Lehet a tarkóredőt rosszul mérni?
Ha kétséges meg szokták mérni vagy 3-szor.
Viszont a 2,4 nem is problémás, úgyh nyugi☺️
"A 12. heti ultrahangon történik az úgynevezett tarkóredő mérés is, ami a Down-kór szűrésében az egyik legfontosabb vizsgálat. A tarkóredő vastagsága 3 mm-is normálisnak számít, amennyiben azt a betöltött 12. héten mérik. Mivel azonban a tarkóredő vastagsága a magzattal együtt növekszik, ezért ha az ultrahang a 11. héten történik, akkor már kisebb, 2,5 mm körüli értéknél is további vizsgálatot rendelhet el az orvos, ha pedig a 13. héten, akkor a 3 mm is még a normális kategóriába eshet."
Azért nem jó az érték mert nem a 12. héten mérték
Szia! Én az istenhegyibe járok, Budapesten. Nekem is megnézték a kontroll 10 hetes uh-on a nyakát. Ott annyit mondott a szonográfus, hogy ugyan az ebben az időben mért érték nem feltétlen mérvadó, de az nem jó ha már ilyenkor is vastag/magas érték van.
Azzal biztos nem csináltál bajt, hogy elvégeztettétek a Niftyt, mert így már lesz egy eredmény (remélhetőleg megnyugtató) a kezedben. Ha pedig nagyon jó dokihoz mész a 12 hetesen akkor ez csak további megnyugváshoz vezethet. Illetve ha van eltérés a teszten vagy látnak valamit akkor meg még nagyon időben vagytok. Szerintem jól csináltátok.
Nálunk most jó lett az eredmény, de a kisfiamnál, a 12 hét végén anno (4,5 éves) 2,5mm mértek..ennek már nem örült az orvos. Mi is mentünk egyből prenára, pedig minden más rendben volt. Egyébként negativ lett, ahogy a későbbi uh-k is, és egeszséges, tündércuki gyerek. Szóval még ne add fel, bármi lehet. Drukkolok!
Egyébként én úgy tudom, hogy a babàval együtt nő az érték, de anno nekünk 3x nézték meg a 12 hét 4. napja és a 13.hét 5 napja között (először a Sote-n majd 2x a Czeizelben) és mindháromszor közel azonos értéket mértek 2,4-2,6 mm között. Szóval nekem a kisfiamnál nem igazán valtozott. Ha neked sem fog, akkor ez a 2,4 mm még igazából valóban normális tartomány. De ilyen értékkel én is megcsináltattam volna a Niftyt. Biztos, ami biztos
(Utolsó voltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!