Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség allatti állásidő?

Terhesség allatti állásidő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Több táppénzes kerdés alatt láttam, hogy létezik a 100% állásidő, a törvény is oké.

De mit jelent az egészségi állapotának megfelelő munkakör?

Mi az, ami jogilag ebbe tartozik, vagyis inkább mi az ami nem, mik azok a tények, amiknél könnyített munkát lehet !jogilag! kérni?

Mi az amikor jàr a 100% állásidő?

Pl ha 8 h-n kereszül állni kell? Vagy mi?

Ha azt mondja a munkáltató, hogy majd a többiek emelnek helyetted?

Stb?

Akkor mit lehet tenni?

2023. márc. 13. 15:59
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Azt, hogy az adott munkakört végezheted-e terhesen, véleményem szerint a foglalkozásegészségügyi orvosnak kellene meghatároznia.
2023. márc. 13. 16:04
 2/11 A kérdező kommentje:
“Üzemorvos”-t érted ez alatt?
2023. márc. 13. 16:08
 3/11 anonim ***** válasza:
96%

Olyan nincs hogy más emel helyetted..Az nem megoldás

Köteles adni könnyített munkát,ha nem tud akkor köteles a béredet fizetni.Elvileg ìgy va gyakorlatban senkit sem hallottam még hogy kapott könnyített melót inkább tp

"Az állásidő azt jelenti, hogy a munkavállalót, ha a munkáltató foglalkoztatási kötelezettségének a beosztás szerinti munkaidőben nem tesz eleget, alapbér illeti meg. Nem jár azonban alapbér, ha az állásidő valamely elháríthatatlan külső okból következik be"

2023. márc. 13. 16:09
 4/11 A kérdező kommentje:

3.

Ha nem veszélyeztett terhes a kismama.. de a munkakör a gyakorlatban komoly fizikai munka.. persze többiekre hárítva el tudná végezni.. mert àllni alapesetben tud.. de akkor ki van szolgáltatva a többieknek.. a munkafolyamat csak azon könnyű részét végzi, amit alapvetően mindenki szeretne, akkor működhetne..

De a munkáltató hozzáállása negatív..

Védekezési hiba miatt ( szoptatós fogamzásgátló, màr nem védett eléggé) esett a kismama teherbe.

A táppénz a nem folyamatos munkaviszony miatt 2 héttel hibádzik a szülés várható időpontha előtt 28 naphoz..(csed kezdete.. a napok megvannak.. nem is próbaidős, csak másik munkahelye volt előtte .

A szabadságot nem akarja kiadni a munkáltató, holott 1 napot sem vett ki a tàrgyévben..

Persze, ha nem működik, akkor kiíratja magát, nem veszélyeztetettként is.. előtte fogösszeszorîtva ledolgozza a hónapot, nem emel addig stb…

( jah, nem rólam van szó.. én lassan szülök.. egy ismerős anyuka járta meg.. de emiatt elvetetni nem fogja a babát, holott a munkáltató ezt javasolta😒)

2023. márc. 13. 17:00
 5/11 anonim ***** válasza:

Egy normális háziorvos kiirja..

Kérni kell a nőgyógyásztól javaslatot a tp re.

Nem.is értem ha emelnie kell stb..akkor rögtön kiirja.

Énis szülök nemsokára 2. Babámat elsővel rögtön eljöttem mert 30kg ládákat senki nem fog emelni helyettem.Elmondtama dokinak emelni kell stb hidegvolt..kiirt egyből

Másodikkal ugyanúgy kértem papírt..

2023. márc. 13. 17:12
 6/11 A kérdező kommentje:

Persze kiírja ( csak itt mindig jöbbek a “táppénzcsalással”, mist pont jóljönne, hogy hogyis van az az állandóan javasolt állásidő)

Ha kiírja, a csed előtt elfogy a táppénz ideje..( annyit lehetsz táppénzen, ahány napot az adott munkahelyen eltöltöttél, hiába dolgoztál előtte máshol, hiába nem vagy próbaidős már)

Szóval ha elfogynak a napok, akkor megszüntetik a munkaviszonyt…

Gondolom szülés előtt nem tud visszaállni dolgozni..

Érted?

2023. márc. 13. 19:12
 7/11 anonim ***** válasza:
Jajj értem.ezt nem tudtam.de amit irtam az köteles megtenni
2023. márc. 13. 19:24
 8/11 anonim ***** válasza:
91%

Amugy kit érdekel más mit hisz?

A védőnő jabasolta,hogy menjek táppénzre ugyhogy gyeden vagyok

Mert jár és megteheti az ember...

Erre is azt konsja mindenki hogy csalás de megis "hivatalos"személy mondja hogy menj

2023. márc. 13. 19:25
 9/11 A kérdező kommentje:

Nekem a munkáltatóm is ezt támogatta.. de ez mist soec eset.. szívás.. igazán várhatott volna egy ciklust ez a baba😉

Nyilván így kénytelen evban a környezetben magát amennyire tudja kímélve dolgozni.. de pont ez lenne a tőrvény adta lehetőség kiaknázása, csak sehol nincs leírva, hogy hogy is van..

Addig meg nem tud semmi mellett a tulaj előtt kiállni.

Munkajogász meg nemmolyan egyszerű keresni, idő is szűkös ugye…

A legrosszabb, hogy nem aksrt ő senkivel kicseszni..

Sőt imádja a munkát, a tulaj ellenére.

2023. márc. 13. 21:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Remélem sikerül neki
2023. márc. 13. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!