A terhesség elején kiderült, hogy még nem estem át a toxoplasma fertőzésen, tehát azt javasolták nézessem meg 2-3 havonta. Ez most lesz aktuális (27.hét), Elég az iGm-et nézetni?
Az kimutatja magában ha friss a fertőzés?
Illetve van e valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban? 3. Trimeszterben jelenthet még komoly gondot?
Nekem csak 1szer nézték az első trimeszteri vérvételnél. Nem estem át rajta én sem, pedig mindig is macskákkal éltem. Többször nem nézték.
Szerintem ha már mondták, hogy nézesd, nézesd meg mind a kettőt. Mert lehet, hogy épp a friss fertőzés negatív, de átestél rajta pár hete 🤷🏻♀️
Egyszer nézettem meg terhesség alatt, talán úgy 18 hetesen. 3 szobacicánk van, plusz egész életemben mindenféle macskát fogdostam, amik nem voltak olyan oltott, egészségesek, mint a sajátjaim, így el sem akartam hinni, hogy nem estem át. De nem.
Az almozást a férjem csinálta terhesség alatt amúgy is, a gyümölcsök/zöldségek tisztaságára odafigyeltem, de többet nem mentem vizsgáltatni.
Abból indultam ki, ha 33 évig elkerült, így csak nem fog most, meg hacsak nem akkor vagyok aktív fertőzött, amikor vizsgálnak, sokra nem megyek vele.
Abszolút nem nézettem meg.
Ha átestem már a fertőzésen, akkor se ehetek, nyúlhatok semmi olyanhoz, ami fertőzést okoz, úgyhogy nem leszek előrébb ha tudom, az eredményt, mert lényegében nem változtat semmin :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!