Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg igaz, hogy a terhesség...

Tényleg igaz, hogy a terhesség alatt tartózkodni kell a fahéj minden formájától, mert korai fájásokat csinál?

Figyelt kérdés

A Bába válaszol című könyvben olvastam, hogy fűszerként sem és illó olajként sem szabad használni. Imádom a forralt bort, persze jól kiforralva, hogy ne legyen benne alkohol és itt a tél, lassan a karácsony is ez mind fahéjjal jár.

Ti hallottatok róla és betartjátok?

2010. okt. 10. 15:56
 1/8 anonim ***** válasza:
84%

Így van, én is olvastam, hogy nem szabad, pont emiatt, hogy vetéléshez, koraszüléshez vezethet. De kis mennyiségben szabad, úgy tudom. Hogy mennyi számít soknak, fogalmam nincs...

Mondjuk, én a forralt bort az alkohol miatt nem innék:)

Sőt, a gyömbérről is olvastam, hogy nem szabad fogyasztani terhesség alatt, pedig vettem finom gyömbér teát, de mindegy, ennyit kibírok:)

2010. okt. 10. 16:06
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nem hiszem,hogy sokat fogok tudni segíteni,de én nem hiszek az ilyenekben.Most várjuk a második babát,és a kisfiammal sem "féltem" bizonyos dolgoktól,és mostsem.Jó,egyik terhességben sem ittam alkoholt,ezt leszámítva,meg nem is cigiztem....

Szóval a fiammal is terhes voltam karácsonykor,és ugyanúgy ettem fahéjat,mostis beleesek pont a karácsonyba,mostsem fogom kihagyni.Pl.tegnap is almáspitét sütöttem,azis fahéjas,eszembe se jutott kihagyni...

De ha félsz esetleg,akkor nézz utána,lehet nem mindenkinél hatástalan... :)

Minden jót.

Üdv:

17 h km + 2 éveske anyukája

2010. okt. 10. 16:10
 3/8 anonim ***** válasza:
Ma fahéjas almalevest csináltam. Nem hinném, hogy baj lenne ehhez hasonló mennyiségben. Egyébként nem hallottam róla.
2010. okt. 10. 16:18
 4/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Én nagyon szeretem a fahéjas almalevest, tejbegrízt.

Most várom a második babámat az elsővel is ettem fahéjat és most is, az első baba a kiírás utáni napon született és most pedig 37 hetes vagyok.

Nálam nem okozott semmi problémát.

2010. okt. 10. 16:22
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Az elsőnek üzenem, hogy a gyömbéres teát direkt javasolják hányingerre.
2010. okt. 10. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is ettem fahéjas fánkot, semmi baj nem lett belőle. Most gyorsan elolvastam néhány cikket, megnéztem a könyvemet, sehol sem tiltják terhesség alatt.

Egyébként amennyit elfogyasztunk (levesben, süteményben, stb.) biztosan nem ártalmas.

A gyömbért pedig kifejezetten ajánlani szokták émelygés, hányinger ellen.

2010. okt. 10. 17:28
 7/8 anonim ***** válasza:

Kis mennyiségben, mint a sütikben, stb. szerintem is biztos, hogy lehet. Így teát is ihatnék, tudom, csak a cikkek után elment tőle a kedvem:) Hányingerem meg nem volt és nincs szerencsére.

Ezt találtam, ami magyar oldal. (Magyarul egyébként más témában nagyon kevés cikk van.)

Nem egyértelmű, hogy terhes anyák biztonságosan használhatják-e a gyömbért. Gyakorlati bizonyítékok vannak arra, hogy nagyobb mennyiségű gyömbér fokozza a menstruációs vérzést, és abortuszt okozhat. Klinikai vizsgálatok viszont arra utalnak, hogy legfeljebb napi 250 mg gyömbér, négy adagra elosztva, biztonságosan alkalmazható a terhességi hányinger leküzdésére.

(Innen: [link]

2010. okt. 10. 17:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, azért ne fogyasszunk sokat belőle, de szerintem a fahéj a téli belső fűtő anyagunk.
2010. okt. 10. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!