Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor fogom érezni a baba...

Mikor fogom érezni a baba mozgását? Már kezdek aggódni😥

Figyelt kérdés
Egyébként molettebb testalkat vagyok már, illetve sokat híztam 10kg jött fel sajnos gyógyszerek hormonok stb hatására is. 88 kg vagyok és alacsony. Nagyon aggódok hogy nem érzem a picit 18 hetes vagyok😔

2023. máj. 31. 19:19
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
81%
Ha első baba, akkor 22-26. hét környékén fogod egyértelműen érezni. Attól is lehet később, ha elöl tapad a méhlepény, az tompítja.
2023. máj. 31. 19:20
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Inkább múlik azon, hogy hol tapadt. Ha elöl akkor később érzed. De első babánál ahogy az első is írta 20. hét után szokták érezni (én az elsőt 21hetesen tudtam biztosra mondani, hogy na tuti a babát érzem, pedig hátul tapadt). A túlsúly inkább abban szempont, hogy látszani a mozgás később fog (vagy nem fog), az apuka is később érzi.
2023. máj. 31. 19:25
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

2, nem a baba tapad, hanem a méhlepény! Ha hátul tapadt, akkor azért érezted már a 21. héten :)

2023. máj. 31. 19:27
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Mellső fali lepény mellett 20-22. héttől kezdve éreztem. Hasonló súly kellett most a másodikat hátsó falon tapadoval 14. héttől. Ne aggódj, normális hogy még nem érzed, és szerintem is fontosabb hogy a lepény hol tapad.
2023. máj. 31. 19:29
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

22.heten ereztem eloszor, de utana is a24.hetig kb csak 3naponta egyszer. Elso baba es a mehlepeny elol tapadt.

24. hettol mar naponta ereztem.

2023. máj. 31. 19:31
 6/16 anonim ***** válasza:

ne aggodj hogy hiztal :)

en 165 cm vagyok 50 kg-osan estem teherbe...70 kg voltam amikor szultem :-D szoval alaposan meghiztam. 18 honapos a kislanyom es 48 kg vagyok most.

a mozgasrol: en kb 22 hetesen ereztem elosszor ereztem, de akkor meg nemvoltam biztos ez most mi volt...kicsit hascsikaras volt? vagy egy puki jön? :-D aztan idovel rajottem ez egy baba volt

2023. máj. 31. 20:05
 7/16 A kérdező kommentje:
Hátsó falon tapad a lepény. Köszönöm kicsit megnyugodtam. Remélem érezni fogom lassan 😊
2023. máj. 31. 20:19
 8/16 A kérdező kommentje:
Jaj bocsi és igen első baba😊
2023. máj. 31. 20:19
 9/16 anonim ***** válasza:
72%

Még nem feltétlenül kell érezned.

Viszont igaz lehet, hogy súlyától is függ, én nádszál vékony vagyok, mellső fali méhlepénnyel 14. héten már éreztem. Nem csak hogy éreztem, kívülről is látszott, ahogy kinyomja magát a hasam egyik oldalán.

Azt tudom tanácsolni, hogy igyál valami cukrosat, utána feküdj a hátadra és koncentrálj.

2023. máj. 31. 21:08
 10/16 anonim ***** válasza:

Én mellső falon tapadó lepénnyel éreztem bőven 20. hét után biztosra, már én is aggódtam, de nyugi! :) Így utólag egyébként szerintem éreztem én azt korábban is, csak azt hittem, hogy valami kis ideg rángatózik a hasam alján... :D

Hasonlót tudok tanácsolni, mint az utolsó, csak én anno úgy olvastam, hogy a bal oldalunkra kell fordulni, szóval ha ráérsz, akkor próbáld ki minden pózban! :)

Ja, és amikor már tudtam, hogy mit kell éreznem, és féltem, mert nem mozgolódott épp hosszabb ideig, akkor nekem kólával sikerült mozgásra bírni, kis mennyiséggel azt is kipróbálhatod!

2023. máj. 31. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!