Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A 12. hétig valóban olyan...

A 12. hétig valóban olyan gyakori a vetélés kockázata vagy legyek nyugodtan?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Nem rég derült ki a terhességem, mert késett és teszteltem. Most tartok az 5. hetem végén.

Sokára megyek még az orvoshoz, csak majd a 8. héten, de olyan sok helyen olvasom, hogy halk gratuláció, meg hogy sajnos ilyenkor bármi lehet még üres petezsák, kevés hcg, nem fejlődik, növekszik, nem jó helyen tapad, nincs szívhang stb.

Ez olyan elkeserítő olvasni, mert én annyira vártam már a pozitív tesztet, fél éve várjuk a babát és nem gondoltam volna mikor összejött, hogy utána tényleg lehet izgulni hetekig, hogy na mi lesz a 12. Hétig.

Amúgy nyugodt vagyok, meg egyáltalán nem kívánom beképzelni, hogy ez a baba ne jöjjön össze. Bízok benne, hogy a jó Isten mellettünk van és egy család leszünk végre. :)

Leírnátok ti hogy éreztetek mikor várni kellett heteket a vizsgálatokra amik a 12. hétig voltak.

:)

2023. jún. 28. 20:11
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

Gratulálok a gyermeketekhez!

2023. jún. 28. 22:50
 12/15 anonim ***** válasza:
100%

De ettől nehogy befordulj! Tudatosítsd magadban, hogy egy kis élet fejlődik benned és azért vigyázz magadra. Ne emelj nehezet ilyesmik, ezekre jobb ha odafigyelsz mostantól.

Jó babavárást! :)

2023. jún. 28. 22:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

A pozitív teszt után bő 1-2 hétig rettegtem, mikor mosdóba mentem, hogy nehogy véres legyen a bugyim/papír.

Aztán 8 hetesen mentem terhesség megállapításra, gyönyörű, erős szívhangja volt. Potyogtak a könnyeim, a doktorúr meg nem győzte tépni nekem a papírt, hogy “ebbe törölje az arcát” “fújja ki az orrát” :D Onnantól megegyeztem a gyerekkel, hogy ilyen szép erős szívhanggal mostmár nem léphet le, és mondtam neki, hogy bízok benne, hogy nagyon erős baba.

Aztán teltek a hetek, 12. heti uh előtte szétparáztam magamat, imádkoztam én mindenféle istenséghez.. Aztán kimondták: “minden rendben van a kisfiúval.”

Utána a 18. heti előtt is volt egy kis stressz, hogy minden oké-e? De szerencsére ott sem volt baj.

Aztán végül a terhességem vége elég stresszesre sikerült, ugyanis a párom kapott egy kihagyhatatlan ajánlatot külföldről, így a 31. héten fogtuk magunkat, és kiköltöztünk külföldre.

Persze utána jött az ideg, hogy sikerüljön mihamarabb elrendezni a biztosításomat. Aztán a hab a tortán az volt, amikor szülés előtti szombaton úgy keltem fel, hogy most azonnal meg kell csinálnunk a babaszobát. (A bútorai, babakocsi stb. meg volt már, viszont a szoba még festésre várt, a bútorok pedig összeszerelésre.)

Úgyhogy az ébredésem után 1,5 órával már robogtunk is beszerezni az apróbb dolgokat. Szombaton a férjem kifestette a szobát. Vasárnap összeszereltük a bútorokat.. Vasárnap este elégedetten feküdtem le az ágyra, hogy na mostmár minden készen áll. Vagy a fiam hallotta meg, vagy az univerzum gondolta, hogy vicces lesz, de abban a pillanatban pukkanás, felpattantam az ágyról, és már ömlött is a magzatvizem. Másnap délután pedig a kezemben tarthattam a leggyönyörűbb kicsi embert, akit valaha láttam.

2023. jún. 29. 07:13
 14/15 anonim ***** válasza:
Mi 1 évig próbálkoztunk mire sikerült az első babánk. 10 hétig maradt velünk. Most terhes vagyok újra és 16 hetes vagyok. Viszont ismerősök körében velem együtt vagyunk vagy 7-en anyák és várandósok és ebből 2-en estek át vetélésen. Szóval ez elég jó arány.
2023. aug. 29. 17:15
 15/15 A kérdező kommentje:

Sziasztok. Gratulálok nektek!:) Minden rendben volt a 12. Uh-n. Úgy néz ki talán fiú lesz.:)

Már most lassan a 14. Hetet töltöm 2 nap múlva. :) úgyhogy robogok szépen laaassan a célegyenesbe én is. :)

2023. aug. 30. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!