Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Segítség! Hogy Tudom majd jól...

Segítség! Hogy Tudom majd jól szeretni a fiamat?

Figyelt kérdés

Nem fér a fejembe az egész… kislányom van és most kisfiam lesz.

De én soha nem akartam kisfiút. Nem tudom, hogy nevelek belőle majd férfit. Egyszerűen félek tőlük, eddig minden kisfiútól féltem. Tudom nem normális..

Igazából nagyon lelkifurdalásom van miatta, hiszen nem tudom hogy fogom szeretni. Nem is érdemlem meg, hogy az anyja legyek :(

2023. jún. 9. 01:54
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
74%

Vsn egy lanyom

Ahogy terhes lettem,biztos voltam benne,hogy lany lesz ujbol

Kivalasztottam,hogy mi lez a neve,ugy is szolitottam.

Aztan az orvos azt mondta fiu

Teljesen sokkba estem.nekem fiam?az nem lehet...

Egeszen a szulesig biztam benne,hogy lány lesz megis.

De nem,fiu lett.

Ahogy meglattam azonnal elszalltak a rossz erzeseim.

Imadom a fiamat.14 honapos,de ezer lanyert sem adnam....kis cuki huncutsag 🥰

2023. jún. 9. 08:21
 12/24 anonim ***** válasza:
63%

Én is megrémültem kicsit mert nem sokat tudok a fiúk világáról, hogy milyen buktatók vannak a felnőtté válás során. Egy kislánynak több hasznos tanácsot tudtam volna adni, hiszen átéltem, jobban belelátok az egészbe. Nekem ha visszagondolok a gyerekkoromra a fiúk 90%-ban mind trágár, bunkó, agresszív viselkedést tanusítottak. Volt néhány kivétel, akiket a többi bántott, de egy kezemen meg tudom számolni. Persze az más világ is volt, talán már fejlődtünk azóta. De emiatt még mindig féltem hogy sikerüljön egészséges lelkületűnek nevelni, ne legyen agresszor és ne is bántsák majd.

A férjemnek is nagy szerepe van természetesen a példamutatással. Sok dologban ő tud majd talán segíteni hogy megértsem.

Egyébként kisbabának nincs különbség, van időd megszokni.

Én örülök a fiamnak, nagyon szeretem, hiába a kislány nevelését egyszerűbbnek gondoltam.

2023. jún. 9. 08:34
 13/24 anonim ***** válasza:
100%
Megertelek. Hasonlón mentem keresztül, azt is értem, mit ertesz az alatt, hogy "felsz" a kisfiúktól. 2 fiam van, hidd el, ha mondom: ha benne vagy, ez elmúlik. Az eleje tök ugyanolyan, mint egy lannyal, aztán meg, amikor elkezdenek kisfiúsodni, az apjuk lesz a minta. De te is. A nagyobbik fiam bújós, félős kis tündér, egyszer megharapta egy agresszív kislány az oviban, hetekig rettegett. A kisebbik nem ilyen érzekeny, de ő is nagyon bújós, introvertalt, és inkább plüssökkel játszik, nen autókkal. A nagyobbik viszont autómániás, teljesen magátol kezdte el érdekelni, nekem nem kell vele autózni. A játszótéren, oviban meg van ám sokféle kisfiú, majd rájössz. Nem csak a durva agresszív fajzat van ám, sőt, felénk az a ritkabb, a lányok durvábbak. Szóval megértelek, de hidd el, belejössz es halás leszel, hogy a kisfiad megtanít arra, hogy nem kell tartani a fiúktól.
2023. jún. 9. 08:40
 14/24 babyboom567 ***** válasza:
100%

Úgy, hogy nem férfit akarsz belőle nevelni, hanem jó embert.Mert ez a lényeg.

Nekem a fia, ezer lánynál is kedvesebb,barátságosabb,segítőkészebb,bújósabb ölelősebb, de meg is védi magát ha kell.

2023. jún. 9. 08:46
 15/24 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat! Megnyugtattatok.

Nem tudom miért vannak bennem ilyen érzések de nagyon féltem attól, hogy ez befolyással lesz majd a szeretetemre a fiam felé.

Én is így voltam mint te 11-es.

Teljesen biztos voltam benne, hogy nekem megint kislányom lesz, már nevet is adtam neki (persze nyilván tudtam, hogy ez hülyeség)és teljesen sokkolt az érzés, hogy nekem fiam lesz.

2023. jún. 9. 09:47
 16/24 anonim ***** válasza:
44%

Mi nagyon fiut akartunk, lany lett. Par nap alatt "feldolgoztuk". :)

Masodiknak lányt akartunk, de biztos voltam benne, hogy fiu lesz, kiderült, hogy rossz volt a megerzsem, örültünk, hogy lány a masodik is, de kellett kb. 1-2 hét, mire átállt az agyunk. :)

Harmadiknak is lányt akartunk, de ismét fiút éreztem. 12 hetesen az uh-n bizonytalan fiút mondtak, reménykedtünk, hogy elnézte a doki, de aztan a nifty ra egy hétre biztosra megmondta, hogy fiú... Azóta eltelt 10 hét, 1-3 hete érzem azt, hogy el tudok képzelni egy fiút a két lány után, de amikor ruhákat nezegetek, pakolgatok, stb, sokszor elszorul a szívem egy-egy gyönyörű virágos ruha láttán es "bánom", hogy nem kislányunk lesz.

De tudom, hogy hülyeség az egész, és az a lényeg, hogy egészséges legyen, nem tudom, miért áll át ilyen nehezen az agyam. De gondolom legkésőbb, ha megszületik, elszáll minden furcsa érzés. :))

2023. jún. 13. 01:23
 17/24 anonim ***** válasza:
32%
Azért sokat elárul a magyar oktatásról, meg úgy az alapműveltségről, hogy elvileg felnőtt emberek MEGLEPŐDNEK azon, hogy a gyerekük fiú is lehet. Elképesztő. 🤣🤣🤣
2023. jún. 13. 05:16
 18/24 anonim ***** válasza:
40%

Azért nem kell ennyire hülyének nézni senkit, ez nyilván nem meglepődés, egyszerűen valamikor önkéntelenül is bízik az ember az egyik nemben, aztán érez egyfajta csalódást, amikor kiderül, hogy milyen nemű lesz. Nyilván aztán előbb-utóbb megszokja a helyzetet, nem fogja kukába dobni emiatt a gyereket.

Nekem is volt olyan terhességem, ahol nagyon vágytam az egyik nemre, meg olyan is, ahol a kisebb gondom is nagyobb volt annál, hogy a nemével foglalkozzak. De ahol ok a terhességgel minden, nyilván az emberek jelentős többsége húz a szíve mélyén az egyik nem felé. Valaki könnyebben megszokja, ha más nemű lesz, valaki kicsit nehezebben, ennyi.

2023. jún. 13. 07:21
 19/24 A kérdező kommentje:
Na végül megszültem és egy irtóra aranyos cukor kisfiú lett! Pici Szerelem
2023. jún. 13. 11:47
 20/24 anonim ***** válasza:
40%

19 gratulalok,ugyehogy mar nem is gondolsz arra,hogy nem lanyod szuletett?

11

2023. jún. 13. 11:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!