Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van más is aki anyagi bizonyta...

Van más is aki anyagi bizonytalanságban várja a babát?!

Figyelt kérdés

Nemsokkára szülök (2. baba) és jelenleg úgy állunk, hogy kb. semmire sincs pénz. Irtó rossz érzés így babát várni. Főleg, hogy a férjem még hangoztatja is, hogy utólag nem most kellett volna bevállalni a másodikat, de hát most már nem tudunk mit tenni. Ez olyan rossz érzés, mert kicsit úgy érzem, hogy nem is várja igazán, mert ő már csak a második, és ha nem jönne akkor több maradna másra?!?! .(((

Sokfelé tartozunk, már a törlesztőrészletünkre is könnyítést kértünk, mert nem tudjuk fizetni. Félek, hogy még jobban kitör majd emiatt rajtam a depresszió szülés után. Ráadásul sokat dolgozik, pont a vége felé kellene a segítség, de hajtja a pénzt, de még így is csak adósság-adósság hátán...

Más is van így?!?!? :(((

2010. okt. 11. 22:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Nagyon hasonló helyzetben vagyunk. Mi az első babánkat várjuk, aki bármelyik nap megszülethet:-)

Amikor eldöntöttük, hogy jöhet a baba, a páromnak újra lett munkája, szakmájában tudott elhelyezkedni, viszonylag jó fizetéssel. Nekem mindenféleképpen csak a gyes és a családi fog járni. Dolgoztam az elmúlt években, de vagy diákmunka volt, vagy nem voltam bejelentve...Állandó munkahelyet egyáltalán nem sikerült találnom.

Jelenleg úgy állunk, hogy a párom nem dolgozik, mert nincs munka, és ráadásul ugy néz ki hogy álláspénzt sem fognak adni egyetlen dolgozónak sem, pedig nem ők tehetnek arról hogy nem dolgoznak. Szerencsére a babának már megvan mindene. Sok dolgot kaptunk, ill a család is sokat segített megvenni a babaholmikat.

Adósságunk nincs...jobban mondva bank felé nincs. Nagymamámtól kértünk kölcsön, de nem tudjuk mikor fogjuk tudni megadni. Jelenleg a csekkek befizetése is gondot okoz.

Optimistán állunk a jövőhöz, reménykedünk, hogy hamarosan újra mennie kell a páromnak dolgozni, vagy találna más munkát. Én évek óta tanítottam itthon, de mivel veszélyeztetett terhes vagyok lemondtam az óráimat, majd jött a nyári szünet és most meg mindjárt szülök. Így ez a bevétel is elmarad.

Tudom nem könnyű, de próbálj meg ne rágódni az anyagiakon. Neked sem és a babádnak sem tesz jót.

Kívánom, hogy minél hamarabb rendbe jöjjenek a dolgaitok!

38h km

2010. okt. 11. 22:38
 12/20 A kérdező kommentje:

22:37: és ti ezt hogy csináljátok?!!?! kölcsönkértek, vagy az alkalmi bevételekből éltek?

A másik ami zavar, hogy gyűlölök kölcsönkérni de úgy tűnik a nagyszüleimhez kell majd forduljunk most is, de engem ez nagyon zavar. Szégyellem. Sajnos, a férjem szülei még sosem kérdezték meg, hogy élünk-e, halunk-e, jut-e enni, csak mindig mi hallgatjuk a panaszkodásaikat, hogy drága a fűtés, meg új TV-t kellett venni. (olyan csillivilliset amilyen nekünk kb. sosem lesz...)

2010. okt. 11. 22:40
 13/20 anonim ***** válasza:
A 22.28-as vagyok!Basszus!Ez az igazi balszerencse!Valóban,erre nem is készülhettetek fel.Így még inkább nagyon-nagyon sajnálom,és kívánom,hogy mihamarabb kikerüljetek a gödörből,és a kapcsolatotok se menjen rá!
2010. okt. 11. 22:46
 14/20 anonim ***** válasza:

Átérezni ugyan nem tudom a helyzetedet(nekünk 2 gyerekünk van,tervezzük a 3.-at,de hála az égnek semmi adósságunk,és a férjem melója is oké),de nagyon sajnállak....azt szeretném csak kérdezni,hogy amikor megfogant,akkor is ilyen rossz helyzetben voltatok?Mert ha igen,elég nagy bátorság volt vállalni,inkább várni kellett volna egy kicsit.

A válasz írója 87%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: tegnap 22:28

Valóban, nem tudod átérezni. Nekünk is jó munkahelyünk volt, terveztük a 3. gyermeket, gyönyörü házunk is volt, gond egy szál sem volt. Igaz volt hitel a házon, de csak azért, mert a nyagyimtól örököltem, és ráfért egy felújjitás, igy egyszerre megcsináltattunk mindent. Tudtuk is fizetni, amig nem jött a válság. Egyik naprúl a másikra 2 hét külömbséggel mindketten munkanélküliek lettünk a férjemmel, a családot csak kinkeservek árán tudtuk eltartani, és a törlesztőket sem tudtuk igy már fizetni. A házat elvitte a bank, mert a bank az mindent visz.... :(((( De most már úgy látszik, újra le tudjuk tenni az alapokat az életünkhöz. Sok kinlódás árán, de 2 év eleteltével most már úgy néz ki, talpra tudunk álni, legalábbis a páromnak már van munkája, és dolgozik. Én még nem találtam, de az is meglesz. Kedves kérdező, csak azt tudom neked mondani, hogy fel a fejjel, más is van igy. Lehet, hogy rosszindulatu mondatnak hangzik, de bennem az tartotta a lelket, hogy folyton azt ismételgettem magamban, hogy másnak még ennyi sincs. Más még rosszabbul él. Ez rajtam rengeteget segitett, hisz ha másnak rosszabb, és mégis elvan, akkor én is túlélem ezt a hullámvölgyet. Remélem, neked is csak egy hullámvölgyed van, és hamar kikászálódsz belőle.

