Alacsony vérnyomás közeli ájulás mit tegyek?
Mennyi a vérnyomásod? Mennyi a vércukrod?
Vérnyomásra: rengeteg folyadék, rengeteg mozgás, esetleg kávé
Vércukor esésre: lassan felszívódó szénhidrátok, napi 5x étkezés, kerülni kell a cukros ételeket, nasikat, helyette teljes értékű, lassan felszívódó, zsírban/olajokban dúsabb szénhidrátot enni.
Nekem egy dolog vált be a fekvés :)
6-12 hét között kritikán aluli volt a vérnyomásom (83-95 között) Nekem nem segített kávé, sem evés, sem mozgás. A hideg kóla egy kicsit :)
Engem a védőnő arra kért, hogy ne dolgozzak 90es vérnyomás környékén, így én kivettem oda sajnos táppénzt. Aztán szépen elkezdte magát később összeszedni.
Azóta is vannak napok, amikor lentebb megy ( pl front), de már nem mindennapos és általában egy kis csoki-kóla kombó segít rajta.
Sajnos a cukrodhoz egyáltalán nem értek :/
Vérnyomásom 100/63 körüli amikor úgy rosszul vagyok.
Tegnap mikor hányingerem volt és kicsit szédültem a városban vettem 1 db bombont egy Bonbon árusnál és ahogy megettem jobban lettem. A műkörmös vagyok ülőmunkát végzek de igyekszem majd többet mozogni. Szeretek sétálni és nagyon sokat takarítók pakolászok csak kicsit visszavettem hogy vigyázzak magamra. Legalább a 12 hétig. Egy babát már elveszítettem nyolc hetesen és ezért van bennem hatalmas félelem.
Nagyon köszönöm a válaszokat!
Utolsónak :
Most hány hetes terhes vagy hogy vagy?
Egész nap hányingerem is van szédülök itt ott de már napi 2 kávét iszok és annyira nem vészes.
Örülnek ha nem kellene dolgozni ülőmunkát végzek műkörmös vagyok. Így még hamarabb szédülök hogy nem mozgok. Nem egyszer volt hogy majdnem ki rohantam hányni de még eddig nem hánytam csak nagyon közel van néha . Komolyan örülnek ha hánynéj és utána jobban lennék mint hogy folyamatosan hányingerem van 😊
4-es vagyok, megszületett már a kisfiam, 7 hónapos 🙂 A vérnyomásom sajnos sokáig alacsony volt (90 vagy kevesebb), a huszadik hét után rendeződött a terhesség előtti értékre és akkor múlt el teljesen a hányinger is. Érdekes, hogy az elején olyan hányingerem volt egész nap, hogy az evés gondolatától is sírni tudtam volna (fogytam is két kilót), de egyszer sem hánytam. Pedig volt több alkalom, amikor azt hittem, hogy biztosan visszajön, amit megettem.
A terhesség előtt 105-110 körüli volt a vérnyomásom, a végére, kb. a 30. héttől 120-130, ami persze nem magas vérnyomás, csak a korábbi értékeimhez képest magasabb. A vércukrom végig alacsony volt, egyszer rosszul lettem itthon, onnan kezdve mértem magamnak, éhgyomorra 3 körül volt, evés után is kb. 4,3-4,5. Úgyhogy szőlőcukor és víz nélkül sehová sem mentem. Mondjuk most sem 😄 Jó egészséget kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!