Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Szerintetek a vörösiszap...

Szerintetek a vörösiszap katasztrófa hatással lehet a várandósok babájára? Okozhat sérüléseket? Felröppentek olyan hírek, hogy radioaktív anyagok vannak benne, persze cáfolják, hogy számottevő lenne a hatása. A szél szállítja. Van okunk aggódni?

Figyelt kérdés
2010. okt. 6. 14:13
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
szerintem nem
2010. okt. 6. 14:19
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
ez jó kérdés. én bízom benne, hogy a szél nem szállítja. (eddig is kerülhetett a levegőbe) hogy jót nem tesz annak, akit ellepett, az biztos, de reméljük nem lesznek káros következmények. kicsik vagyunk ehhez, hogy ezt megállapítsuk, kénytelenek leszünk elfogadni azt amit a hírekben hallunk
2010. okt. 6. 14:20
 3/18 anonim ***** válasza:
74%

erre maximum egy vegyészmérnöktől kapnál megnyugtató választ, itt csak azt tudjuk mondani amit mi is hallunk a médiából: A vörös iszap nem mérgező, az a lúg volt a káros, ami tárolt iszap tetején volt megülepedve. A radioktivitás meg csak parasztvakítás.

Olyan ez mint a H1N1, mindig kell valami gumicsont az embereknek.

2010. okt. 6. 14:21
 4/18 anonim ***** válasza:
Ha nem volt terhes kismama a közvetlen közelében,szerintem sem.
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell radiokatív, elég a nehézfém, ami felszívódik a sérült bőrön, és viszi a szél. A nehézfém nem ürül ki soha. Biztos, hogy lesznek ennek még sajnos egészségi kárai - várandósokra és mindenkire.

Méregtelaníteni kell mégis, ezerrel.

[link]

6/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az anyai test nagyon jó védelem, nagyon sok mindentől megóvja a magzatot, kiszűri, amit lehet. Inni kell, sok, tiszta folyadékot, éhgyomorra naponta egy kanál olajat( ez összeszedi a mérgeket)

Szelént fogyasztani tablettáben és élelmiszerben.És cinket.

Kerülni a test további terhelését, vagyis a gyógyszereket, vegyszereket, műkajákat.

Mást nem nagyon tehetsz.És reménykedni.

"A szelén a létfontosságú nyomelemek egyike. Nélkülözhetetlen az anyagcseréhez és megvédi a szervezetet a káros környezeti mérgektől. A fokozott szelénbevitel fokozza a higanykiválasztást. Szelént tartalmaznak: teljes kiőrlésű gabonából készült termékek, barna rizs, fokhagyma, hagyma. Nehézfém mérgezéseknél a cinket egyenértékűnek kell tekinteni a szelénnel. Cinket tartalmaz: sörélesztő, szójabab, sárgarépa, tej, tojás, tenger gyümölcsei. Az E- és C-vitaminnak is fontos szerepe van a nehézfém mérgezések kezelésében. E-vitamin a gabonacsírában, hidegen sajtolt salátaolajokban, zöldségfélékben, teljes kiőrlésű gabonából készült kenyérben, dióban és mogyoróban található, a C-vitamin pedig a déligyümölcsökben, csipkebogyóban, burgonyában, és friss zöldségekben."

2010. okt. 6. 14:25
 7/18 anonim ***** válasza:
Ez a tározó eddig is ott volt, fedetlenül... Szóval nem kell a pánikkeltés... :)
2010. okt. 6. 14:33
 8/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat! Nem akarok pánikolni, csak féltem a babánkat!

Nem kérdés, hogy mérgező a vörösiszap, nehézfémeket tartalmaz és állítólag csak enyhén radioaktív. Megszáradva a levegőbe kerül, belélegzése tüdőrákot okoz! Ezt niylatkozzák.

Szerintem össze nem hasonlítható a H1N1-el, az tényleg pénzről szólt, az oltóanyagban nem volt semmi különös, semmi más, mint egy sima influenza elleniben. De ez más téma! Ami most történt az egy katasztrófa! Súlyos következményekkel!

Kezes-lábas vegyvédelmi szkafanderben, extra szűrős gázmaszkban mossák az utakat, olyan Kraz teherautó van ott amit Oroszországban sugárfertőzött területeken használnak.

Nincs tényközlés, csak hazudoznak össze-vissza.

Valóban kénytelenek vagyunk ezeket elfogadni, mert nem tehetünk mást. Illetve, de amit a hsz-ben is írt valaki. Cink, szelén, stb.

2010. okt. 6. 14:36
 9/18 A kérdező kommentje:

Valóban ott volt a tározó és még van is jópár ilyen. Nedvesen, nem beszáradva, nem vitte a szél és ha vitt is valamennyit, minimálisat.

NEM szándékom pánikot kelteni!!! Féltem a babánkat, aki úgy fogant, hogy orvosok szerint nem lehetséges! Bocsánat mindenkitől, ha megijesztem ezzel!

2010. okt. 6. 14:38
 10/18 anonim ***** válasza:

Ha nem épp a szomszédos faluan laksz, szerintem nincs igazán mitől tartanod, viszont abban kell hogy értsek veled, hogy elég érdekes képeket látni, vagyvédelmi ruhába öltözött emberekről. Jómagam is tanultam, hogy mit kell viselni egy ipari kataszrtrófa helyszínén, attól függően, hogy milyen jellengű a katasztrófa, hát nem minden esetben kell vegyvédelmi.

Sajnos látott már a történelem csúnya dolgokat, Csernobilt is letagadták, ráadásul ilyen jellegű kataszrtófa még sehol a világon nem volt, ezért szerintem ne jelentsük ki nyugodt szívvel, hogy nincsenek/lesznek következményei!

Én is babbát várok és már van egy 2,5 éves lányom. Kb 150 km-re lakunk a helyszíntől, én még nem aggódom, viszont rettenetesen sajnálom az ott lakókat és sok erőt kívánok ezúton is az ott élőknek és az ott dolgozó kollégáimnak!

2010. okt. 6. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!