Terhesség elején pajzsmirigy vizsgálat mikor esedékes ismert pajzsmirigy betegnél?
Segítsen aki hasonlóképpen van/volt,mint én!
Még nagyon kicsi a terhesség kb 5 hetes lehet.Orvos nem látott még.Pajzsmirigy alulműködésem van évek óta,gyógyszerrel rendben van.Sajnos a nyáron volt egy spontán vetélésem,kb 8.-9.héten.
Kiderült,hogy nagyon magas lett a Tsh-m(21 körüli).Akkor már késő volt...
A kérdésem az lenne,hogy már most jelentkezzek az endokrinológusnál?Előtte vérvétel,tudom.
Csak félek,hogy megint baj lesz.
És még nem lesz késő így ugye?
Sajnos bennem van a félsz😢
Egy hónapja volt nézve pont,akkor 0,315 volt a Tsh-m.Naponta 100 ug L-thyroxint szedek.
Válaszokat köszönöm!
Két lehetőség van:
- pozitív tesztnél azonnal TSH, és annak megfelelően azonnal korrekció
- 100 ug alatt napi 25 ug-vel, 100 ug felett napi 50 ug-vel emeled az adagot, és majd az első trimeszteri laborral nézeted meg
Ha nem tudsz gyorsan eljutni az endokrinológushoz, a második verzióval jobban jársz
Hívd fel azonnal.
Nálam épp sikerült beállítani, pont jó lett és máris pozitívat teszteltem.
Felhívtam a dokit hogy pozitív a teszt, másnap reggel rendelés előtt behívott elsőnek, onnan havonta egyszer vérvétel, kontroll.
Amúgy más részről nekem az l-thyroxonról Syntroxine-ra váltottak mert állítólag az l-thyroxin a legrosszabb felszivodas tekintetében.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!