Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Így kérnétek programcsászárt,...

Így kérnétek programcsászárt, vagy inkább később elmennétek laparoszkópos műtétre?

Figyelt kérdés
Várandóságom alatt kiderült, hogy van két petefészek cisztám, amik nem felszívódóak tehát csak műtét útján eltávolíthatóak. Ti ilyen esetben pcs-t kérnétek és akkor szedetnétek ki azt is, vagy inkább szülést követően fél év múlva elmennétek laparoszkópos műtétre?

2023. máj. 29. 09:55
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%
Ok. Nyilvánvalóan eldontotted, nem értem miért tetted fel a kerdest?
2023. máj. 29. 10:35
 12/22 A kérdező kommentje:

Nem ertem, ilyeneken miert kell felhabarodni, hogy valaki miert tesz fel egy kerdest? 🤷

Miert ne kerhetnem ki errol masok velemenyet attol fuggoen hogy esetleg jobban huzok valamelyik opcio fele?

Teged ez egyebkent miert sert? 😁

2023. máj. 29. 10:38
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Mert az is nyilvánvaló, hogy csak és kizárólag az a vélemény a megfelelő számodra, ami a te döntésed szerinti. Ergo, totál felesleges a kérdés, ahogy a válaszok is.
2023. máj. 29. 10:39
 14/22 A kérdező kommentje:

Ez nem teljesen igaz. Pro es kontra ervekre vagyok kivancsi, eddig 90%-ban mindenkitol az jott vissza valaszkent, hogy nem feltetlenul jo ezert csaszarozni. Leven nem volt csaszaros tapasztalatom meg soha. Es lehet ez onzoseg es nagyon testcentrikus vagyok, de nem aszerint fogom letenni a voksom pl. a csaszar mellett hogy akkor nem ket napra apukara bizni a fel eves babat, mert lehet hogy csaszar es petefeszek mutet utan egyszerre olyan komplikacioim lehetnek, hogy tobbszor kell pl. vizsgalatokra jarnom, stb. Nem tudom ennek mekkora a rizikoja ilyen kombinalt mutet eseteben, mert nem sima csaszarrol beszelunk. Nekem a laparoszkopos mutetem ami par eve volt, az is egy 2 oras mutet volt, mert nagyok voltak a cisztak es nehezen tudtak varrni utana.

Szoval nem csak egy fel oray rutin csaszarrol lenne szo mert mellette lehet ugyanugy megszenvednek a ket petefeszek ciszta kivetellel.

2023. máj. 29. 10:44
 15/22 anonim ***** válasza:
100%

Semmiképp nem kérném a császárt. Kettő volt muszájból, köszönöm szépen inkább nem is lesz 3. gyerek. Fél éve volt a második, még mindig lábadozom. Minden kis terhelésre fáj a hasam, ha süt a nap azért, ha esik az eső azért, ha nyűgösebb a picúr és sokat dajkáltam azért, ha takarítás közben nyújtózkodtam vagy hajolgattam azért, ha felraktam az 5 évesem 20kilóját a gyerekorvosnál a vizsgálóágyra, azért... borzasztó.

Ha csak lehet, szüld meg természetesen. Ne vállalj nagy hasi műtétet önként. Laparoszkópiával jobban jársz mind szövődmények, mind összenövések veszélyének tekintetében.

A gerincközeli érzéstelenítéstől derékfájós is lettem már az első után. :(

2023. máj. 29. 10:54
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Ha csak nem lesz császárra szükség, és ezt szerintem meg lehet beszélni az orvossal is, hogy ha császárra kerülne sor szedjék ki, minden más esetben ne vágjanak fel. A laparoszkópia humánusabb. Főleg ha előre tisztában vagy ezzel, és tudsz előre készülni, akkor fejd le a tejet és szépen rakd el. Ennyi.
2023. máj. 29. 11:02
 17/22 A kérdező kommentje:
Abban esetleg tustok seviteni, akinek volt altatasoa mutete ugy, hogy szoptatott, mennyi idovel a mutet utan lehet ujra szoptatni? Itt nyilvan a szervezetbe kerulo karos anyagok miatt erdekelne.
2023. máj. 29. 11:39
 18/22 anonim ***** válasza:
100%

Leírom a személyes tapasztalatom a szoptatási időre. Rengeteg tejem van és mégse tudok lefejni annyit, ami elég lenne 2 napra. A gép nem olyan profi, mint egy baba. Közben a baba is szopizik, szóval ez felejtős. Nekem a vesémmel volt probléma, a szoptatást a gyógyszerek abbahagyása után még további 2 napig kellett szüneteltetni. Fejtem a tejem a gyógyszerek alatt, hogy ne apadjon el.

A császárt választani hülyeség, ha nem indokolt. Kétszer szültem és gyors volt a fellépülés. Császáros ismerőseimnek nehezebb volt a fellépülés.

2023. máj. 29. 12:09
 19/22 anonim ***** válasza:
19%
Hat nekem a ket csaszar nem volt egyben olyan rossz mint a lapar onmagaban. Elotte este meg reggel 2 beontes, mar ott sirtam ugy fajt. Nekem dermoid cisztat vettek ki. Sirva szedulve hanyva ebredtem. Remegtem, a dren cso egy napig iszonyatos fajdalmakat okozott,en zokogtam. Mikor hazaengedtek 2 hetig mint a nyarfa level. Felkelni sem tudtam. Ulni sem. Baromira megviselt. Csaszar utan 4 nappal meg hajolgattam,mostam foztem. Hogy volt e a laparnal verveszteseg es azert nrm tudom. Jah ilyen gazzal fujnak fol,ami beszorul a kulcsont ala,az is iszonyuan fajt. Bufogsz fingasz tole 🙈 borzaszto,ha lehet en egyben vegeztetnem el.
2023. máj. 29. 13:16
 20/22 anonim ***** válasza:
95%

19!

Te így reagálsz az altatóra.

Én iszonyat kipihenten ébredek tőle 😀

Mindkét szülés után küret miatt altattak.

Kérdezték is az osztályon hogy szülés után hogy lehetek ilyen friss🙈

Hát én rendes jókat aludtam

2023. máj. 29. 13:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!