Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Milyen terhesvitamint ajánlaná...

Milyen terhesvitamint ajánlanátok, amiben van vas is?

Figyelt kérdés

az a baj hogy a legtöbb vitaminban van vas is és magnézium is, amik elvileg kioltják egymást, ha egyszerre veszed be. Sőt, van amiben még kálcium is van, aminél tudjuk hogy azt sem jó a magnéziummal együtt szedni.

A másik, hogy a nőgyógyász azt mondta hogy vast is kell szedni tehát azt nem jó kihagyni, de így kvázi értelmetlen, ha egy tablettàn belül van mind.

Ez a 2-es számú Czeizel terhesvitamin esetében került fel kérdésként, mivel abban nincs vas, írtunk is konkrétan ennek a gyógyszeripari cégnek, bár készségesen válaszoltak, hogy miért hagytàk ki a vasat ebből a vitaminból, azonban a nőgyógyász ezt mégis megkérdőjelezte, miszerint végig a vas és a folsav a legfontosabb.

2023. máj. 12. 21:55
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
92%
És miért nem szedsz külön vasat is még pluszban? Nem olyan bonyolult ez. A legtöbb vitaminban úgy is kevés a vas.
2023. máj. 12. 21:58
 2/11 A kérdező kommentje:

ez is opció, csak gondoltuk, ha fizetünk a terhesvitaminért akkor azt hinné az e,ber, hogy mindent lefed, hisz Nem az a neve

, hogy "terhesvitamin, ami vasnélküli, bár kéne az is" ...

2023. máj. 12. 22:39
 3/11 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek kell vas és ha kell, nem azonos mértékben. Ráadásul a vaspótlás kockázatos, tájékozottabb orvos már laktoferrint szzokott javasolni.
2023. máj. 13. 03:21
 4/11 anonim ***** válasza:
51%
Jutavitot szedem. Egekben a vasam tőle most is, és az előző terhességemnél is végig.
2023. máj. 13. 07:38
 5/11 anonim ***** válasza:

Valószínűleg kevesen követik a legújabb kutatási eredményeket a vaspótlással kapcsolatban, ide értve az orvosokat is. Ezért van az, hogy úton útfélen vaspótlást javasolnak. Azt jó hallani, hogy vannak gyártók, akik viszont legalább igen :D Vagy nem tudom mivel magyarázták neked, hogy nem tették bele. Be tudod esetleg másolni? Kíváncsi lennék.

Vaspótlásra vannak sokkal hatékonyabb, és kevésbe veszélyes módszerek mint a vastabletta, de ha már mindenképp vasat akarsz szedni, akkor keress vas-glicinátot, B12 vitaminból pedig metil-kobalamint. Vasból van ilyen pl a NOW-nak, B12 pedig mondjuk a WTN folát komplexe.

2023. máj. 13. 09:05
 6/11 A kérdező kommentje:

persze, bemásolom:

Czeizel professzor a multivitaminok összetételének kialakításakor több szempontot figyelembe vett, így azokat a változásokat és kockázatokat főként, amik a terhesség különböző időszakaiban felmerülnek. Mindig a magzatok védelme állt a figyelme középpontjában, s ebből a szempontból a 2. és 3. trimeszterben a koraszülés és a terhességi toxémia megelőzése az elsődleges cél. Ezért lett a Várandósság 2 készítmény egyik alap összetevője a MAGNÉZIUM.

Azt azonban érdemes tudni, hogy a magnézium a vassal antagonista - azaz egymás felszívódását gátolják -, ezért legalább 2 óra eltéréssel kell bevenni őket. Így természetesen egy tablettába sem tehetők bele, és a magnézium elsőbbséget élvezett.

Hagy hangsúlyozzunk még két dolgot: Az egyik, hogy a professzor célja nem egy általános multivitamin összeállítása volt, hanem kifejezetten a magzatok egészséges fejlődésének elősegítése, és ez mutatkozik meg az összetételekben. A másik pedig az a tény, hogy egyetlen multivitamin sem képes helyettesíteni a változatos, vitamindús, egészséges táplálkozást.

2023. máj. 13. 11:03
 7/11 A kérdező kommentje:
egyébként ezek mellett azért is került fel erről a szó, mivel a vörösvérsejt számom az jelentősen lecsökkent mióta nem szedem a vas tartalmú vitamint és a doki azt mondta, hogy ha ez így folytatódik felülni és nehéz lesz a szülésnél
2023. máj. 13. 11:03
 8/11 anonim ***** válasza:
75%

Ha kell vas a verkeped alapjan, akkor azt ugyis fel fogja irni az orvos kulon, nem szorakozik terhesvitaminokkal. Nem tudom, en nem ertek hozza, hogy mennyi ertelme van a terhesvitaminokban levo vasnak, de ha magambol indulok ki, akkor semmi, mert en is szedtem vitamint es gaz volt a vasam :D

Es igen, magneziummal nem szabad egyutt szedni vasat, ezt en is tudom, de pl a b12 meg a folsav segiti a felszivodasat. Es az is van a terhesvitaminokban. Na ilyenkor mi a helyzet? Melyik nyer? 😂

Nem mindenkinek kell szednie amugy, de nekem pl kellett kulon, pedig soha nem voltam vashianyos es verszegeny se, de a terhesseg alatt durvan az lettem. Szules utan vert is kaptam.

En sorbifert szedek amugy, meg most szules utan is kell egy darabig. Nekem bevalt, nincs tole szekrekedesem meg semmi panaszom.

2023. máj. 13. 11:58
 9/11 anonim válasza:
Azt javasoljuk, hogy konzultálj a nőgyógyászoddal, hogy milyen terhesvitamint ajánlana neked, amelyben van vas is. Talán javasolhat valamilyen másik terméket vagy kiegészítést, ami nem okoz problémát a magnéziummal vagy a kalciummal való egyidejű szedés során. Az is lehet, hogy a nőgyógyász további élelmiszerekkel vagy táplálékkiegészítőkkel ajánlja a vas pótlását a terhesség során, hogy biztosítsa a megfelelő szintű vasbevitelt. Fontos azonban, hogy csak a nőgyógyász által javasolt és előírt mennyiségű és típusú vitamint vegyél be terhesség alatt.
2023. máj. 17. 22:57
 10/11 A kérdező kommentje:
a nőgyógyász azt mondta, hogy ha akarom szedjem... 🥹😄
2023. máj. 22. 23:52
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!