Anyukák, őszintén, ti visszagondolva készen álltatok teljes mértékben a gyerekvállalásra?
Nem, de nagyon vártam :)
Kisgyermeknevelő vagyok, tanultam a 0-3 éves gyerekekről, a bölcsiben pedig láttam fáradt, lestrapált szülőket, túlpörgött kisgyerekeket, dacckorszakosokat dögivel, újszülöttre féltékeny nagytesókat, még fáradtabb és nyúzottabb szülőket, sírás határán lévő anyukákat, a kialvatlanságtól dühös apukákat, betegségből betegségbe eső családokat.
Hiába ez a sok évnyi tapasztalat, a tanulás, a másik oldalról a családjaink teljes támogatása, az anyagi biztonság...nem éreztem, hogy teljesen felkészűlt lennék :)
Szerencsére a kisfiam is "olvasta" a tankönyvek azon oldalait, amik az újszülött meg a csecsemő alvását taglalják, magyarán egész jó éjszakáink vannak.
A szoptatással az első 3 hét, vagy 1 hónap nagyon pokoljárás volt, fájt, sebesedett, vérzett... de azon is túllendültünk.
A 7 hónapnyi masszív hányásra, hasmenésre sem voltam kész, a vajúdási, szülési fájdalmak is megleptek, de minden nappal egyre többet tanultunk, tapasztaltunk a férjemmel, és igazából eddig mindenben a legjobb tudásunk szerint cselekszünk.
De még csak 3 hónapja az életünk része a kisfiunk, rengeteg sok minden van még előttünk.
#3, köszönjük, ezzel beljebb is lettünk
🙄
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!