Legkorábban mikor derülhet ki, hogy gond van a babával?
12. hét előtt lehetséges?
Figyelt kérdés
6 hetesen voltam az orvosomnál, ahol elsőre az látszott, minden rendben, látott pulzálást a szívnél, de hangszóróra még nem tudta kitenni. Azt kérte, 3 hét múlva menjek megint, és akkor már valószínűleg rendesen meg tudjuk hallgatni a szívhangot is. Viszont akkor már 9 hetes leszek, addig pedig semmilyen vizsgálatra nem megyek, és nem kell még felkeresnem senkit (nem is adott még beutalót védőnőhöz, háziorvoshoz), a 3 hét tétlenségtől pedig megőrülök, nyilván elkezdtem azon pörögni, hogy vajon minden rendben van-e... Ha legközelebb megyek, van esély, hogy arra vonatkozóan is látunk már valamit, hogy van-e bármi rendellenes a baba fejlődésében? (Tudom, hogy a komplex szűrés később esedékes, van is akkorra foglalt időpontom diagnosztikára, csak addig olyan jó lenne valami megnyugtatót is hallani...)
Ahogy már az első írta, egy 9 hetes magzatnál még csak az állapítható meg hogy él-e. A 12. hetes vizsgálaton már több minden tudnak szűrni, de az összes betegséget leheleten megállítani, pláne magzati korban.
Megértem az aggodalmaidat, majd' minden várandós nő átmegy ezen, próbálj pozitív dolgokra gondolni és nem bele hergelni magad a stresszelésbe.
2023. ápr. 11. 12:51
3/9 anonim válasza:
Ahogy az első írja. A babával bármikor lehet gond, de nem így kell hozzáállni, mert sajnos az nem védi meg ha előre bestresszeled magad, de a stressz garantáltan nem tesz jót senkinek.
A 3 hét szünet nem olyan sok, de ha nagyon szeretnél bármikor elmehetsz vizsgálatra, nem tiltja meg senki. Magánban nem hajtanak el úgyse, a kórházban kétesélyes a dolog.
Hosszú lesz még az a 9 hónap, majd valószínűleg le fogsz nyugodni, az elején nehezebb tudom.
2023. ápr. 11. 12:53
4/9 anonim válasza:
9 hetesen legfeljebb az derülhet ki, hogy nem fejlődött az embrió. Védőnőhöz és háziorvoshoz sem kell beutaló. A doki fog adni egy kockázatbecslési papírt, a Védőnő az alapján adja majd ki a kiskönyvedet. Utána a háziorvos ad beutalót az első vervételre, ami a 12. Hét előtt jó ha megvan. Sajnos ennyi idős terhesen nem tudsz mást tenni, mint türelmesen várakozol. Minden havi vizsgálat közt ez lesz, egészen addig míg meg nem mozdul, mert akkor már legalább tudod, hogy rendben van.
Addig pedig csak a pozitív gondolatok segítenek, amit nem vérzel nem kell aggódni feleslegesen.
2023. ápr. 11. 12:53
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm, igen, sejtettem, hogy itt még semmi nem fog kiderülni, de persze már az is megnyugtató lesz, hogy ha dobog a kis szíve. Kicsit még hozzá kell szoknom, hogy innentől kezdve a gyerekkel az életem szerves része lesz az aggódás :) De általában igyekszem a pozitívumokra fókuszálni, csak vannak gyengébb napjaim.
2023. ápr. 11. 12:54
6/9 anonim válasza:
Kezdésnek sztem ne parázz ilyen durván :)
2023. ápr. 11. 12:54
7/9 anonim válasza:
Baj az egész terhesség alatt lehet, sot még szülés közben is. Teljesen felesleges ennyit parazni ezen, lesz meg 3 hétnél hosszabb idő is két ultrahang között. Általánosan a második genetikai vizsgálat az ameddigre ki fejlődik a magzat minden szerve, hogy meg lehet állapítani egészségesnek tűnik.
2023. ápr. 11. 13:06
8/9 anonim válasza:
Kezdj el lehiggadni, mert így hosszú lesz a 9 hónap, és utána még jó néhány év :)
2023. ápr. 11. 19:14
9/9 anonim válasza:
Sztk ellátásban , legalábbis nálunk nem sűrűn van vizsgálat vagy ultrahang. Én mind 3 gyerekem el sztkba jártam végig. Jó egyel nem, ott még lehetett dokit fogadni és 20. héttől kórházba jártam vele a vizsgálatokra a dokimhoz. De ott sem volt annyira sűrűn..csak a kötelezők. Ehhez képest barátnőm magánba járt végig. Csodálkoztam is hogy 2 hetente megy valamire. Ultrahang több volt neki mint nekem. De nem bántam, gyerekek mellett megoldani így is a dokihoz járást..nem egyszerű.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!