Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Érzett valaki hasonlót?

Érzett valaki hasonlót?

Figyelt kérdés
10+1 napos kismama vagyok. első babám. Sok minden új dolog van most ebben nekem. Tervezett baba volt, hála égnek gyorsan, röpke 4 hónap alatt össze is jött a kicsi. Szerettem volna őt már nagyon. 1 éve kb fellépett bennem az érzés hogy szeretnék már kisbabát. De elsőnek biztosítani akartam/vagy akartunk minden anyagi hátteret illetve érzelmi hátteret mielőtt bele vágunk. Ez meg is történt. Nekem is és apukának is mondhatom hogy anyagi nehézségeink nincsenek. Befejeztem a szükséges tanulmányaimat én is jó munkahelyem lett jó fizetéssel. De talán nem is ez a lényeg. Most hogy itt van, még sem tudok annyira örülni mint ahogy azt kellene,mint ahogy látom sok női társamnál, hogy mennyi mindennel már készülnek, rebegő szempillákkal mesélnek mindenről amit át élnek ezen időszakon belül. Én szeretem őt, sokat is gondolok rá. Nem győzöm kivárni az újabb vizsgálatot hogy újra lássam mekkorát fejlődött. Aggódom érte hogy minden rendben legyen. De még sem érzem azt a felhőtlen anyai ösztönt vagy szeretet amiről mindenki beszél hogy ez mekkora kötelék. Nem tudom egyenlőre elképzelni, hogyan fogok gondoskodni róla,hogyan fogok érezni egyáltalán iránta. Nagyon kavarognak bennem az érzések. Ezt lehet hogy a hormonok teszik? Meg fog ez változni bennem? Egyenlőre ettől még szörnyű embernek és anyának érzem magam hogy ilyen gondolataim vannak felé. Bűntudatom is szárnyal ahogy csak tud.
2023. máj. 17. 11:02
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
74%
Folyamatosan változik, s amikor megszületik, minden ott lesz Benned a helyén.... 🥰
2023. máj. 17. 11:17
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Még nagyok korai a terhességed, nem mindenki tud az első pozitív teszttől kötődni. Teljesen normális, amit érzel.
2023. máj. 17. 11:21
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Mivel ez egy olyan dolog amit nem tapasztáltál meg, és ok hogy tudod hogy ott van, de nem kézzel fogható, majd ha tényleg ott lesz akkor jöhet az érzés, de az swm biztos hogy egyből lehet idő kell.
2023. máj. 17. 11:22
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Amint elkezded rendszeresen érezni a mozgásokat, realizálod, hogy tényleg egy kisbaba fejlődik benned, akkor elkezd változni ez az érzés.

Nem voltak anyai ösztöneim a lányom születése előtt. 3 év alatti gyerekekkel/babákkal nem is tudtam mit kezdeni. Megfogni sem mertem a piciket, mert féltem, hogy eltöröm vagy elejtem.

Amint odaadták a kórházban, hogy akkor mostantól gondoskodj róla. Ösztönösen tudtam, hogy kell fogni.

Szóval ne érezd magad rosszul.

2023. máj. 17. 12:51
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Majd alakul, persze hogy nem tudod milyen lesz.Senki nem tudta,még sajátja nem lett.Nekem a szakmám csecsemő és kisgyermek gondozó,de én se tudtam milyen lesz.Van 3 gyerekem,és mindnél megvolt a finisben a para érzés,hogy most mi lesz,hogy fogom csinálni,megint minden más lesz, biztos hogy jól meggondoltuk ezt?Minden rendben lesz,bízz magatoknak,minden kialakul.
2023. máj. 17. 13:01
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Amikor 10+3 hetesen voltam ultrahangon, és láttam a kis kezeket, lábakat, akkor kezdett bennem tudatosulni, hogy egy kicsi ember növekszik belül, akkor érzékenyultem el először, és kezdtem kötődést érezni.

Normális, hogy nincsenek még konkrét érzések, idővel alakul majd, mindenki másképp éli meg.

2023. máj. 17. 13:02
 7/13 A kérdező kommentje:
köszönöm nektek a válaszokat és hogy nem estetek nekem hogy ettől most rossz lennék. Nagyon szeretem a gyerekeket, nővéremnek van 3-om gyerkőce rengeteget foglalkozok velük. A legnagyobb úgy tekint rám mintha a nővére lennék, ezért is van bűntudatom hogy most miért nem érzem azt amit mások is.
2023. máj. 17. 14:29
 8/13 anonim ***** válasza:
100%
Ne legyen bűntudatod, szerintem teljesen normális, hogy nem kattansz át egyből ősanyává, nálam sem így volt. Sőt, az az igazság (és erről sokan nem is beszélnek), hogy ez azután sem biztos, hogy egyből feltámad, miután megszületett a baba (és nem a szülés utáni depresszióról beszélek). Akkor pláne sok a nehézség, a megoldandó helyzetekre koncentrálsz, és sokszor hónapok telnek el, mire felfogod, hogy anyuka vagy, és úgy igazán megtapasztalod azt a mélyről jövő szeretetet. Szerintem teljesen más az, amikor elkezd fejlődni, egyre több mindenre reagál és megismered a kis személyiségét, majd teljesen beleszeretsz, mint az a "magától értedődő" szeretet és kötelességtudat, ami az első pár hétben hajt.
2023. máj. 17. 15:28
 9/13 anonim ***** válasza:
60%

( 3-om = háromom

3 = három )

2023. máj. 17. 17:50
 10/13 anonim ***** válasza:
Szerintrm semmi baj nincs veled, ne is agyalj ilyeneken. Bemeséltél magadnak valami maszlagot amit érezned kéne, de nyilván nem tudsz mivel ez egy kepzelgés..honnan tudod más menynire érzi magát anyának? Onnan hogy mond valamit..lehet te is pont ugyanazt érzed csak nem misztifikálod túl. Ne agyalj! Semmi értelme. Nincs olyan hogy kell..
2023. máj. 18. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!