Szeretnénk wellness hétvégére menni a párommal, mit szabad és mit nem, ha 9 hetes és 4 napos kismama vagyok?Valamint veszélyeztetett terhes vagyok haematoma miatt, mit sportolhatok?
Nekem nem ajánlotta a védőnő.Kérdezd meg az orvosodat,az a legjobb.
2010. okt. 7. 13:03
2/22 anonim válasza:
biztos, hogy nem mennék termálba, még akkor sem, ha nem lennék veszélyeztetett. nem termálba is max. 37 c-ig.
a medencék vizében fokozottabb a fertőzésveszély, mint pl. egy tengervízben. nem tilos, de nem is ajánlott. a termált mindenképp hagyd ki!
2010. okt. 7. 13:03
3/22 anonim válasza:
Eloszor is gratulalok!En amikor nyaralni mentem(23-24 hetesen) az orvosom azt mondta, hogy furodhetek de lehetoleg tengervizben, mert a medencekben konnyen elkaphatok valamilyen gombat, foleg ha meleg a viz, ugyhogy szerintem nem a legajanlatosabb, hogy termalvizbe furodj.A sportolassal kapcsolatban sajnos nem tudom, hogy mit mondjak.Az lenne a legjobb, hogy felhivd az orvosodat es megbeszeld vele, megiscsak orvos es jobban tudja mit szabad es mit nem.
2010. okt. 7. 13:06
4/22 anonim válasza:
nekem is azt mondta a doki is, védőnő is, hogy természetes vízbe fürödjek...főleg termálba nem mennék a helyedbe...
2010. okt. 7. 13:09
5/22 anonim válasza:
Kismamáknak tilos a termálvíz. Nagyon megterheli a szervezetet, sokszor szív és érrendszeri betegségben szenvedőknek sem szabad.
A masszázsnál is vigyázni kell, nem szabad minden fajtáját, ha van kifejezett kismama masszázs, az jó. :)
Egyelőre a nehezebb sportokat is hanyagold, séta, óvatos torna, jóga lehet, de ne most akarj olimpikon lenni. :D
A testnek ilyenkor megvannak a maga korlátai. Ha néhány hétig nem tornázol, akkor sem dől össze a világ. Most inkább pihenj, kíméld magad, nehogy baj legyen.
2010. okt. 7. 13:13
6/22 anonim válasza:
Haematoma esetén ne is sportolj. Az felszívódik jó esetben, utána valami lightosat csinálhatsz. De amíg a bevérzésed megvan semmit!!!! Nehogy vigye magával a babát!
2010. okt. 7. 13:29
7/22 anonim válasza:
Szerintem semmiképp ne menj termálba, ott simán össze lehet szedni sok fertőzést. Az én dokim sem engedte, csak a tengervizet. Ha veszélyeztett terhes vagy, akkor ne sportolj, vigyázz magatokra!
2010. okt. 7. 13:31
8/22 anonim válasza:
Nekem az első három hónapban azt ajánlotta az orvosom, hogy semmilyen vízben ne fürödjek, csak zuhanyozhatok. Azóta már 5 hónapos vagyok, de továbbra sem ajánlja. Termálvízben biztosan nem lehet, mert az elvileg azért termál, mert meleg. Az ásványvíz más tészta, azt én sem tudom, de általában azok is melegek. Én biztosan már csak zuhanyozni fogok, és azt sem túl meleg vízben. Szerintem ne kockáztass, bár biztosan sokan lesznek akik lazábban fogják fel, és mást tanácsolnak majd.
2010. okt. 7. 13:35
9/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat .
Van valakinek tapasztalata haematomával kapcsoltban?Egy hete vette észre a doki, tegnap is megnézte, semmit nem változott sajnos.És a diagnózisom fenyegető vetélés.pedig már 10. hétben vagyok.
2010. okt. 7. 13:52
10/22 anonim válasza:
Hát, én a helyedben ilyen diagnózissal maradnék otthon a fenekemen és pihennék, feküdnék ezerrel!!!! Ha majd elmúlik a vetélés veszélye, na akkor menjetek wellness hétvégére, de termál vízbe akkor se menj! Lesz még alkalmad áztatni magad bőven, szerintem most a baba a legfontosabb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!