Tényleg gond lehet ilyen mértékű hízás miatt?
Én az elsővel 17 kg-ot híztam, a másodikkal 15-öt, de alapból vékony vagyok, kb. meg sem látszott rajtam, mindenki csodálkozott, hogy hol ez a sok kiló 😄
A babák is csak 3 kilósak lettek, amúgy szülés után 3 hónappal már ugyanannyi volt a súlyom (sajnos) mint előtte.
Szóval szerintem testalkat és hormonrendszerfüggő a dolog.
Figyelj, ha a bokád is dagad és a nagy gyűrűid szorítanak, akkor több liter vízről beszélünk.
Ez a 10 kg egyébként egyenletesen jött fel vagy hirtelen?
Vérnyomásod rendben van?
Én 20 kg híztam.Voltam piszkálva hogy jajj anyuka hát hova zabál annyit.
Aztán szültem egy 4 kg kisbabát és kb 15-16kg fogytam kb 2 héttel szülés után...A maradék 4 kg meg teljesen elfért rajtam mivel alultáplált volt a BMI-m a teherbeesés előtt.
Szàmomra hihetetlen ez a sok 20-30 kilót híztam, na és hozzáállás.
Nyilván aki hajlamos rá többet fog hízni, de 20-30 nem normális, és nem az esztétikai szempontok, hanem számos más egészségügyi kockázat miatt is. Magas vérnyomás, cukorbetegség, ami nem csak a kismamànak, hanem a babának is káros. Nem véletlen “baszogatnak” ilyenkor a védőnők, orvosok…
4 vagyok
A gyerekekkel minden rendben, nem lettel, sem ők cukrosak, ok nem voltak kicsik, vérnyomás is rendben. 25, 23 évesek 1 év után meg sem látszott rajtam a 2 gyerek és a +.
A 3.nál nem híztam annyit ott sajnos a kiindulás sok volt, de inkább a korom miatt jött a vérnyomás,mert volt még 1 terhességem utána kb egyből mwnt fel a vérnyomásom, ami,addig rendben volt.
16, tisztában vagyok, hogy nagyon sok ebből a pluszból a víz. Nem, nem éheztetni kell magadat terhesen, hanem odafigyelni, mit és mennyit viszel be a szervezetedbe. Persze lehet ezt a kívánósságra fogni, meg hogy kettő helyett kell enni, de a valósàgban elég néhány száz kalóriával többet bevinni, trimesztertől függően.
Amúgy a vizesedést is meg lehet előzni, vagy legalábbis annak mértékét csökkenteni, már aki kicsit utánajár a témának, és adottak rá a lehetőségei, értsd nem veszélyeztetett terhes, akinek aláírom, valóban feküdnie kell hogy rendben ki tudja hordani a babáját.
Érdekes, én a 27. hétben járok, most vagyok kb 4,5 kilónál, ami pont a baba és az egyéb alkotórészei, nem vizesedek, nincsen probléma a terhességemmel, sőt a napok többségében több energiám van, mint valaha volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!