Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha terhesség alatt a cicám ki...

Ha terhesség alatt a cicám ki be járós (csak este jön be ) kint végzi a dolgát, akkor el tudom kapni a toxoplazmózist? Én még soha nem estem át rajta az eredményem negatív lett.

Figyelt kérdés

Múltkor már volt egy kérdésem ezzel kapcsolatban, azóta meg jött az eredményem (negatív )

A cica kint van, érintkezik kutyával és cicával is.

Minden ellen be van oltva, féregtelenítve, kullancs és bolha irtózva. De azért tartok attól, hogy a szőrén be hoz vmit, ha meg is simizem akkor alaposan kezet mosok.

Estére nincs szívem ki tenni.

Az allatorvos azt mondta, semmi gond nem lehet...

2023. ápr. 23. 06:55
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

9:39

Igen, ettől tartok én is... De tartom tőle a távolságot, a szobába nem mehet be, az alapvető higiénia meg van, eddig is meg volt, most egy picivel jobban odafigyelek....

2023. ápr. 23. 09:47
 12/25 anonim ***** válasza:
53%

A ki be jaros macska ebből a szempontból rizikósabb mint a csak benti cica.

Ugyanakkor a terhességre kevésbé veszélyes, mint amilyen borzasztó dúvadak a természetben... Felelős állattartás nincs kinti kóbor macska esetében. Ezt azért gondold át.

2023. ápr. 23. 10:58
 13/25 anonim ***** válasza:
56%

Bármikor elkaphatod. Barátnőm állatorvos, fiatal korában évekig macskamenhelyen segédkezett. Ennek ellenére terhesen kapta el.

A macskádat viszont köteles vagy a telkeden belül tartani. Nem nem jó a macskának ha kóborol és az egyéb állatoknak sem pl. énekes madarak, hogy a kóborló macskák ölik őket.

2023. ápr. 23. 11:59
 14/25 A kérdező kommentje:
A kóbor macska nem egyenlő a ki járós macskával....
2023. ápr. 23. 13:46
 15/25 anonim ***** válasza:
0%
De, mivel köteles vagy benntartani. A kutyát sem eresztheted világnak.
2023. ápr. 23. 14:18
 16/25 anonim ***** válasza:
Benn=portán belül
2023. ápr. 23. 14:18
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Aki az utcán mászkál az kóborol. A telkeden kell tartanod. A macskádat is veszélyezteted, de az énekes madarakat is, valamint autóbalesetet is okozhat.
2023. ápr. 23. 15:14
 18/25 A kérdező kommentje:
Honnan tudjátok, hogy nem telken belül van? .... El tértünk a kérdéstől.....
2023. ápr. 23. 18:43
 19/25 anonim ***** válasza:
66%
Abból, hogy érintkezik kutyával, macskával. Ha kerti kifutóban lenne, nem érintkezne.
2023. ápr. 23. 19:11
 20/25 anonim ***** válasza:

Na azt megnézém hogy tartass egy macskán teleken belül jezusom..

Szerintem mindent csinálj úgyahogy eddig.Biztos vqgyok benne hogy figyelsz a tisztaságra stb.

Azért meg gyeremeket vár az ember nem.kell kidobni az addif szeretett állatot akárhogy is "célozgatnak" erre.

Legundorítóbb dolog,hogy ilyenkor eldobják az addigi "gyereküket"az emberek.

Nekem is van 2 kinnti kutyám pl ugyanúgy szedtem a kakijukat csak maszkba meg kesztyűbe utána jó alapos tisztálkodás .

Nem lesz semmi gond ne stresszelj rá :)

2023. ápr. 23. 19:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!