Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Nagyon sokat ártok a babámnak...

Nagyon sokat ártok a babámnak azzal hogy nem eszek rendesen?

Figyelt kérdés

Az igazság az hogy dolgozom,és a munkahelyemen reggel egy joghurtot tudok csak magamba erőltetni(sosem tudtam reggel enni.),aztán dél körül egy kis otthonról hozott +a vitamin,este pedig néha már csak egy szendvicset eszek.Nagyon sokszor olvasom hogy napi 5x 6x esznek a kismamák.Én próbáltam de nem tudok többet enni.A vizsgálatok eddig jó értéket mutattak.Mi a véleményetek?

14 hetes km

2010. okt. 11. 13:39
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

gyümölcs?

a 2000 kalória legyen meg mert az alatt éhezel.

most még nem annyira gáz de később nagy pocakkal meg szoptatás alatt meg fogod sinyleni ha nem eszel rendesen.

2010. okt. 11. 13:41
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

A babádnak nem ártasz ezzel, csak magadnak. A szervezetedből mindent elvon a baba, így Nálad kialakulHATnak hiánybetegségek. Ez persze nem kell hogy így legyen, és vannak olyanok is, akik hónapokig hánynak, tehát alig jut be valami tápanyag, és ők is "megmaradnak", de ha Neked nincs hányingered, akkor a saját érdekedben érdemes többet enni. Főleg a folyadékbevitelre figyelj!

Jó pocakosodást!

2010. okt. 11. 13:42
 3/11 anonim ***** válasza:

mi az az otthonról hozott? minimum a reggelit be kéne iktatni.

én se eszem túl sokat, de nem fogytam, nem is híztam sokat, a baba meg még nagyobb is a koránál:

reggeli egy zsömle felvágottal, tea. munkahelyen még egy tea, vagy kakaó

délben: két szendvics paprikával, vagy paradicsommal. megint tea, vagy kakaó.

otthon: meleg kaja. (pl. leves utána husi körettel)

este: egy joghurt, gyümölcs

régebben én se reggeliztem, de amióta rosszul voltam reggelente, kellett.

2010. okt. 11. 13:46
 4/11 anonim ***** válasza:

2000 kalória? Soha nem ettem annyit, terhesen meg még azt a keveset is kihánytam:S

A baba nem szenved hiányt semmiben, ne aggódj, ahogy írták is, a te rovásodra is elveszi, amire szüksége van. Ha szeded a vitamint nem lesz gond, de egy reggelit tényleg megpróbálhatnál beiktatni:)

2010. okt. 11. 13:52
 5/11 anonim ***** válasza:
2000 kiló kalóriára (kcal) gondolt az előző válaszoló. simán kijön, csak még nem számoltad össze. pl. gyümölcslevek rendesen megdobják a kalória bevitelt.
2010. okt. 11. 13:55
 6/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat!

Az "otthonról hozott" az amit otthon megfőzök előző este,aztán másnap beviszem a munkahelyre.Gyümölcsöt is ritkán eszem,hetente 1x.Nincs étvágyam,és sajna elég válogatós lettem.ha valami nem tetszik az ételen,(illata, kinézete)már nem tudom meg enni.

2010. okt. 11. 13:56
 7/11 anonim ***** válasza:
Ne aggódj és világ életembe az "alultáplált kategóriába" tartoztam. Kismamaként többet ettem,de nem a "kötelező" 5-6x. A baba elveszi,amire szüksége van. Annyit egyél amennyi jól esik. Egészséges fiam született, 15 kg plusszal mentem szülni. Boldog babavárást!
2010. okt. 11. 14:05
 8/11 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Elvileg plusz 300 kcal/nap, amit még azon felül kéne enni minden kismamának, ami nem is olyan sok, ha belegondoltok, mert

~300 kcal-t tartalmaz:

- 150 g natúr joghurt, 1 db kifli light margarinnal vékonyan kenve, 1 db alma

- banánturmix (2 dl 1,5%-os tej, 1 db nagyobb banán), 3 db korpás keksz

- 2 dl 1,5%-os tej, 3 evőkanál magvas-aszalt gyümölcsös müzli

- 1 adag grill csirkemell (120 g nyersen), 1 adag (250 g) párolt sárgarépa

Ezek közül lehet választani...

Kamu az, hogy 2 helyett kell enni!!!

Sziasztok, boldog babavárást!!!

10 hetes km

2010. okt. 11. 14:16
 9/11 anonim ***** válasza:

Az elso trimeszterben szinte csak szendvicsen éltem. Minden kijott belolem a 16. hétig. De azért probáltam rengeteg gyumolcsot enni, sok tiszta vizet inni, és mellé szedem a Femibiont.

27 hkm

2010. okt. 11. 15:19
 10/11 A kérdező kommentje:
Én is a Femibiont 800 szedtem,most leálltam vele mivel egy pár napja fogyott el.Szedjem tovább a Femibion 400-at,vagy elég valami általános vitamin.Mennyibe kerül mostanában Pesten a Femibion 400??
2010. okt. 11. 17:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!