Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség elején pajzsmirigy...

Terhesség elején pajzsmirigy vizsgálat mikor esedékes ismert pajzsmirigy betegnél?

Figyelt kérdés

Segítsen aki hasonlóképpen van/volt,mint én!

Még nagyon kicsi a terhesség kb 5 hetes lehet.Orvos nem látott még.Pajzsmirigy alulműködésem van évek óta,gyógyszerrel rendben van.Sajnos a nyáron volt egy spontán vetélésem,kb 8.-9.héten.

Kiderült,hogy nagyon magas lett a Tsh-m(21 körüli).Akkor már késő volt...

A kérdésem az lenne,hogy már most jelentkezzek az endokrinológusnál?Előtte vérvétel,tudom.

Csak félek,hogy megint baj lesz.

És még nem lesz késő így ugye?

Sajnos bennem van a félsz😢

Egy hónapja volt nézve pont,akkor 0,315 volt a Tsh-m.Naponta 100 ug L-thyroxint szedek.

Válaszokat köszönöm!

#Pajzsmirigy betegség terhesen
2023. ápr. 3. 13:15
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
most hívd az endokrinológusod és kérj vérképet!
2023. ápr. 3. 13:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Két lehetőség van:

- pozitív tesztnél azonnal TSH, és annak megfelelően azonnal korrekció

- 100 ug alatt napi 25 ug-vel, 100 ug felett napi 50 ug-vel emeled az adagot, és majd az első trimeszteri laborral nézeted meg

Ha nem tudsz gyorsan eljutni az endokrinológushoz, a második verzióval jobban jársz

2023. ápr. 3. 13:42
 3/6 anonim ***** válasza:

Hívd fel azonnal.

Nálam épp sikerült beállítani, pont jó lett és máris pozitívat teszteltem.

Felhívtam a dokit hogy pozitív a teszt, másnap reggel rendelés előtt behívott elsőnek, onnan havonta egyszer vérvétel, kontroll.

Amúgy más részről nekem az l-thyroxonról Syntroxine-ra váltottak mert állítólag az l-thyroxin a legrosszabb felszivodas tekintetében.

2023. ápr. 3. 15:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Én magánlaborban nézettem tsh-t 5.héten, mivel nem emelkedett meg nem rohanok orvoshoz. Szerintem először labort érdemes meglátogatni, anélkül vak az orvos is.
2023. ápr. 3. 16:38
 5/6 anonim ***** válasza:
Labor aztán doki!!!
2023. ápr. 3. 16:52
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2023. ápr. 3. 21:04

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!