Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Alacsony vércukorszint vérvéte...

Alacsony vércukorszint vérvételkor? (1.trimeszter)

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nemrég voltam vérvételen, ahol a vercukorszintem 2,8 lett. Nem voltam rosszul, régen sokszor leesett, de aztán az évek során normalizálódott. Most, hogy terhes vagyok eléggé alacsony, emiatt a pulzusom is igen magas. Kell bármi miatt aggódni? A kardiológus csak CH dús étrendet irt elő.

2023. jún. 20. 18:43
 1/10 A kérdező kommentje:
Még annyi, hogy nem vagyok rosszul, nem szédülök és ájulok. A nőgyógyász annyit mondott, hogy inkább legyen alacsony, mint magas és ne törődjek vele.
2023. jún. 20. 18:49
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is 2,6 volt. Nem mondtak rá semmit. Nem volt semmi bajom ez miatt. A babával is rendben volt minden.
2023. jún. 20. 18:58
 3/10 anonim ***** válasza:
Nem kell aggódni, ha nem vagy rosszul. Egyébként lehet ébredés után még közelebb volt az alsó határhoz, csak mire éhesen eljut az ember vérvételre csúnyán leeshet.
2023. jún. 20. 19:34
 4/10 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom az se jó ha alacsony mivel az is cukorbetegség.olvass és járt utána.
2023. jún. 20. 19:56
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket! <3 nem aggodom akkor, de azért utanajarok
2023. jún. 20. 20:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Nekem 2.4, 2.6, 3 stb. volt az ehgyomrim első terhesség elején, aztán terhelésnél kiderült a terhességi cukorbetegseg, aztán sajna utána szoptatas alatt IR maradtam, akkor is gyakran hipoztam és sajna most, hogy szültem még egy gyereket, véglegesen cukorbeteg lettem.

Nem vagyok pedig kövér, sokat mozgok, 6 éve szigorúan diétázok és éve még merckformint is szedek. Ez van..

Az alacsony cukor is jelezheti a bajt előre, de egyébként ha baj van akkor majd a terheléskor ki fog derülni. Esetleg fogyassz olyan szénhidrátokat amiknek alacsony a glikémiás indexe.

2023. jún. 20. 20:42
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Az alacsony sem jó, nekem 1x volt 3,valamennyi, nagyon veszekedett miatta velem a diabetológus 😒
2023. jún. 20. 21:03
 8/10 A kérdező kommentje:
Az én kardiológusom diabetologus is, és o mondta, hogy egyelőre nem kell csinálni semmit csak ezt a ch dús étkezést. És ha panasz van akkor visszamenni. És a sportot ne nagyon erőltessem így terhesen… akkor gondolom majd a terheléses cukorvizsgálaton minden kiderül…
2023. jún. 21. 07:59
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket!!!
2023. jún. 21. 08:03
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

de! ne gyors felszívódású CH-ot egyél.. tényleg, legjobb szándékkal mondom. Olyat egyél ami lassan szívódik fel és akkor egyrészt nem leszel hamar éhes másrészt meg nem esik le a cukrod

jó egészséget

2023. jún. 21. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!