Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 38 hetes vagyok és rettegek a...

38 hetes vagyok és rettegek a szüléstől. Mit kéne tennem?

Figyelt kérdés

A baba most 3,780 kg. Még hetek vannak vissza a szülésig, de már nem bírom. Egyszerűen nyomja a gyomrom fel egész nap savat hányok, alig kapok sokszor levegőt, úgy érzem szétszakadol, fáj a köldököm. 149 cm vagyok, rettegek hogy ha bent marad végig akkor nem tudom megszülni. Az orvosom nem akarja beindítani a szülést, mert majd csak beindul magától de én már kezdek befordulni. Rettenetes fájdalmaim vannak, a derekam is leszakad, alig tudok aludni. Nagyon nem szeretnék császárral szülni.

Mit tehetnék? Menjek el másik orvoshoz??

2023. márc. 4. 00:00
 1/7 anonim ***** válasza:
86%
Most akkor a hüvelyi szüléstől félsz vagy a császártól?
2023. márc. 4. 00:09
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem először is igyál egy jó kis szaftos citromfű teát (terhesség alatt lehet inni) kicsit pihenj ha tudsz, és beszélj a kezelőorvosoddal. A becslés tévedhet, lehet nagyobb, vagy kisebb is a baba. De ha ennyire kellemetlenül érzed magad, inkább beszélj a dokiddal mondj el neki mindent;) kitartást!
2023. márc. 4. 00:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Megnyugodni, mert nem lehet érteni mi a gondod.

A vége elég "terhes", nekem is a 35 héttől vált kellemetlenné a várandósság, túl is hordtam, de túléltük.

2023. márc. 4. 00:40
 4/7 anonim ***** válasza:
58%

A fiamat a 40. Hétben 4 kilóra saccolták, végül 3535- el született a 41. hétben, igaz császárral, de előtte 48 órán át volt fájdalmam. ( Angliában nem sietik el a dolgot)

Ne félj a szüléstől.

Számomra az volt a legszebb emlék, hogy átélhettem a fájásokat.

A terhesség ilyen.

A kislányom decemberben születetett, ott programozott császar volt a terv, de ő hamarabb jött ismét császárral, de ismét több napos fájások után.

Semmi gond nincs a császárral.

Én mind a két császárom után másnap már otthon voltam és csináltam a dolgom, az a lényeg, hogy ne hagyd el magad.

A fiamat szoptattam, a lányom már nehezebb dió volt, mert koraszülött volt és nem tudtam egy 3 éves mellett és segítség nélkül a szoptatás irányába vinni a dolgot.

Hagyd, hogy ő akarjon megszületni, tudom nehéz, de lesz mit mesélni

2023. márc. 4. 01:06
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szintén 38 hetes vagyok, nagy babával, nekem is hagyják bent. Ne aggódj, gyerek még bent nem maradt.

Ha nem muszáj nem fognak császározni, ha meg arra kerül a sor akkor ez van, a baba érdekében történik.

Az előző babát túlhordtam pedig iszonyatos fájdalmaim voltak, több mint 4 kg-al született.

Most remélem nem hordom túl, vannak fájdalmaim de szerencsére nem olyan szintű, mint az elsőnél volt.

Szóval lényeg, hogy csak ezért nem fogják beindítani ha egyébként minden értéketek tökéletes.

Kitartást, már nem sok van! :)

2023. márc. 4. 06:37
 6/7 anonim ***** válasza:
89%

1. Az UH tomegmeghatarozas siman zevedhet akar 500g is ...

2. 4180g gyereket szultem pikpak alig 2 ora alatt. Se gatmetses se gatszakadas nem volt pedig gyors szules volt. 157cmagas vagyok.

3. Nekem is volt hasonlo tuneteim de en vartam h vegre kibujjon.

4. Ha rettegsz akkor az a szulesre is ranyomja a belyeget! Probalj meg lazitani es jo erzessel gondolni ra.

5. Hivd h szulessen meg mert neked mar faj, van h hallgatnak erre a babak. 🙂

2023. márc. 4. 07:40
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem csak, hogy nagyon pontatlan az ultrahangos súlybecslés, de a szülés "nehézségét" nem is az befolyásolja elsősorban, nagyon sokfaktoros dolog... Van egy barátnőm, szintén 150 centi, vékony is. Mind az öt gyereke 4 kiló feletti volt, gyorsan és komplikációmentesen szülte őket.

Olvasd el Marie F. Mongan könyvét (Szülés, ahol én irányítok), nekem sokat segített (szülésznő javasolta). Én április közepére-végére várom a harmadikat.

2023. márc. 4. 18:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!