Vannak itt olyan kismamák, akik nagyon odafigyelnek az étrendjükre, az ételekre, amit fogyasztanak?
Nem vitatkozni szeretnék, csak kíváncsi vagyok, hogy sokan vannak-e ugy vele, hogyha valamit nem szabad vagy nem ajánlott, akkor azt inkább elkerülik. Értem ezalatt pl. az alkoholt, ez alap, hogy van-e olyan kismama, aki teljesen kizárja? Mert sokszor olvasom, hogy sokan nem zárják ki és néha-néha megisznak egy kis sört, bort. Lehet, hogy van olyan orvos, aki ajánlja, az enyém biztos, hogy nem. Illetve szüleim orvosok és sokan az ismerettségi körükből, beszéltem sokukkal a témáról és senki nem ajánlja, mint orvos.
És próbáltok-e egészségesen táplálkozni? Pl. sok gyümölcs és zöldség, kevesebb cukros étel, kevesebb "műkaja", ezalatt nemcsak a mekit és társait értem, hanem a felvágott, virsli, ízesített joghurtok, gyümölcslevek, szénsavas italok, gyorsfagyasztott áru (szóval olyan ételek-italok, amelyekre fel van tüntetve egycsomó E betűs dolog, tartosítószer, stb.).
Hirtelen ennyi jut eszembe. Nem fontos mindent betartani, csak ki az, aki próbál tudatosan egészségesebben táplálkozni? Vagy ti mire figyeltek oda?
Szia!
Én igyekszem odafigyelni az étkezésekre, többek között azért is mert a terheléses cukrom picit rossz lett,így 160g-os szénhidrát diétán vagyok.
Ettől függetlenül is próbáltam tudatosan táplálkozni amint megtudtam hogy babát várok. Több gyümölcs, tejtermék került az étrendembe.
A cigit rögtön leraktam, amint pozitív lett a tesztem, alkoholt pedig előtte is csak alkalmanként ittam, így attól nem volt nehéz megválni.
Nem szoktunk sosem gyors kaját enni. Pékárut sem veszek boltban, mert van kenyérsütőm és itthon sütöm a kenyeret. De azért vannak olyan "műkaják" amit veszünk: felvágott, májas, tejtermékek. Szerintem az egyszerűen lehetetlen, hogy semmi olyat ne együnk, ami káros lehet. Értem ez alatt hogy akár a gyümölcs is lehet káros, mivel nem tudjuk hol és hogyan termelték....
37h km
Nálam teljesen kizárt az alkohol. Még egy korty sem. Anyám egyik terhessége alatt sem vetette meg sem a pálinkát, sem a cigit. Nem szeretnék olyan lenni, mint ő. Persze, azért nem ítélem el azt, aki egy kis vörösbort megiszik, tényleg jó a vérképzésre.
A cukros, szénsavas üdítőket kerülöm, de volt, hogy lecsúszott egy pohár kóla. Gyümilét max. 100%-os narancslét iszom, ha megkívánom.
Jelenleg a húsundoros koromat élem, nem nagyon mennek a felvágottak, virsli, de a pipihusi sem. Gyümölcsjoghurtot eszem, nasinak, de hasmenésem van tőle, úgyhogy ezt inkább természetes hashajtóként használom mostanában. :)
Egyébként igyekszem ugyanúgy enni, mint eddig, sok főzelék, leves, mindent én főzök.
Azért a gyorsfagyasztott áruk nem feltétlenül rosszak, pl. a zöldborsó is mirelit. :) De kész ételeket, fagyasztott pizzát, ilyeneket nem ettem eddig sem.
Kenyeret én boltban veszek, de jó ötlet ez a sütés, nekem is van kenyérsütőm, csak már nagyon régen vettem elő.
Felvágottat én is veszek, csalni szoktam, a pultról kérek, nem előre csomagoltat, így nem látom, mi minden van benne:) Virslit is nagyon ritkán megengedek magamnak, pedig tele van az is minden "jóval"...
