Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki mivel takarít terhesség alatt?

Ki mivel takarít terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Sziasztok! 6 es fél hetes vagyok, Alapból nem használok minden nap durva vegyszereket, otthon is max Domestos ami durvább. Fürdőt mosószódával takarítom, felmosni, port törölni pedig Vileda és víz.

Ma munkába nagytakarítást kellett csinálni, és amikor egy ideje már szagoltam a Clin ablaktisztítót jutott eszembe, hogy lehet nem okos ötlet, úgyhogy le is álltam, de kb 2x1,5 órát azért előtte folyamatosan pakoltam töröltem fújkáltam, gumikesztyű nélkül persze. Az üzlet azért jól szellőzik, tehát nem egy lyukba vagyok, meg nem zavarta a szemem se semmi.

Végére már elkezdett szúrni a hasam alul, de szerintem az a sok pakolászástól volt.

Nem akarom túl gondolni sem, de érdekelne a véleményetek, valamint, hogy ki hogyan oldja meg a mindennapokban :)

Köszönöm szépen!

2023. jún. 16. 16:55
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Kapszkodj keg: ezeknél sokkal durvább szereket használtam sokszor. Nagyon sokszor.

A lényeg, hogy a biztonsági óvintézkedéseket betetartsd - ugyanúgy, mint nem terhesen is: szellőztetés, gumikesztyű, és nem keverni a nem keverhető szereket.

Nem kell ezt azért ennyire túlspilázni.

2023. jún. 16. 17:02
 2/10 anonim ***** válasza:
84%

Megittad? Vagy mi a kérdés?

Mégis mi bajod lenne? 🤦‍♀️

2023. jún. 16. 17:07
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Avval amivel előtte,és utána is.Semmi bajod nem lesz.
2023. jún. 16. 17:11
 4/10 anonim ***** válasza:
85%

Én vegyész vagyok, minden anyaghoz, tisztítószerhez van egy MSDS nevű adatlap, ami nyilvánosan elérhető és MINDEN biztonsági dolog benne van, ami érdekelhet. Ki használhatja, milyen körülmények közt, hogyan tárolható, mit tegyél, ha ez az történt, milyen hatással van az élővilágra, stb. Amit terhesen nem javasolt használni, arra külön odaírják, hogy várandósság, szoptatás alatt ezért és azért nem ajánlott a használata.

Én megnézegettem ezeket mind, és ez alapján a Domestos a legdurvább cucc, amit használok, mert minimális klórgáz képződik, amikor a levegő szén-dioxid tartalmával reagál, ami senkinek nem egészséges, rákkeltő a nem terhes embereknek is. De uszodába is megy az ember (nem terhesen), úgyhogy azért annyira nem kell aggódni emiatt sem. Clin, Ciff, Ajax, mosószóda, ecet, Jar amiket használtam ezen kívül, azok teljesen ártalmatlanok. Amit az 1-es írt általános tanácsnak, az tökéletes összefoglaló terhesen és nem terhesen is. :)

2023. jún. 16. 17:14
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Domestos, flóraszept, clin, ecet, vízkőoldó, sőt durvább lerakódást háztartási sósavval szedek le. Nyílván kesztyűben, nyitott ablaknál. Nyugi. Ha nem iszod meg nem kesz bajod.
2023. jún. 16. 17:14
 6/10 anonim ***** válasza:
89%
5s vagyok. Laborban dolgoztam első terhességem alatt, sokkal sokkal durvább vegyszerekkel, napi szinten több órába. Egyedül azokat kerültem ami magzatkárosító hatású de mivel kellett ezért szigorúan elszívó alatt, maszkban, kesztyűben. 2éves a gyerek, semmi baja. Tényleg csak minimális odafigyelés kell.
2023. jún. 16. 17:16
 7/10 A kérdező kommentje:

Első terhesség, mindenhol azt olvasom mennyire kell vigyázni mindennel, természetes vigyázok is ahol tudok, de néha emiatt nem tudom már hol a határ a túlgondolás és a jogos elővigyázatosság között :D

Köszönöm szépen mindenkinek! :D

2023. jún. 16. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
72%

A gumikesztyű nélküli takarítástól egyszer eldobom az agyam.

Nyilván vigyázni kell a vegyszerekkel, de amúgy is ha nem vagy terhes. Biztosan nem előnyös belélégezni vagy belenyúlni egyikbe sem, jobb félni mint megijedni.. hacsak nem valami szuperképpeség kialakulásában reménykedtek a hatására.

2023. jún. 16. 17:45
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ugyanúgy használtam a hypot, sósavat, domestost, floraseptet mindent. Nyílván nem nyalogattam, meg szellőztettem amikor ezeket használtam, plusz kesztyűt húztam, de ezeket nem terhesen is így csináltam.

Csinálj nyugodtan mindent ugyanúgy ahogy előtte is csináltad. Nyugodtan használhatod a kozmetikumaidat, a sampont, festheted a hajad, a körmöd, nyomhatod a pattanásaidat, főzhetsz, nyers húshoz nyúlhats, simogathatod a cicádat ha van. Szóval ne parázz mindenen, mert booorzasztóóóan hosszú terhességed lesz :)

A tested úgyis szólni fog ha valami nem tetszik neki.

Nekem pl volt egy időszak amikor szószerint elhánytam magam a férjem dezodorától meg a hűtő "szagától"

Akárhogy takarítottam, suvickoltam akkor is volt szaga :D

Főzni vagy kajálni csak úgy tudtam hányás nélkül hogy a férjem kipakolta a hűtőből ami kellett.

Röviden nyugi és ne parázz mindenen :)

2023. jún. 16. 21:42
 10/10 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van, köszönöm szépen, igyekszem elengedni egy kicsit a dolgokat :D
2023. jún. 17. 07:55

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!