Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Exbarátnő nevét adni a kislány...

Exbarátnő nevét adni a kislánynak? Mi a véleményetek? Tényleg nem számít? Én reagálom túl?

Figyelt kérdés

A férjemnek volt egy 4 éves kapcsolata ezelőtt 5 éve, ő szakított a lánnyal. Andreának hívják.

Szóba jött, hogy a lányunkat hogy hívják, a férjem nagyon ragaszkodik az Andrea névhez, pedig én előre megmondtam neki, hogy nem szeretném, ha a kislányunkat úgy hívják, mint az exbarátnőit. Azt mondja, hogy neki nem számít, ő nagyon szereti ezt a nevet, a volt barátnője pedig nem érdekli őt.

Javasoltam egy másik nevet, nem tetszett neki, de mondott egy hasonlót, ami neki is tetszik (1 betű különbözik), de úgy hívnak egy másik lányt akiben nagyon szerelmes volt, de nem lett végül párkapcsolat.

Csak én reagálom túl?

2023. márc. 9. 19:31
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
92%
Én sem örülnék.
2023. márc. 9. 19:35
 2/35 anonim ***** válasza:
88%
Szia, hát szerintem én sem reagálnék másképp. Biztos a férjednek sem tetszene ha fiatok születne és a te exed nevét kapná. Úgyhogy én a helyedben nem hajtanék fejet erre. Olyan neve legyen ami mindkettőtöknek tetszik. Biztos találnátok olyat.
2023. márc. 9. 19:36
 3/35 anonim ***** válasza:
85%
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Az első gyerkőcnél a férjem kitalálta azt, hogy hívjuk Balázsnak. Én nem szerettem volna, mert életem első nagy (plátói) szerelmét hívták így. Férjemnek elmeséltem, de azt mondta, hogy nem zavarja, neki tetszik ez a név... Végül Balázs lett. Hogy őszinte legyek, onnantól, hogy megszületett, nekem már ő "A" Balázs. Egyszer sem volt zavaró a neve, mert eszembe sem jutott az a nagy szerelem. Furcsa dolog, de a fiunk születésével sok minden átértékelődőtt és az ex emléke eléggé megfakult.
2023. márc. 9. 19:40
 4/35 anonim ***** válasza:
65%
Nekem egyáltalán nem lenne zavaró, ez ugyanis nem csak az ex neve, hanem egy olyan név, ami neki tetszik. Egyáltalán nem biztos, hogy az exbarátnövel kapcsolja össze.
2023. márc. 9. 19:43
 5/35 anonim ***** válasza:
100%
Én nem örülnék neki mert ha ő nem is én biztos vele kapcsolná össze fejben a gyermeket.
2023. márc. 9. 19:54
 6/35 anonim ***** válasza:
66%

16 évesen nagyon oda voltam valakiért, abszolút csak plátói volt, de annyira megtetszett az a név, hogy akkor elhatároztam, ha fiam lesz az lesz a neve. 13 évvel később meg is kapta, de ezt az apró részletet az apja nem tudja, mert annak ellenére, hogy neki is tetszik 1000%, hogy nem adhattam volna...

Annak ellenére sem, hogy akkor már legalább 10 éve egyáltalán eszembe sem jutott az illető a név hallatán és most sem, hiszen ez a fiam neve!

Szóval nálam tényleg a név számít, nem az akit így hívtak anno. Nem "Béla" nagy szerelmem után neveztem el a gyereket, hanem beleszerettem a "Béla" névbe

2023. márc. 9. 20:00
 7/35 anonim ***** válasza:
81%

Nem mindegy hogy milyen szándékkal ragaszkodik a névhez. Vagy csak szimplán tetszik neki ez a név, akkor azt mondom ok. Rengeteg Andrea van, szép név.

De ha a névválasztás az exével hozza összefüggésbe akkor az már baj. Beszélgess el vele erről. Ha előbbi akkor ne zavarjon, ha utóbbi akkor válasszatok neki másik nevet.

2023. márc. 9. 20:03
 8/35 anonim ***** válasza:
81%

Biztos hogy nem adnám!!1000000%%

Te sem.adnád avopt fiúd nevét nem?

2023. márc. 9. 20:04
 9/35 anonim ***** válasza:
63%
Fu en nagyon kiakadnek. Tuti nem!!!! Annyi szep nev van. Valasszatok olyat ami mind2otoknek tetszik. Szerintem ne mrnjel bele. Talajt ad vitaknak is kesobbiekben
2023. márc. 9. 20:08
 10/35 anonim ***** válasza:
90%

Mondd wzt neki hogy neled nem tetszik meg amúgyis Olaszországban ez ferfinev vagy valamit, nem kell az exet szóba hozni, nem tetszik és kész.

Biztos találtok olyat, ami mind a kettotoknek tetszeni fog.

Amúgy én sem adnám, meg a saját exem nevét sem. Hiába tetszik mondjuk az Ádám név, nem adnám emiatt. Meg a párom exének a nevét sem.

2023. márc. 9. 20:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!