Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen sűrűn fordul elő...

Milyen sűrűn fordul elő genetikai rendellenesség?

Figyelt kérdés
Kérlek mellőzzétek a negatívumokat. 2 hét múlva megyek a 20. Heti genetikai vizsgálatra. Annyira félek valami baja lesz. Annyi rosszat olvasni mostanában, már azon gondolkodtam kilépek a csopikból. Még a mozgást sem érzem.

2023. jún. 6. 16:19
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Semmi baj, hogy nem érzed még a mozgását, valószínűleg hamarosan, 2 héten belül ez is változni fog. Nyilván nem 0, de elég kicsi az esélye, hogy gond lenne, főleg, ha az első genetikain is mindent rendben találtak. Ne izgulj, bízz magadban és a babádban, és lépj ki minden csopiból, arra csak biztatni tudlak, felszabadító! ;) (Szerintem többet ártanak és bizonytalanítanak el, mint amennyire hasznosak.)
2023. jún. 6. 16:22
 2/10 anonim ***** válasza:
75%

Ritkák. Tudod azt csoportokba se írja ki az emberek fele sem, hogy minden rendben. Ha gond van azt kiirják magukból, tanácsot kérnek stb. Viszont még az is sokkal gyakoribb, hogy felmerül a gyanú valamire, de végül minden rendben.

Ha aggódós vagy tényleg nem segítenek a csoportok sajnos.

2023. jún. 6. 16:25
 3/10 A kérdező kommentje:
12.hetin rendbe volt minden. Negatív lett így nem mentünk plusz vizsgálatra. Azt mondjuk ma mondta a doki hogy kicsit lusti 😁 de mozgott keze lába járt fel-le igaz csak szép kényelmesen. Kilépek a csoportokból mert eddig élvezni sem tudtam a terhességet annyi minden van. Persze sajnálom is de másnak ez lehúzás ha értitek mire gondolok.
2023. jún. 6. 16:39
 4/10 anonim ***** válasza:

Nálunk előző várandósságnál a 12. hetin volt magas az NT, ettől függetlenül teljesen egészségesen született.

Aztán most a 18-20.hetin pedig a magzat szívénél láttak valamit + nálam a méhlepény részben fedi a méhszájat.

A szívét folyamatosan nézik, úgy tűnik, nincs gond.

Nekem pedig vigyáznom kell, kímélő üzemmód, amennyire lehetséges (3 kicsi mellett)...

Szóval nem árt az az UH, de fölösleges félni. 🙂

2023. jún. 6. 16:40
 5/10 anonim ***** válasza:
Az én babám is elég lusta, az első genetikain 3-szor kellett visszamennem a vizsgálóba séták és csokizás után, hogy kicsit együttműködőbb legyen, és mindenét alaposan meg tudják vizsgálni, és még akkor is folyamatosan köhögnöm kellett, hogy kicsit "zavarjam". :D De emiatt én nem izgulok, azt kívánom, hogy miután megszületik, akkor is legyen ilyen nyugis. :)
2023. jún. 6. 16:45
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy barátnőmnek minden rendben volt a gyerekkel, de a szülés közbeni komplikációk miatt lett fogyatékos a fia.

Egy másik barátnőm esetében meg a 2 éves gyereknél állapítottak meg autizmust.

Megint másnál meg szintén minden rendben volt, és a kicsi egészséges is, de egy hatalmas, fél arcát beterítő, valóban ocsmány anyajegy szerű valamivel jött világra. Neki se lesz könnyű élete.

Na most ezeket nem azért írtam, hogy megijeszelek, hanem pont azért mert minden esetben elmondható, hogy az anyuka imádja a gyerekét.

Nem fogom azt hazudni, hogy úgyis minden rendben lesz, mert ezt senki sem tudhatja. De az biztos, hogy jó anya leszel, hiszen már most aggódsz a kicsiért.

Kívánom, hogy minden rendben legyen, de bármi lesz, Ti már ott lesztek egymásnak.

2023. jún. 6. 16:56
 7/10 anonim ***** válasza:
47%

Meglehetősen gyakori a genetikai rendellenesség, de az olyan terhességeknek általában a 8. hétig végük is.

Amiről a te kérdésed szól valójában, az nagyon ritka, de természetesen nincs 100%-os módszer ezek kiszűrésére.

Mondjuk ha ennyire parázol, akkor nem tudom, miért nem csináltattál egy széles körű NIPT tesztet, és akkor a gebaszok nagy részétől nem kéne rettegned, csak az apróbbaktól.

2023. jún. 6. 17:01
 8/10 A kérdező kommentje:
Úgy voltam vele ha a 12.hetin rendben minden. Fölösleges pénzkidobás. Most már bánom
2023. jún. 6. 17:41
 9/10 anonim ***** válasza:
65%
Ne bánd! Ezek nagyon érzékeny tesztek az orvosom szerint, és a legtöbb esetben, amikor valamilyen kétes eredményt mutatnak, végül egészséges baba születik. Ne idegesítsd magad ilyeneken, gondolj arra, hogy mindketten egészségesek vagytok, és szépen fejlődik! :) Ajánlom a kismama jógát, nemcsak a mozgás miatt jó, de segít erősíteni ezeket a pozitív gondolatokat is.
2023. jún. 6. 20:10
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Aranyosak vagytok. Igyekszem pozitív lenni😊
2023. jún. 6. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!