Segítség! Hogy Tudom majd jól szeretni a fiamat?
Nem fér a fejembe az egész… kislányom van és most kisfiam lesz.
De én soha nem akartam kisfiút. Nem tudom, hogy nevelek belőle majd férfit. Egyszerűen félek tőlük, eddig minden kisfiútól féltem. Tudom nem normális..
Igazából nagyon lelkifurdalásom van miatta, hiszen nem tudom hogy fogom szeretni. Nem is érdemlem meg, hogy az anyja legyek :(
Te megrekedtél a múlt évszázadban? Az hogy fiút fogsz szülni 1 percig nem jelenti azt 2023-ban hogy abból férfit kell nevelni, simán lehet hogy Drag Queen lesz vagy nonbinary esetleg transznemű, lehet hogy szülinapjára nemátalakító műtétet fog kérni de az is lehet hogy a Jézuska punát hoz neki karácsonyra... mármint a töke helyére.
Szóval ilyenen ne aggódj, még a lányodból is lehet vőlegény ;)
Ovis kislány voltam még amikor anyukámnak áradoztam, hogy de jó lesz majd, amikor én is anyuka leszek és kislányom lesz. Ez az elképzelésem ovitól megmaradt egészen a terhességem 12. hetéig, ahol közölték, hogy kisfiam lesz.
Még csak 4 hónapos, de imádom, és nem cserélném el 100 lányra sem.
Egyrészt kiköpött én, ha a kiskori képem mellé teszem az övét, akkor olyan, mintha ikrek lennénk. (De már olyan ultrahang képem is van, amin teljesen az én pár hónapos fejemre hasonlít)
Másrészt a legtöbb kisfiú anyás..
Harmadrészt pedig van apja is a gyereknek, aki nyilván nem rossz ember, különben nem neki szülök.. na majd ő. Ő segít belőle férfit nevelni.
Van még időd bőven felkészülni rá, meg a nevelésére is, plusz úgysem pár hónaposan nevelsz belőle férfit.
Kedvencem, hogy a fiamnak születésekor több haja volt már, mint a barátnőm 1 éves lányának, és még talpig kék ruhában is képesek megkérdezni, hogy kislány?? A barátnőm lányát meg folyton fiúnak nézik. A vicces, hogy ugye amíg én lányt, a barátnőm fiút szeretett volna.
Ha a kérdés véresen komoly, és ezalatt azt értem, hogy megfelelő iskolázottság mellett komolyan meglepődtél, hogy az 50-50% esélyed mellett nem lányt kaptál, csak azért, mert azt kértél, akkor menj el pszichológushoz. Gondolom családi mintázatok hosszú sora őrzi nálatok azt a számodra beégett tévképzetet, hogy a lány jó a fiú nem. Ezeken lehet és kell is dolgozni, mert magától nem múlik el, és végül öngerjesztő folyamattá válik. Értsd, akaratlanul te neveled a "szerethetetlen, idegesítő fiúvá" a gyereket, hogy önigazold magad, hogy ő mindig is rossz volt, mert nem lánynak született.
Ha csak pillanatnyi csalódás, hogy "jó lett volna egy lány, de ez van", az el fog múlni hamar.
Biztos máshogy látod majd ,csak most megijedtél :)
Ugyanigy volt egy ismerősöm még sírt is hogy fia lesz,most nevet rajta meg szégyelli magát
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!