Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mikor javasolt menni először...

Mikor javasolt menni először a védőnőhöz?

Figyelt kérdés
Még csak 7 hetes terhes vagyok. Ha meg van a papír , hogy élő terhesség, várjak még, vagy már most jelentkezzek be? A vérvételre és a genetikai UH-ra ki adja a beutalót? Gondolom a vérvételre a háziorvos. Akkor oda is már a kiskönyvvel érdemes menni?
2023. máj. 5. 12:49
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
79%
Az első nőgyógyászati vizsgálat után mentem védőnőhöz. Vérvételre a háziorvos adott nekem beutalót, uh-ra nem kell beutaló, csak időpont. Érdemes elmenni már most védőnőhöz, nekem mindent elmondott mit mikor hogyan kell.
2023. máj. 5. 12:52
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Én már ilyen terheskoromban kértem időpontot. Adott is, de elég hamar, 8. hétben már voltam nála, kaptam kiskönyvet is.
2023. máj. 5. 13:15
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk a 10. Hét előtt nem nagyon javasolja
2023. máj. 5. 13:20
 4/11 anonim ***** válasza:
84%
Az én orvosom azt mondta a megállapítás után (6 hetesen), hogy menjek vissza még 9 hetesen, akkor már lesz szívhang, és utána bőven elég intézni a védőnőt, háziorvost, labort és a többit. Végül az UH után, 9 hetesen hívtam fel, és rá 2 hétre adott időpontot, hogy mehetek, szóval már a 11. héten találkozunk. A lényeg, hogy ő legyen az első, és ha odaadja a kiskönyvet, már azzal kell menni házirovoshoz és fogászatra is. Labor beutalót kérj a nőgyógyászodtól, ha már azzal a lelettel tudsz menni először a védőnőhöz + háziorvoshoz, az a legjobb.
2023. máj. 5. 13:30
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nekem mind a 2 terhességnél 7 hetesen volt megállapítás

Aznap hívtam mind a 2x a védőnőt, másnap mehettem hozzá.

Szoval mind a 2x 7 hetesen már megvolt a kiskönyvem.

Haziorvoshoz is kelletz mennem, mert van egy rész amit ő tölt ki, ő csinálta az ekg-t és adta a labor papírt

2023. máj. 5. 13:34
 6/11 anonim ***** válasza:
34%
Ja, és az fontos, hogy laborba beutalót szakorvos ad, tehát azt ne a háziorvosodtól kérd, hanem minél előbb a nőgyógyásztól. A 12. heti UH-ra is vele kell megbeszélned az időpontodat, viszont azt jó, ha tudod, hogy mivel a genetikai szűrés nem kötelező, azt a részét magán úton, fizetősen tudod intézni. Oda viszont akár már most érdemes időpontot kérni, mert ahova én mentem, elég korán betelnek, viszont oda hivatalos lelet alapján CRL méretet kérnek, és az alapján mondják meg, mikor menj.
2023. máj. 5. 13:35
 7/11 anonim ***** válasza:
33%

6!

2 terhességem volt. Pontosabban 3, mert egy vetélésem is.

1x nem adott a nőgyógyász beutalót, mindig a haziorvoséval mentem.

2023. máj. 5. 13:41
 8/11 anonim ***** válasza:
72%

7!

Engem pedig 1 hete pattintott le a háziorvosom, hogy ő arra nem ad beutalót, azt szakorvostól kell kérnem. Ahány hely, annyiféleképpen működhet, de egy biztos: a szakorvosét mindig, mindenhol elfogadják, a háziorvos pedig (ahogy a saját példám is mutatja), nem mindig ad. Attól, hogy nálad nem így volt, az nem jelentheti, hogy más emiatt ne járhatna pórul, épp ezért javasoltam a biztos megoldást...

2023. máj. 5. 13:43
 9/11 anonim ***** válasza:
83%
Hívd föl, kérdezd meg a védőnőt. Nálunk a nőgyógyász adott mindenre beutalót (elmondta, hogy elvileg el kéne fogadniuk a kiskönyet, gyakorlatilag meg nem fogadják el).
2023. máj. 5. 14:44
 10/11 anonim ***** válasza:

Én 7 hetesen voltam megállapításon, 8 hetesen hívtam fel először a védőnőt, rögtön 10 percet beszéltünk, nagyon sokmindent elmpndott telefonba. Amikor megtudta hogy 10. hétre visszarendelt az orvos az előzményeim miatt (evekig tartó próbálkozás s, sikertelen lombikok), így csak a 10. heti vizsgálat utánra adott időpontot.

Laborbeutalókat én a nőgyógyásztól kaptam a 7.heten, nálunk nem fogadják el a kiskönyvet beutalóként (synlab). Itt a háziorvos nem ad se beutalót, se 9-es kódra táppénzt, mindkettőt a nőgyógyászati közpot intézheti csak, így a háziorvoshoz csak 12. heten fogok először menni.

Az első 12 hétben nagyon-nagyon sok terhesség végződik vetéléssel, senki sem szeretne feleslegesen dolgozni, ezért szeretik húzni a dolgokat ameddig csak lehet. (És ezzel szerintem nincs is gond, te se szeretnéd hogy feleslegesen üldögélj a laborban és böködjenek, vagy feleslegesen csevegj 1,5 órát a védőnővel)

2023. máj. 5. 15:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!