Amiről lemondtam, az a kávé, terhesség előtt literszámra ittam az amerikai (lötty) kávét:) De, ahogy megtudtam, hogy terhes vagyok, abba is hagytam, de nem volt nehéz egyáltalán. Néha iszonyatosan megkívántam, pl. kávéházban, rendeltem is koffeinmenteset, de ahogy kihozták, el is ment tőle a kedvem:) Alkohol, cigi az nem is kérdés nálam, NEM. Pedig régebben alkalomadtán ittam sört, bort, koktélokat, cigiztem is.
Első válaszoló, neked mennyi lett a cukrod a terhelésesen? Nekem 6,7, ezért vigyázok az édességgel, nagyon-nagyon ritkán megengedek egy fagyit magamnak vagy egy sütit.
Nem, én csak olyan mirelitre gondoltam, ami tele van tartosítószerrel meg ilyenekkel. Mirelit zöldséget én is szoktam venni.
A hústól én is undorodom mostanában... Mondjuk, sosem szerettem túlzottan.
100%os narancslét is iszom, szoktam frissen facsartat is, de múltkor észrevettem, hogy felmegy tőle a cukrom sajnos...
Én is igyekszem odafigyelni, mivel hajlamos vagyok a hízásra. Alkoholt egyáltalán nem iszom, koffeint sem fogyasztok (a dokim sem engedi). Teából így csak a csipkebogyó, és csak 1 kiskanál mézzel.
Az étkezéseket próbálom úgy időzíteni, hogy naponta többször egyek keveset, és sosem eszem tele magam, csak amennyi épp elég. Este 7 után nem eszem szénhidrátot, ha nagyon megéhezem, akkor egy bögre kakaó, vagy egy kis gyümölcs segít. A szénsavas, cukros üdítőket is kerülöm, általában vizet iszom vagy teát. Vagy néha egy-egy szörpöt. Szerencsés vagyok, mert az édességet nem nagyon kívánom, hetente 2-3 alkalommal pár kocka csokit eszek.
17:12-es vagyok.
A 2 órás cukrom határérték lett, 7.8. Ez még nem lenne annyira rossz, csak anyukám cukorbeteg és ezért kell jobban odafigyelnem az étkezésekre. Igyekszem kerülni a cukrot, rizst, burgonyát és a tésztákat. Így marad a sok-sok zöldség. Bevallom szoktam néha édességet enni, ha már nagyon megkívánom. Ilyenkor mindig ellenőrzöm a cukorszintem, de még sosem ment fel süti miatt. Egy adag főtt burgonya nekem jobban megemeli a cukrom, mint egy szelet sütemény...de mindenki más, saját magunknak kell kitapasztalni.
Ahogy írtam először cigi és alkohol nálam is ki van zárva, de kávét szoktam inni. Igaz csak "melegvizest", de orvosi utasításra, az alacsony vérnyomásom miatt.
Tudom nem ide tartozik, de ha lehet szurkoljatok nekem, mert ma annyi jóslóm volt, hogy lehet az éjszaka menni kell a kórházba:-D Már nagyon várom hogy a kislányom a kezemben legyen:-)
Szorítok, hogy még ma meg legyen a babád, bár tegnap írtál, lehet, hogy már meg is van?:) Majd írd meg!
Én is mérni szoktam a cukromat, és furcsa, hogy pl. édességre, krumplira, durum tésztára nem szokott fölmenni különösebben, akármennyit eszem. Viszont a kenyérre igen, főleg a zsömlére és a diabetikus édességre. Mondjuk, a készülékem is csal fölfelé.
Szia!
A tegnapi csak vaklárma volt...délután elmúlt a derékfájásom. Este újrakezdődött, voltak fájásaim is, de csak kb 1 órán át tartott. Ma meg semmi...Várat még magára a Kicsikém:-D
A cukormérőm nekem is van, hogy csal...Abbol jöttem rá, hogy egyszer elég magasat mért, amit nagyon csodáltam, ezért újra mértem, annak az eredménye már nagyon jó lett. Az enyémet már el kell küldenem a szervízbe, hogy nézzék meg. De várok addig amíg megszületik a Pici, majd utána. Akkor már nem kell diétázni a dokik szerint. Végre ehtek majd egy nagy szelet feketeerdő tortát:-D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!