2010. okt. 12. 08:58
 15/20 anonim ***** válasza:
Az albérlőm is igy van. 3 hónapja nem tudja fizetni a bérleti dijjat sem, és 5 hónapos terhes. Semmi sincs a gyerek részére, és igazság szerint ki kellene tennem, de sajnálom. Nehéz körülmények között él, és a gyerek is. Én igy próbálok segiteni, de csak egy bizonyos határig.
2010. okt. 12. 09:23
 16/20 anonim ***** válasza:
Sajnos mi is ilyen helyzetben vagyunk, de talán hálát adhatok Istennek, hogy most végre összejött a baba. Sajnos az első terhességem 6 hetesen elment, akkor még jól fizető állásom volt, de maszek, és tudom, hogy nem támogattak volna, mikor táppénzre, vagy szülési szabadságra mentem volna. Fizikailag iszonyatosan megerőltető munka volt, illetve lett volna terhesen, lehet ezért is ment el az első baba. Ekkor olyan munkahelyet kerestem, ami fizikailag nem megterhelő, viszont kevesebbet fizetett. Mikor terhes lettem megint, táppénzre kellett mennem 12. héttől, mivel veszélyeztetett vagyok. Így a táppénzből próbáltam a babaváráshoz szükséges dolgokat beszerezni. Hálát adhatok még a barátoknak, rokonoknak is, mert rengeteget segítenek. Kaptunk rengeteg ruhát, hordozót és egyéb dolgokat, így kevesebb dolgot kellett megvenni. Már csak pár hét van vissza,és majdnem minden megvan. Hogy utána hogy lesz, az jó kérdés, de mindent megteszek,hogy olyan körülmények között nőljön fel a kislányunk, hogy ne legyen hiánya semmiben. Ne félj segítséget kérni. Vannak még rendes eberek. Sok boldogságot és egészséget a gyermekeidhez...
2010. okt. 12. 12:32
 17/20 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, lányok! Sokat jelent, hogy írtok/írtatok!!!! Tényleg, szörnyűű olvasni, hogy ennyien vagyunk még így, vagy még ilyenebbül :( Nekem legalább családom/férjem van van mibe kapaszkodni.

Ma reggelre már azt is megvitattuk, hogy mi lenne, ha a 6 hét után én mennék dolgozni?! Mert már ezt is el tudnám képzelni. A férjem remekül ért minden gyerek körüli dologhoz, türelme végtelen, jól meglenne velük (bár kettővel teljesen más mint egy gyerekkel), nekem meg piacképesebb a szakmám + nyelvtudásom is van, jól kerestem anno.

2010. okt. 12. 12:57
 18/20 anonim ***** válasza:

Tegnap 22:37 vagyok.

Kérdezted, hogy csináljuk. Úgy, hogy kertes házban lakunk, hatalmas kerttel, és amit el tudunk tenni a pincébe, fagyasztóba, azt megtermeljük, a fölösleget eladjuk, meg hát igen, az alkalmi munkák bevételei, ami hol van, hol nincs, és akkor marad a 3 gyerek után járó családi pótlék és a gyes. Kölcsön nem szoktam kérni, mert azt én is szégyellem, viszont ha van nagy leárazás, bavásárolok akár hónapokkal előre is pl. mosóport, tisztító és tisztálkodó szereket.

2010. okt. 12. 22:28
 19/20 anonim ***** válasza:
2 éve, mikor ilyen helyzetben voltunk, hogy nemigen volt mit enni, és még alkalmi meló sem nagyon volt (tél volt, és falun laktunk) eljártam termékbemutatókra, onnan volt kávé (a párom kávézik) mosogatószer, mosószer, öblitő. ez is rengeteget jelentett nekünk akkor anyagilag, és az időmből sajna kitellett. Végigunatkoztam jó pár órát, viszont annyi mindent felhalmoztam akkor, hogy csak 5 hónapja fogytam ki mindenből.
2010. okt. 13. 08:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Anyukám és a barátnője, valamint anyósomék eljárnak kirándulásokkal egybekötött termékbemutatókra, és mivel nyugdíjasok, másképp nem tudnak segíteni, úgy segítenek, hogy amikor pl. adnak mindenkinek 1-1 nagy és 1-1 kis csomag mosóport, a nagyot megkapjuk. Nekem így volt másfél évig úgy mosópormom, illetve 1 évig mosogatószerem, hogy nem adtam érte pénzt. Most a gyerekek kaptak így 1-1 új plüss játékot.
2010. okt. 13. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!