Tényleg igaz, hogy a terhesség alatt tartózkodni kell a fahéj minden formájától, mert korai fájásokat csinál?
A Bába válaszol című könyvben olvastam, hogy fűszerként sem és illó olajként sem szabad használni. Imádom a forralt bort, persze jól kiforralva, hogy ne legyen benne alkohol és itt a tél, lassan a karácsony is ez mind fahéjjal jár.
Ti hallottatok róla és betartjátok?
Így van, én is olvastam, hogy nem szabad, pont emiatt, hogy vetéléshez, koraszüléshez vezethet. De kis mennyiségben szabad, úgy tudom. Hogy mennyi számít soknak, fogalmam nincs...
Mondjuk, én a forralt bort az alkohol miatt nem innék:)
Sőt, a gyömbérről is olvastam, hogy nem szabad fogyasztani terhesség alatt, pedig vettem finom gyömbér teát, de mindegy, ennyit kibírok:)
Szia!
Nem hiszem,hogy sokat fogok tudni segíteni,de én nem hiszek az ilyenekben.Most várjuk a második babát,és a kisfiammal sem "féltem" bizonyos dolgoktól,és mostsem.Jó,egyik terhességben sem ittam alkoholt,ezt leszámítva,meg nem is cigiztem....
Szóval a fiammal is terhes voltam karácsonykor,és ugyanúgy ettem fahéjat,mostis beleesek pont a karácsonyba,mostsem fogom kihagyni.Pl.tegnap is almáspitét sütöttem,azis fahéjas,eszembe se jutott kihagyni...
De ha félsz esetleg,akkor nézz utána,lehet nem mindenkinél hatástalan... :)
Minden jót.
Üdv:
17 h km + 2 éveske anyukája
Szia!
Én nagyon szeretem a fahéjas almalevest, tejbegrízt.
Most várom a második babámat az elsővel is ettem fahéjat és most is, az első baba a kiírás utáni napon született és most pedig 37 hetes vagyok.
Nálam nem okozott semmi problémát.
Én is ettem fahéjas fánkot, semmi baj nem lett belőle. Most gyorsan elolvastam néhány cikket, megnéztem a könyvemet, sehol sem tiltják terhesség alatt.
Egyébként amennyit elfogyasztunk (levesben, süteményben, stb.) biztosan nem ártalmas.
A gyömbért pedig kifejezetten ajánlani szokták émelygés, hányinger ellen.
Kis mennyiségben, mint a sütikben, stb. szerintem is biztos, hogy lehet. Így teát is ihatnék, tudom, csak a cikkek után elment tőle a kedvem:) Hányingerem meg nem volt és nincs szerencsére.
Ezt találtam, ami magyar oldal. (Magyarul egyébként más témában nagyon kevés cikk van.)
Nem egyértelmű, hogy terhes anyák biztonságosan használhatják-e a gyömbért. Gyakorlati bizonyítékok vannak arra, hogy nagyobb mennyiségű gyömbér fokozza a menstruációs vérzést, és abortuszt okozhat. Klinikai vizsgálatok viszont arra utalnak, hogy legfeljebb napi 250 mg gyömbér, négy adagra elosztva, biztonságosan alkalmazható a terhességi hányinger leküzdésére.
(Innen: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!