10+5 hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon, a nyaki redő 4,70mm, az orvos nem mondott biztató szavakat ?
Valakinek volt hasonló? Lehetséges még hogy egészséges babánk lesz?
Olvastam hogy nagy a down-kór és hasonló betegségek kockázata..
Nagyon el vagyunk keseredve
Kedves Kérdező!
Először is mindenképpen menj el egy másik ultrahangra is, ami 11 hét 1 nap és 13 hét 6 nap között van. CRL értéknek pedig 45 mm és 84 mm között kell lennie.
Sajnos én is épp ebben vagyok most. Annyi különbséggel, hogy én épp időben mentem az ultrahangra, mert 13 hét 4 napos volt és 3,2 mm tarkóredőt mértek. Ezután elmentem egy magándoktorhoz is, de akkor már sajnos nem időben voltam, ezért ő nem is tudta volna már ezt felülbírálni. Igaz ő is mért egyet, de közölte, hogy az a mérés semmit sem jelent, mert nem abban az időben van, amikor ezt az értéket lehet mérni. Nekem is felajánlották a fizetős vérvételes teszteket és a magzatvizes ingyenes vizsgálatot is, én az utóbbit választottam, mert nekem az tűnik a legbiztosabbnak és ugye ez a legvégső vizsgált szinte. Mondjuk szerintem sokat számít az is, ha amúgy az UH-n minden más rendben van. Nálam a magándoki mindent alaposan megnézett és nem talált eltérést. Ami számomra fura, hogy amúgy a 12. heti UH-n, ahol mérték ezt a tarkóredőt nem nézegették meg ennyire. Most hogy a magánklinikában alaposan megvizsgálták megnyugodtam picit, mert minden más rendben van, de természetesen a magzatvíz vizsgálatra mindenképpen elmegyek. Amúgy azóta rengeteget olvastam erről a neten, angol cikkekben, oldalakon elég sok infó van. Bár tudom, hogy a te értéked jóval magasabb lett, mint amit nálam mértek, de nem is jó időben voltál. Az is lehet, ha csak 13 hét 1 napon mennél UH-ra egy tök jó értéket kapnál. Bennem is bennem van amúgy ez, hogy mi van, ha amúgy 12 hét 1 napon megyek, akkor lehet, hogy nem is mértek volna ilyen magas értéket és akkor nem idegeskednék ezen. De tudod mit? Inkább most idegeskedjünk ezen és a magzatvíz vizsgálat és a magzati szív UH legyen tökéletes és akkor biztosabb, hogy egészséges babánk születik, minthogy kapjunk egy tök jó tarkóredő értéket és ennek ellenére mégis csak beteg legyen a baba, mert erre is van példa, bár nem nagy a valószínűsége, de előfordulhat.
Kérlek mindenképpen írd meg, hogy mi van veletek.
Addig is kitartást!
Holnap megyek egy másik dokihoz 4D genetikai ultrahangra, 11+4 leszek , nagyon izgulunk, remélem jó eredmények lesznek, és csak félre mért valamit az előző doki..
16.-án meg teljes genetikai vizsgálatra megyek.
Egyébként a CRL:39mm volt amikor mérte a doktornő a tarkóredőt..
Írok mindenképp hogy mi volt!
Neked is kitartást, és írj mindenképp ha meg van a magzatvíz levételnek az eredménye!
Fő a pozitív gondolkodás! Ne izgulj, most legalább időben leszel és a teljes genetikai vizsgálat is jó dolod. Meglátod, hogy minden rendben lesz a végén. És azt se feledd, hogy a tarkóredő vastagsága nem diagnózis csak gyanújel, ami alapján újabb vizsgálatokat javasolnak.
22-es voltam. Írok, ha túl vagyok a vizsgálaton és megvan az eredmény.
Most jöttem az orvostól, egy óráig bent voltam megmért mindent, mindene a korához képest tökéletes, a tarkóredő: 2.3mm, az előző orvos teljesen rosszul mért abba az 5 percbe amég megvizsgált..
Azt mondta ez az érték határon van ezért csináltassak prenatestet.
Most kicsit megnyugodtunk..🙏🏽
Szuper hír, sajnos olyan gyakoriak tudnak ezek az elmèrèsek lenni :(, az emberre meg a frászt hozzák, de persze nekik sincs könnyű dolguk , nehèz sokszor pontosan mèrni .
Kívánom hogy egèszsègben legyen vègig a kicsike ès te is ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!