Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen antibiotikumot lehet...

Milyen antibiotikumot lehet szedni terhesen ha be van gyulladva a fogam?

Figyelt kérdés

Kicsit viccnek érzem, hogy mindenki mást mond...mást mond a háziorvos, mást a nőgyógyász, mást a fogorvos. Én pedig döntsem el mikor semmit nem értek hozzá.

A fogorvos azt mondta ibuprofen-t nyugodtan lehet ha fáj a fogam, miközben a gyógyszertáros nagy ellenkezessel mondta, hogy nem lehet.

2021. okt. 19. 11:43
 1/5 anonim ***** válasza:
52%

Az iboprufen nem antibiotikum, nem fájdalomcsillapító hatóanyag és azt pont hogy tilos szedni! Ilyen pl az algoflex, dolowill, advil ultra.

Antibiotikumból pedig Augmentint szabad szedni kismamáknak, annak nincs vizsgáltan magzatkarosító hatása.

2021. okt. 19. 11:49
 2/5 anonim ***** válasza:
89%
Az ibuprofen fájdalomcsillapító, nem antibiotikum! Terhesség alatt legkisebb kockázata a paracetamol tartalmú szereknek van.
2021. okt. 19. 11:50
 3/5 anonim ***** válasza:
72%
Én is Augmentint szedtem terhesen,az biztonságos. Fájdalomra paracetamolt.
2021. okt. 19. 11:54
 4/5 anonim ***** válasza:
55%

Antibiotikumból augmentin, fájdalomcsillapítóból paracetamol tartalmú, pl panadol vagy rubophen

Fogfájdalomra még a gingisolt is tudom ajánlani, vagy kicsi szegfűszeg azon a fogom szétrágva amelyik fáj.

2021. okt. 19. 11:57
 5/5 anonim ***** válasza:
A legfontosabb a gyulladás okának kezelése és a gyulladás mielőbbi megszüntetése, mert kora terhesen az okozhatja a legnagyobb bajt.Ha antibiotikum kell akkor azt a fogorvos írhatja fel, ha mondod neki hogy terhes vagy, akkor olyan gyógyszert fog ajánlani,felírni, amit nyugodtan lehet beszedni.DE iborufen tartalmú fájdalomcsillapítót valóban nem ajánlják terhesen, 1-2 db amúgy valószínűleg nem lenne semmi bajod, se a babának, de a tartós szedése ellenjavalt.
2021. okt. 19. 12:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!