Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg gond lehet ilyen...

Tényleg gond lehet ilyen mértékű hízás miatt?

Figyelt kérdés
28 hetes vagyok (már betöltöttem) és 10,5 kg van rajtam. Az orvos beijesztett már korábban, hogy ebből gond lehet, egyek kevesebbet, diétázzak. Hetekig számoltam a kalóriát 1600-1800 között ettem, de ugyanúgy jöttek a kilók, úgyhogy már nem számolom. Egy kis víz van rajtam, annyi hogy kicsit pufibbak a lábaim meg a gyűrűim nyoma ott marad az ujjaimon, pedig korábban kicsit nagyok voltak rám. Nem tudom, ez mennyire számít sok víznek. Nem tudom, mit kellene most csinálnom, lehet baja a babának emiatt? Az első terhességem alatt is sokat híztam a második trimeszterben, a harmadikban még 5 kg jött fel, így lett 16 a végére. Akkor senki nem szólt érte, de most az orvos nagyon komolyan vette és leszidott miatta... Mondjuk az első babám kicsit nagy súlyú volt, de szerintem az inkább genetika, mert a férjem családjában mindenki 4 kg feletti súllyal született. Amúgy teljesen egészséges vagyok, jó a vérnyomásom is, cukrom is, minden.

2023. máj. 5. 13:39
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Én az elsővel 17 kg-ot híztam, a másodikkal 15-öt, de alapból vékony vagyok, kb. meg sem látszott rajtam, mindenki csodálkozott, hogy hol ez a sok kiló 😄

A babák is csak 3 kilósak lettek, amúgy szülés után 3 hónappal már ugyanannyi volt a súlyom (sajnos) mint előtte.

Szóval szerintem testalkat és hormonrendszerfüggő a dolog.

2023. máj. 5. 15:35
 12/27 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, ha a bokád is dagad és a nagy gyűrűid szorítanak, akkor több liter vízről beszélünk.

Ez a 10 kg egyébként egyenletesen jött fel vagy hirtelen?

Vérnyomásod rendben van?

2023. máj. 5. 21:47
 13/27 anonim ***** válasza:
Én 23 hetesen 8 kilót híztam. A védőnő szerint nagyon sok, és azt mondta, diétázzak. Megkérdeztem az orvosomat, őt annyira nem zavarta a hízás, de azt mondta, hogy terhesség alatt a hízás oka a sok szénhidrát, csak azt kell 180g körüli napi értékre csökkenteni, kalóriát ne számoljak. Elkezdtem így "diétázni", most elég nagy mennyiségű, de szénhidrátszegény ételeket eszek. Pár nap alatt fogytam két kilót (gondolom ez vízveszteség volt), és azóta (3 hete) nem változik a súlyom, szóval szerintem nekem működik ez a módszer.
2023. máj. 5. 22:41
 14/27 anonim ***** válasza:

Én 20 kg híztam.Voltam piszkálva hogy jajj anyuka hát hova zabál annyit.

Aztán szültem egy 4 kg kisbabát és kb 15-16kg fogytam kb 2 héttel szülés után...A maradék 4 kg meg teljesen elfért rajtam mivel alultáplált volt a BMI-m a teherbeesés előtt.

2023. máj. 5. 23:58
 15/27 A kérdező kommentje:
Hű, akkor lehet, hogy a szénhidrátra kellene jobban figyelnem. A vizesedés elkedülése miatt fontos a kevesebb szénhidrát egyébként? Vagy valamiért a zsírtartalékot az dobja meg jobban ilyenkor? Annyira amúgy nem dagad a bokám, csak egy picit pufibb, a gyűrűk is simán lejönnek, csak ott marad az ujjamon a nyomuk, ami eddig nem volt így. A vérnyomásom tökéletes, néha kicsit alacsony is.
2023. máj. 6. 13:28
 16/27 anonim ***** válasza:
25%

Szàmomra hihetetlen ez a sok 20-30 kilót híztam, na és hozzáállás.

Nyilván aki hajlamos rá többet fog hízni, de 20-30 nem normális, és nem az esztétikai szempontok, hanem számos más egészségügyi kockázat miatt is. Magas vérnyomás, cukorbetegség, ami nem csak a kismamànak, hanem a babának is káros. Nem véletlen “baszogatnak” ilyenkor a védőnők, orvosok…

2023. máj. 7. 10:13
 17/27 anonim ***** válasza:
81%
16. Akik ennyit híznak nagyon nagy százalékban vizesednek. Amivel nem tudsz mit csinálni. Szerinted éheztetni kellene magukat? Számomra hihetetlen, hogy te meg ezt nem tudod..
2023. máj. 7. 12:59
 18/27 anonim ***** válasza:

4 vagyok

A gyerekekkel minden rendben, nem lettel, sem ők cukrosak, ok nem voltak kicsik, vérnyomás is rendben. 25, 23 évesek 1 év után meg sem látszott rajtam a 2 gyerek és a +.

A 3.nál nem híztam annyit ott sajnos a kiindulás sok volt, de inkább a korom miatt jött a vérnyomás,mert volt még 1 terhességem utána kb egyből mwnt fel a vérnyomásom, ami,addig rendben volt.

2023. máj. 7. 14:21
 19/27 anonim ***** válasza:
0%

16, tisztában vagyok, hogy nagyon sok ebből a pluszból a víz. Nem, nem éheztetni kell magadat terhesen, hanem odafigyelni, mit és mennyit viszel be a szervezetedbe. Persze lehet ezt a kívánósságra fogni, meg hogy kettő helyett kell enni, de a valósàgban elég néhány száz kalóriával többet bevinni, trimesztertől függően.

Amúgy a vizesedést is meg lehet előzni, vagy legalábbis annak mértékét csökkenteni, már aki kicsit utánajár a témának, és adottak rá a lehetőségei, értsd nem veszélyeztetett terhes, akinek aláírom, valóban feküdnie kell hogy rendben ki tudja hordani a babáját.

Érdekes, én a 27. hétben járok, most vagyok kb 4,5 kilónál, ami pont a baba és az egyéb alkotórészei, nem vizesedek, nincsen probléma a terhességemmel, sőt a napok többségében több energiám van, mint valaha volt.

2023. máj. 7. 20:26
 20/27 anonim ***** válasza:
100%
19. Nekem hiába mondod én összesen 6 kg-ot híztam. A húgom meg 18-at, pedig az egészséges élet mintaképe. Pont az ilyenek miatt, mint te érezte magát rosszul mert meg lehet előzni. Ja persze. Az, hogy nem vizesedsz szerencse kérdése, nem azért mert már most szuperanyucika vagy és ha mindig magadat sztárolod mindenki jó messzire fog elkerülni.
2023. máj. 7. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!