Milyen antibiotikumot lehet szedni terhesen ha be van gyulladva a fogam?
Figyelt kérdés
Kicsit viccnek érzem, hogy mindenki mást mond...mást mond a háziorvos, mást a nőgyógyász, mást a fogorvos. Én pedig döntsem el mikor semmit nem értek hozzá.
A fogorvos azt mondta ibuprofen-t nyugodtan lehet ha fáj a fogam, miközben a gyógyszertáros nagy ellenkezessel mondta, hogy nem lehet.
2021. okt. 19. 11:43
1/5 anonim válasza:
Az iboprufen nem antibiotikum, nem fájdalomcsillapító hatóanyag és azt pont hogy tilos szedni! Ilyen pl az algoflex, dolowill, advil ultra.
Antibiotikumból pedig Augmentint szabad szedni kismamáknak, annak nincs vizsgáltan magzatkarosító hatása.
2/5 anonim válasza:
Az ibuprofen fájdalomcsillapító, nem antibiotikum! Terhesség alatt legkisebb kockázata a paracetamol tartalmú szereknek van.
3/5 anonim válasza:
Én is Augmentint szedtem terhesen,az biztonságos. Fájdalomra paracetamolt.
4/5 anonim válasza:
Antibiotikumból augmentin, fájdalomcsillapítóból paracetamol tartalmú, pl panadol vagy rubophen
Fogfájdalomra még a gingisolt is tudom ajánlani, vagy kicsi szegfűszeg azon a fogom szétrágva amelyik fáj.
5/5 anonim válasza:
A legfontosabb a gyulladás okának kezelése és a gyulladás mielőbbi megszüntetése, mert kora terhesen az okozhatja a legnagyobb bajt.Ha antibiotikum kell akkor azt a fogorvos írhatja fel, ha mondod neki hogy terhes vagy, akkor olyan gyógyszert fog ajánlani,felírni, amit nyugodtan lehet beszedni.DE iborufen tartalmú fájdalomcsillapítót valóban nem ajánlják terhesen, 1-2 db amúgy valószínűleg nem lenne semmi bajod, se a babának, de a tartós szedése ellenjavalt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!