Tapasztalatok terhesség alatt nagyon elvékonyodott méhfallal? Okozott bármilyen problémát?
32+5 hetes vagyok első babával, tegnap voltunk ultrahangon és az orvos meglepődve mondta, hogy nagyon el van vékonyodva a méhfalam, 3 mm-t mért.
Kérdeztem, hogy baj lehet-e ebből, azt mondta, hogy nem, csak pihenjek, mikor tehetem, viszont félek, hogy csak azért mondta, mert nem akart rám ijeszteni.
Pedig így is sikerült, mert azóta rettegek, nehogy elszakadjon a méhfalam a terhesség, vagy a szülés alatt.
Nagyon kellemetlen amúgy, mert a baba mostmár szinte állandóan kinyomja valamijét, mintha feszítené magát, folyamatosan nyújtózkodna. Fekve még néha van egy kis nyugtom, de ahogy ülök, vagy állok, rögtön kidudorodik a hasam fent középen meg oldalt is, teljesen el is deformálódik, nagyon feszül, fáj.
Nem tehetem meg, hogy egész nap fekszek, mert vannak dolgok, amik nem intézik el magukat, viszont állandóan parázok, mert ahogy folyton feszíti meg nyomja ki magát, úgy érzem, hogy bármelyik percben szétszakadhat a méhfalam. És még van hátra néhány hét, még legalább 1 kg-ot nőni fog és fogalmam sincs, hogy fogom azt bírni, most is sokszor sírni tudnék annyira nyom és feszít.
Van valakinek hasonló tapasztalata? Sérült a méhfal a vége fele, ahogy a baba még nagyobb lett? Egyáltalán van alapja a félelmemnek? 3 mm tényleg annyira vékonynak számít?
Interneten alig találok erről valamit, inkább arról írnak, mikor szülés közben sérül vagy reped meg a méhfal.
Hogy lehetne megnyugtatni a babát, hogy ne feszítse magát folyton? Azt sem tudom, hogy egyáltalán mikor alszik. Szedek magnéziumot, de nem sokat használ.
Minden tapasztalatot, információt szívesen fogadok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!