Mennyi az esélye genetikai rendellenességnek?
26 év körüli egészséges felnőtt
Családban genetikai betegség nem volt
Attól függően, hogy konkrétan milyen genetikai rendellenességre gondolsz rá tudsz keresni.
Egyébként nem hiszem, hogy túl nagy az esélye. Nekem még 37 évesen is 1:4600 volt mondjuk a Down szindrómás becslés, a Patau meg az Edwards-ra 1:20000.
Ki lehet kapartatni ha kiderül, hogy vannak rendellenességek?! Meddig lehet megszakíttatni a terhességet?
Remélem eljutunk a közeljövőben arra a szintre, hogy be lehessen állítani, hogy milyen külső és belső tulajdonságokkal rendelkezzen majd a gyerekünk.
"Remélem eljutunk a közeljövőben arra a szintre, hogy be lehessen állítani, hogy milyen külső és belső tulajdonságokkal rendelkezzen majd a gyerekünk."
Te egészen hülye vagy. Viszont ha véletlenül eljutunk az általad áhított szintre, legalább talán kihalnak az idióták.
Gattaca című film neked való.
Megnézem majd az ajánlott filmet a hétvégén.
Nem értem viszont miért lennék hülye. Ha szellemileg és/vagy fizikailag visszamaradott/deformált gyereked születik az nem csak neki, neked is kínszenvedés lesz egy egész életen át.
Miért ne akarnád beállítani milyen legyen a gyereked ha ezzel könnyebbé teheted nem csak a saját de a gyereked életét is?!
De azért én vagyok a hülye, nyilván. Gondolom nem sok közöd volt beteg gyerekek ápolásához/gondozásához ezért nem tudod mennyi áldozattal, idővel és energiával több kell hozzájuk mint mondjuk egészséges gyerekekhez.
Kifejtem akkor.
A betegségek szűrése még születés előtt, és a külső, belső tulajdonságok előre szelektálása között van egy hangyaf.sznyi különbség.
Beteg gyereket nyilván senki sem szeretne szülni, ha nem muszáj. Ezzel tudok azonosulni. Na de mi van a szemüvegesekkel, az alacsonyakkal, a hízásra hajlamosakkal, a jaj én csak fiút/lányt akarok csoporttal, a versenyszellemmes nem megáldottakak, stb. Nincs kedvem felsorolni, hogy mi minden igényüket adnák le az emberek az áhított kánaánban. Ha te csak a beteg gyerekekre gondolsz, az egy kedves gondolat, de akkor tanuld meg alapvető szavak jelentését, mint hogy mit értünk külső, illetve belső tulajdonság alatt. A másik meg az, hogy bár ezek szerint nemes cél vezérelne, jóformán teljesen kiiktatnád a természetes szelekciót. (Aminek már amúgy is sok területen rezeg a léc.) Az általad elképzelt jövő egyszerűen embertenyésztés lenne. Amellett, hogy ennek az egész fajra meglennének a maga veszélyei, súlyos erkölcsi és morális kérdéseket vetne fel. De mondom, nézd meg a filmet, kicsit régi, de ezt a témát feszegeti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!