Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Derékfájás ilyen korán?

Derékfájás ilyen korán?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

8 hetes várandós vagyok és pár napja elkezdett fájni a derekam, mintha el aludtam volna, de nem igazán akar elmúlni.

Kicsit tartok attól, hogy valami bajt jelezhet.

Előző héten voltam orvosnál és mindent rendben talált, volt szívhang is.

Valaki járt már hasonló helyzetben, hogy ennyire korai terhességnél már fájt a dereka?

Volt egy vetélésem és emiatt talán jobban aggódom a kelleténél.

2023. júl. 5. 09:29
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
78%

Elvileg még nem kellene. Kb olyan 20. héttől szokványos a derékfájás, de terhességben bármi lehet!

Ha bizonytalan vagy, inkább keresd fel az orvosod, főleg az előzményekre való tekintettel!

2023. júl. 5. 09:55
 2/24 anonim ***** válasza:
51%
Miért 1-es, az orvos mit fog tudni érte mondani? Semmit nem tud csinálni 8 hetes terhességgel.
2023. júl. 5. 10:40
 3/24 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 9 hetes vagyok és körülbelül egy hete kezdődött az erős derékfájás. Hosszú évek óta küzdök vele, de jó ideje nem jelentkezett, ezért én is nagyon meglepődtem. Lehajoltam valamiért és becsípődött egy ideg, nem tudtam járni az első napon, aztán egy hajszállal minden nap jobb lett. Tegnap újra kezdődött teljes erőbedobással.

Két lehetséges okot találtam:

1. A korábbi probléma lángolt fel, terhességtől függetlenül.

2. A relaxin nevű hormonnak lehet köze a fájdalomhoz. Ha utánaolvasol angolul, számtalan helyen írják, hogy a relaxin ellazítja a kötőszöveteket, izmokat, melynek következtében könnyebben becsípődhet egy ideg, vagy alakulhat ki fájdalom. Első trimeszterben termelődik a legtöbb relaxin.

A harmadik okot, amit te is említettél, próbálom nem számításba venni, nekem is volt már két vetélésem.

Ennek ellenére persze én is nagyon félek, főleg, hogy majdnem tünetmentes a várandósságom és van olyan tünet, ami már meg is szűnt.

Kívánom, hogy minden rendben legyen veletek! Mikor lesz a következő ultrahang?

2023. júl. 5. 11:26
 4/24 A kérdező kommentje:
1. válaszoló: köszönöm szépen!
2023. júl. 5. 11:56
 5/24 A kérdező kommentje:

Kedves 3-as:

Köszönöm, hogy írtál.

Előző héten nekem is becsípődhetett valami, ugyanis amikor a jobb lábamat terheltem, akkor erős szúró fájdalom jelentkezett a csípőmben, van egy jó kis krém, amivel be kente a párom és konkrétan másnapra elmúlt.

Lehet az is közrejátszik nálam, hogy hematóma miatt több pihenésre vagyok ítélve és a terhesség előtt heti 5x futottam, ami most nullára csökkent, mert veszélyeztetett lettem.

Konkrétan este rossz, bármelyik oldalamra fekszem kényelmetlen.

Utána nézek ennek, bízzunk benne, hogy mindkettőnknél ez okozza a derékfájdalmat! 😊

Nekem 10-én kell mennem kontrollra a hematóma miatt, számolom vissza a napokat.

Egyébként tünetem nekem sincsen igazán, 1-2 hete volt folyamatos hányingerem, volt, hogy hánytam is, de ez mostanra megszűnt.

A fáradékonyságon és a mellérzékenységen kívül nincs más tünetem.

Neked mikor lesz a következő vizsgálat?

Kívánom, hogy minden rendben legyen nálatok is!

Köszönöm, hogy írtál!

2023. júl. 5. 12:04
 6/24 anonim ***** válasza:

2.terhességgel a pozitiv teszttől a szülésig fajt a hátam/derekam. Brutál volt.

A végére injekciós kezelésre jártam, mert felállni nem tudtam

Oka nem volt, dokik szerint a hormonok.

2023. júl. 5. 12:11
 7/24 anonim ***** válasza:

Nagyon kellemetlen a derékfájás, nekem most délelőttre szinte teljesen megszűnt, ezért mozgásszervi problémára gondolok inkább. Persze a hormonoknak is köze lehet hozzá, nem tudom.

Nekem mellérzékenység a pozitív teszt előtt volt leginkább és ahogy elkezdtem szedni az Utrogestant, fokozatosan megszűnt, majd teljesen eltűnt. Furcsa, mert 600 mg progit szedek, amitől azt várnám, hogy érzékenyek a melleim, de semmi.

Hányingerem két napig volt, egyetlen egyszer hánytam.

A fáradékonyság/aluszákonyság van jelen csak, az viszont elég durva, napi 12-14 órát alszom. Az a mákom, hogy otthonról dolgozom, saját időbeosztásban, így napközben is le tudok dőlni.

Savam van még, de az is jellemző volt terhesség előtt, most egy kicsit több van.

Nagyon, de nagyon enyhék a tüneteim, félek is rendesen, 11-én megyek uh-ra, akkor már 10+3 hetesek leszünk. Legutóbb 10 hetesen derült ki, hogy gond van, remélem ezúttal másképp lesz! Köszönöm a kedves szavakat! :)

Írj majd, hogy mi újság, javult-e a derekad!

Szedsz valamilyen gyógyszereket/kiegészítőket a korábbi vetélés miatt?

3-as

2023. júl. 5. 12:13
 8/24 A kérdező kommentje:

6-os:

Nagyon sajnálom, hogy ilyen fájdalmaid voltak.😌

Köszönöm, hogy írtál!

2023. júl. 5. 12:17
 9/24 anonim ***** válasza:
Igaz én már 35.ik hetembe járok de nekem is volt derék fajdalom 8hetesen bár én ikreket varok elég korán kezdett nagy hasam lenni! És a rengeteg hányinger hányás miatt sokat hajoltam így annak tudtam be a derék fájdalmat
2023. júl. 5. 12:19
 10/24 A kérdező kommentje:

3-as:

Örülök neki, hogy jobban vagy!

Próbáld kímélni és ne tegyél hirtelen mozdulatokat.

Nekem az orvosom azt mondta, hogy a tünetek jönnek mennek, nem mindenkinek telik el úgy a terhessége, hogy folyamatosan rosszul van.

A barátnőmnek az ég világon semmi tünete nem volt.

Ettől függetlenül én is keresem magamon a tüneteket, nyilván nálad is és nálam is meg van a miértje.

Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen!

Próbálj meg ne a rosszra gondolni és a múltban történt dolgokra.

Ezúttal minden rendben lesz!😊

Az orvosom ajánlására ezeket szedem: Ladeevit terhes vitamin, velfem kapszula, magnézium, rutascrobin a hematóma miatt plussz napi 600mg progeszteron és reggel egy Clexane injekció( volt régen egy mélyvénás trombózisom)

Jelentkezni fogok!

Minden jót addig is!

2023. júl. 5. 12:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!