Ha terhesség alatt a cicám ki be járós (csak este jön be ) kint végzi a dolgát, akkor el tudom kapni a toxoplazmózist? Én még soha nem estem át rajta az eredményem negatív lett.
Múltkor már volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban, azóta meg jött az eredményem (negatív )
A cica kint van, érintkezik kutyával és cicával is.
Minden ellen be van oltva, féregtelenítve, kullancs és bolha irtózva. De azért tartok attól, hogy a szőrén be hoz vmit, ha meg is simizem akkor alaposan kezet mosok.
Estére nincs szívem ki tenni.
Az allatorvos azt mondta, semmi gond nem lehet...
9:39
Igen, ettől tartok én is... De tartom tőle a távolságot, a szobába nem mehet be, az alapvető higiénia meg van, eddig is meg volt, most egy picivel jobban odafigyelek....
A ki be jaros macska ebből a szempontból rizikósabb mint a csak benti cica.
Ugyanakkor a terhességre kevésbé veszélyes, mint amilyen borzasztó dúvadak a természetben... Felelős állattartás nincs kinti kóbor macska esetében. Ezt azért gondold át.
Bármikor elkaphatod. Barátnőm állatorvos, fiatal korában évekig macskamenhelyen segédkezett. Ennek ellenére terhesen kapta el.
A macskádat viszont köteles vagy a telkeden belül tartani. Nem nem jó a macskának ha kóborol és az egyéb állatoknak sem pl. énekes madarak, hogy a kóborló macskák ölik őket.
Na azt megnézém hogy tartass egy macskán teleken belül jezusom..
Szerintem mindent csinálj úgyahogy eddig.Biztos vqgyok benne hogy figyelsz a tisztaságra stb.
Azért meg gyeremeket vár az ember nem.kell kidobni az addif szeretett állatot akárhogy is "célozgatnak" erre.
Legundorítóbb dolog,hogy ilyenkor eldobják az addigi "gyereküket"az emberek.
Nekem is van 2 kinnti kutyám pl ugyanúgy szedtem a kakijukat csak maszkba meg kesztyűbe utána jó alapos tisztálkodás .
Nem lesz semmi gond ne stresszelj rá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!