Reggel ettem müzlit (tej plusz Nesquik) kb 30 grammot a müzliből, a tejből 400 ml-t. Utána rá mértem egy 60 perces vércukrot, ami 6,1 mmol/l lett, majd egy 120 perceset, ami 4,9 mmol/l lett. Tudom, hogy 1 mérés nem mérés, fogom továbbra is mérni, de tegnap az UH-on azt mondták, hogy elég nagy méretben a baba és csökkentsem az elfogyasztott cukor és szénhidrát mennyiséget. A vércukor terhelésem a 24. héten rendben volt. Most vagyok 35 hetes. Szerintetek ezek milyen értékek egy tál müzli elfogyasztása után? Nem mondta az orvos, hogy mérjem a cukrom, ez csak ‘önszorgalom’, plusz a témában is elég tapasztalatlan vagyok, olvastam pár internetes forrást.
Jók az értékek papírforma szerint. Ettől függetlenül a tej és a müzli is gyorsan felszívódó szénhidrát, emiatt lehet nálad 20/30/40 percnél volt a csúcs.
2022. nov. 8. 14:10
3/9 anonim válasza:
Hók az értékek. Nekem ennyitől már 7-8 lenne minimum
2022. nov. 8. 14:44
4/9 anonim válasza:
Tokeletes. Nekem ettol a reggelitol(gdm-es vagyok) kb 10 lenne a 60perces cukrom
2022. nov. 8. 15:19
5/9 anonim válasza:
mindkettő nagyon gyors felszívódású, nagyon valószínű hogy a cukorcsúcs 60 perc előtt volt, érdemes 30 percnél is mérni.
Illetve a baba (szerintem) nem csak gdm esetén lehet nagyobb.
Viszont ha az orvosra akarsz hallgatni, akkor nem feltétlenül a jó cukros gabonapehely a legjobb választás reggelire... (terhességi cukor esetén lassú szénhidrát javasolt, reggelire pl teljes kiörlésű vagy pur pur kenyér, és nem azon van a hangsúly hogy kevés ch, hanem megfelelő mennyiségű, minőségű szénhirdát kb 3 óránként)
2022. nov. 8. 15:27
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Természetesen tartom majd a diétát és utánanézek nagyon sok mindennek, mit hogyan és mennyit egyek. Igazából ma próbáltam méregetni a vércukorszintemet étkezések után, mert féltem, hogy esetleg mérek valamilyen nagyon magas értéket, amivel orvoshoz kell fordulnom. Eperkrémlevest (három teáskanál cukrot tettem bele, de az eperben egyébként is rengeteg van)és durum tésztával készült carbonarat ettem a mai napon. Egyéb okok miatt a két fogást felcserélve ettem. Az eperkrémleves befejezése után 30 perccel mértem 6,9 mmol/l-t majd 1 órával utána 6,2 mmol/l-t. Szerintetek? Orvossal holnap érdemes erről konzultálni? A félreértések elkerülése végett, ez nem diétás nap volt, szerettem volna megfigyelni, hogy nagyobb gond van-e, esetleg kialakult-e diabétesz a terhesség végére, ami komplikálhatja azt.
2022. nov. 8. 17:37
7/9 anonim válasza:
Az ertekeid tokeletesek, mire akarsz dietazni?
2022. nov. 8. 18:06
8/9 anonim válasza:
Beteges, amit csinálsz. A vércukrod rendben van, feleslegesen méregeted.
Csak annyit mondtak, hogy kerüld a hozzáadott cukrot, és egyél több zöldséget, nem azt, hogy bármi baj lenne.
2022. nov. 8. 18:25
9/9 anonim válasza:
Felesleges méregetni. De amit ma összeettél, egy dietetikus felkötné magát. Ch chval.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!