Terhesség alatti gyulladt foggal tapasztalat? Meddig volt gyulladás, hogy kezelték, a magzatra volt negativ hatása?
Sziasztok! A második trimeszterben járok. 1 hete érzem, hogy valami nem oké az egyik gyökérkezelt fogammal. Nem fáj, de olyan mintha be lenne gyulladva. Már bejelentkeztem, de csak 7-én tud fogadni a szájsebészem, aki anno eltávolította a bizonyos fog gyökércsúcsát, meg róla egy cisztát. Mivel emellett gyökérkezelt is a fog, így fájni nem fáj, csak úgy érzem gyulladás alatt állhat. Nyilván kell majd egy röntgen. Sajnos ez kivédhetetlen.
De egyeztettam a nögyógyászommal/vedőnővel is. Az “egy fogas” röntgen elvileg nem olyan nagy gond, már ebben az időben. Legalábbis mindenki ezt mondta, és én is ezt olvastam😕
Mivel elég problémás fog, ezért úgy gondolom hogy most már mindent megpróbáltunk hogy megtarthassam (egyébként 8 éve volt a műtét, azóta panaszmentes) de nem szeretnék tovább vele rizikózni, főleg nem most.
A nőgyógyászom azt mondta hogy ha amúgy nem okoz gyulladásos tüneteket, akkor a magzatra elvileg nem igazán van hatással, de nyilván kezelni kell.
Kb 1 hete érzem a gondot és még egy hét kb mire orvoshoz jutok. Ez szerintetek gond, hogy ennyi ideig ott van? (A magzatra nézve)
Volt valakinek ilyen, meséljetek légyszi.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!