Szerintetek mi értelme a magzatmozgás számolásnak?
Figyelt kérdés
Nálunk a 34. Hèttől kell minden nap 20 magzatmozgást számolni. Reggel 6-tól este 6-ig kell meglennie.
Kisfiamnál már nem emlékszem hogy mindig megvolt e. De a jelenlegi terhessègemnèl szinte sose fogok szerintem annyit számolni. Rengeteget mozog.deha pl egy huzamba 1 órát mozog azt nálunk 1-nek kell számolni.
Ti számoltátok?miért van az hogy valahol 20 a követelmény valahol csak pl 10 ès mèg vezetni sem kell.nálunk még külön papír is van hozzá
Szerintem ilyen formában nincs értelme. Fölösleges stresszeltetésnek gondolom. Külföldön szültem. Itt más volt az ajánlás: Megfigyelni a baba mintáját és ha ahhoz képest eltérést tapasztalsz, akkor megnézetni minden rendben van-e. Ennyi.
2023. ápr. 25. 20:02
3/12 A kérdező kommentje:
Igen valahogy én is így gondolom,hogy felesleges stressznek teszik ki azt aki amúgy is aggódósabb fajta.
2023. ápr. 25. 20:05
4/12 anonim válasza:
Semmi. Sose számoltam. Ez nem "követelmény", semmi nem kötelező.
2023. ápr. 25. 20:08
5/12 anonim válasza:
Én számolgattam, de megmondom őszintén volt olyan hogy elfelejtettem. Szerencsére a kis babóm elég mozgékony volt amúgy is.
Nekem is mondta a nőgyógyász,hogy számoljam. Viszont nekem azt mondta, hogy ha reggel mondjuk már leszámoltad a 20-at, akkor rendben van utána már nem kell számolgatni.
2023. ápr. 25. 20:13
6/12 A kérdező kommentje:
Persze nálunk is így van. De igazából azért sem értem mertha egész nap jövök megyek akkor abszolút nem is figyelek fel a mozgásra. Pedig biztos mozog csak akkor épp máshol járnak a gondolataim.illetve azért sokat alszanak mèg ilyenkor. És nem is egyforma nekik sem minden napjuk
2023. ápr. 25. 20:18
7/12 anonim válasza:
Nekem is kellett volna számolnom meg papírra vezetnem de nem tettem. Nekem 9-től 9-ig kellett meglegyen de fél 6-kor keltem a meglévő gyerekeket suliba vinni, 9-ig többször éreztem a babát mozogni így nem éreztem késztetést, hogy számolgassak. A papírom nem nézte senki egyébként.
2023. ápr. 25. 20:30
8/12 A kérdező kommentje:
Na egyébként ez a másik fele,hogy most pl betegsèg miatt itthon van a kisfiam.nem vagyunk korán kelő típusok. Ami azt jelenti hogy 6-tól kb 9-ig hiába mozog a baba akkor sem érzem mert alszom. Tehát ott már 3 órával kevesebb időm van.
2023. ápr. 25. 20:34
9/12 anonim válasza:
Én egyszer megpróbáltam számolni de sosem lett jó eredmény úgyhogy elengedtem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!