Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség! Terhesen nem megmoso...

Segítség! Terhesen nem megmosott zöldséget fogyasztottam. Mi a teendő? (toxoplazma)

Figyelt kérdés
20. hétben vagyok. Sajnos vendégségben mosatlan zöldséget ettem, ezt utólag tudtam meg. A terhesség elején kijött, hogy fogékony vagyok a toxoplazmára. Érdemes hetente szűretni magam addig, míg biztos nem leszek benne, hogy nem kaptam el?
2023. júl. 8. 09:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ne stresszelj ezen. Eleg kicsi az eselye h barmi bajotok lesz,hisz ahogy mar fentebb is irtak, biztosan fordult mar elo eletedben, es latod, negatív voltal. Nyilvan ilyenkor az ember ovatosabb es gorcsosebb. De nyugi, nem lesz baj.
2023. júl. 8. 12:34
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

8-asnak: ez egész pontosan egy egysejtű élősködő, és bár tényleg komoly károkat tud okozni a magzatban, inkább csak a macskaellenes marketingje szaladt meg egy kicsit (pedig szinte minden állat lehet ideiglenesen köztigazda), mintsem valóban reális fenyegetés legyen. Egészséges emberben tünet nélkül lezajlik a fertőzés, csak a magzat tud komolyan károsodni, hisz ő nagyon fejletlen.

Hacsak nem friss toxoplazmás ürülékkel megforgatott földes zöldséget evett a kérdező - amit kétlek, gondolom boltban vették az árut, ahol legalább 1 hetet parkolt valamelyik raktárban - akkor mosatlanul se valószínű, hogy életképes maradt rajta a kórokozó. Én tanyán nőttem fel, frissen földből szedett, koszos zöldségeket ettünk gyerekként, mocskos kézzel, a férges bolhás macskákat pesztráltuk, és kiderült, hogy így se estem àt rajta soha. Szóval azért annyira nem kell aggódni, főleg mondom, ha bolti, esetleg saját kertből származó zöldség volt, ahol nem állnak hegyekbe a frissen fertőzött macskák.

2023. júl. 9. 06:29
 13/13 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy terhes vagy, nem azt jelenti, hogy ezeket a betegségeket könnyebben elkapod, hanem hogy ha és amennyiben elkapod, akkor ártalmas LEHET a magzatra, de a fertőzésre pont ugyanannyi esélyed van, mint életedben bármikor. Az elfogyasztott ételeid nagy részéről valójában semmi infód nincsen, étteremben is fogsz olyat enni, ahol vagy alaposan megmosták, vagy nem, de még az otthon készülő kajában is van lutri, rögtön említhető az összes felvágott. Nagyobb eséllyel esik a fejedre holnap egy virágcserép, mint hogy egyszer elfogyasztott mosatlan zöldségtől toxoplazmózisod legyen.
2023. júl. 9. 13:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!