Van más is aki anyagi bizonytalanságban várja a babát?!
Nemsokkára szülök (2. baba) és jelenleg úgy állunk, hogy kb. semmire sincs pénz. Irtó rossz érzés így babát várni. Főleg, hogy a férjem még hangoztatja is, hogy utólag nem most kellett volna bevállalni a másodikat, de hát most már nem tudunk mit tenni. Ez olyan rossz érzés, mert kicsit úgy érzem, hogy nem is várja igazán, mert ő már csak a második, és ha nem jönne akkor több maradna másra?!?! .(((
Sokfelé tartozunk, már a törlesztőrészletünkre is könnyítést kértünk, mert nem tudjuk fizetni. Félek, hogy még jobban kitör majd emiatt rajtam a depresszió szülés után. Ráadásul sokat dolgozik, pont a vége felé kellene a segítség, de hajtja a pénzt, de még így is csak adósság-adósság hátán...
Más is van így?!?!? :(((
Nagyon hasonló helyzetben vagyunk. Mi az első babánkat várjuk, aki bármelyik nap megszülethet:-)
Amikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba, a páromnak újra lett munkája, szakmájában tudott elhelyezkedni, viszonylag jó fizetéssel. Nekem mindenféleképpen csak a gyes és a családi fog járni. Dolgoztam az elmúlt években, de vagy diákmunka volt, vagy nem voltam bejelentve...Állandó munkahelyet egyáltalán nem sikerült találnom.
Jelenleg úgy állunk, hogy a párom nem dolgozik, mert nincs munka, és ráadásul ugy néz ki hogy álláspénzt sem fognak adni egyetlen dolgozónak sem, pedig nem ők tehetnek arról hogy nem dolgoznak. Szerencsére a babának már megvan mindene. Sok dolgot kaptunk, ill a család is sokat segített megvenni a babaholmikat.
Adósságunk nincs...jobban mondva bank felé nincs. Nagymamámtól kértünk kölcsön, de nem tudjuk mikor fogjuk tudni megadni. Jelenleg a csekkek befizetése is gondot okoz.
Optimistán állunk a jövőhöz, reménykedünk, hogy hamarosan újra mennie kell a páromnak dolgozni, vagy találna más munkát. Én évek óta tanítottam itthon, de mivel veszélyeztetett terhes vagyok lemondtam az óráimat, majd jött a nyári szünet és most meg mindjárt szülök. Így ez a bevétel is elmarad.
Tudom nem könnyű, de próbálj meg ne rágódni az anyagiakon. Neked sem és a babádnak sem tesz jót.
Kívánom, hogy minél hamarabb rendbe jöjjenek a dolgaitok!
38h km
22:37: és ti ezt hogy csináljátok?!!?! kölcsönkértek, vagy az alkalmi bevételekből éltek?
A másik ami zavar, hogy gyűlölök kölcsönkérni de úgy tűnik a nagyszüleimhez kell majd forduljunk most is, de engem ez nagyon zavar. Szégyellem. Sajnos, a férjem szülei még sosem kérdezték meg, hogy élünk-e, halunk-e, jut-e enni, csak mindig mi hallgatjuk a panaszkodásaikat, hogy drága a fűtés, meg új TV-t kellett venni. (olyan csillivilliset amilyen nekünk kb. sosem lesz...)
Átérezni ugyan nem tudom a helyzetedet(nekünk 2 gyerekünk van,tervezzük a 3.-at,de hála az égnek semmi adósságunk,és a férjem melója is oké),de nagyon sajnállak....azt szeretném csak kérdezni,hogy amikor megfogant,akkor is ilyen rossz helyzetben voltatok?Mert ha igen,elég nagy bátorság volt vállalni,inkább várni kellett volna egy kicsit.
A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:28
Valóban, nem tudod átérezni. Nekünk is jó munkahelyünk volt, terveztük a 3. gyermeket, gyönyörü házunk is volt, gond egy szál sem volt. Igaz volt hitel a házon, de csak azért, mert a nyagyimtól örököltem, és ráfért egy felújjitás, igy egyszerre megcsináltattunk mindent. Tudtuk is fizetni, amig nem jött a válság. Egyik naprúl a másikra 2 hét külömbséggel mindketten munkanélküliek lettünk a férjemmel, a családot csak kinkeservek árán tudtuk eltartani, és a törlesztőket sem tudtuk igy már fizetni. A házat elvitte a bank, mert a bank az mindent visz.... :(((( De most már úgy látszik, újra le tudjuk tenni az alapokat az életünkhöz. Sok kinlódás árán, de 2 év eleteltével most már úgy néz ki, talpra tudunk álni, legalábbis a páromnak már van munkája, és dolgozik. Én még nem találtam, de az is meglesz. Kedves kérdező, csak azt tudom neked mondani, hogy fel a fejjel, más is van igy. Lehet, hogy rosszindulatu mondatnak hangzik, de bennem az tartotta a lelket, hogy folyton azt ismételgettem magamban, hogy másnak még ennyi sincs. Más még rosszabbul él. Ez rajtam rengeteget segitett, hisz ha másnak rosszabb, és mégis elvan, akkor én is túlélem ezt a hullámvölgyet. Remélem, neked is csak egy hullámvölgyed van, és hamar kikászálódsz belőle.
Nagyon köszönöm, lányok! Sokat jelent, hogy írtok/írtatok!!!! Tényleg, szörnyűű olvasni, hogy ennyien vagyunk még így, vagy még ilyenebbül :( Nekem legalább családom/férjem van van mibe kapaszkodni.
Ma reggelre már azt is megvitattuk, hogy mi lenne, ha a 6 hét után én mennék dolgozni?! Mert már ezt is el tudnám képzelni. A férjem remekül ért minden gyerek körüli dologhoz, türelme végtelen, jól meglenne velük (bár kettővel teljesen más mint egy gyerekkel), nekem meg piacképesebb a szakmám + nyelvtudásom is van, jól kerestem anno.
Tegnap 22:37 vagyok.
Kérdezted, hogy csináljuk. Úgy, hogy kertes házban lakunk, hatalmas kerttel, és amit el tudunk tenni a pincébe, fagyasztóba, azt megtermeljük, a fölösleget eladjuk, meg hát igen, az alkalmi munkák bevételei, ami hol van, hol nincs, és akkor marad a 3 gyerek után járó családi pótlék és a gyes. Kölcsön nem szoktam kérni, mert azt én is szégyellem, viszont ha van nagy leárazás, bavásárolok akár hónapokkal előre is pl. mosóport, tisztító és tisztálkodó szereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!