Pozitív törtènetek: Vastag tarkòredö èrtèk, ultrahangon làtott eltèrèsek-elváltozàsok ellenère egèszsèges gyermek született? Kèrlek oszd meg velünk ! ! !
CSAK pozitív törtènetet írj le kèrlek!
Nagyon sok kismama fèl, hogy kisbabàja betegen fog megszületni mert az orvos valamilyen eltérést làt, de sokszor bebizonyosodik hogy ez nem történt így ☺️
Ki, min ment keresztül? Nagyobbacska gyermek története is szuper lenne, hisz sokan attól tartunk, csak òvodàskor környèkèn derül fèny valamilyen problèmàra…
Kolléganőmnél 4 feletti tarkóredő; 3 UH-os is azt mondta, hogy beteg; viszont az amniocentézis eredménye negatív lett. 8 éves, egészséges kisfiú.
Ismerősnél: agykamra tágulat, javasolták a terhességmegszakítást. Több orvos, genetikus is egybehangzóan azt mondta, hogy lehet, sosem fog tudni önálló életet élni. Az ismerőseim eldöntötték: megtartják; lesz, ami lesz. A ciszta a terhesség középideje után elkezdett felszívódni, és egészséges kislányuk született.
Nálunk a tarkóredő rendben volt, de nem volt orrcsont. Agykamratágulat és asszimetrikus agykamrák miatt 2 hetente jártunk ultrahangra.
Kegyetlen volt, végig rettegtem a terhességet, hogy vajon tovább tágulnak-e a kamrák. Mindig éppen határértéken mozogtak.
De végig mondtàk az orvosok, hogy szülés után rögtön söntöt kell majd beültetni, ami elvezeti az agyvizet.
Az orrcsont miatt annyira nem aggódtam, mert a férjemnek is kis pisze orra van. (A fiunknak is az lett.)
Az agykamra tágulat pedig a 36. héten visszahúzódott, a 38. héten szültem.
Persze a félelem végig velünk volt, még szülés után is.
A kamra tágulat következménye lett a lassú mozgásfejlődés. (Pl. 14 hónaposan tanult meg ülni, 18 hónaposan járni).
De már minden lemaradást behozott, most 2.5 éves ügyes, okos és gyönyörű gyerek.
De soha többé terhességet.
Szuper! Remèlem 1-2 èv mùlva èn is ide írom a törtènetemet! Hònapok òta vàrok ilyen törtènetekre! Köszönöm nektek! Ès tènyleg sokan vàrjàk a pozitív törtèneteket.
Az èn fiam tarkòredöje is 4,2 mm volt a 12.hèten, azòta rengeteg vizsgàlaton voltam ès minden negatív. Hamarosan megszületik.
Kedves Kérdező!
Mi lett veletek végül? Én ma voltam a 10 hetes uh-n, és az orvos aggasztónak tartotta a nyakiredőt. Nagyon megijesztett :(
2 hét múlva nucha szűrés
Szia! 15 hónapos a kisfiam és makkegészséges. Okos, ügyes gyerek. Szívből kívánom neked hogy ne legyen gond a babàddal !!!!
Figyelem ha írsz, ha szeretnél beszélgetni a dologról! Nagyon szurkolok! 🙏🏻
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!