10+5 hetes terhes vagyok, ma voltam ultrahangon, a nyaki redő 4,70mm, az orvos nem mondott biztató szavakat ?
Figyelt kérdés
Valakinek volt hasonló? Lehetséges még hogy egészséges babánk lesz?
Olvastam hogy nagy a down-kór és hasonló betegségek kockázata..
Nagyon el vagyunk keseredve
2023. márc. 2. 20:34
11/46 anonim válasza:
Attól még, hogy rossz értéket mértek, nem biztos, hogy beteg a baba, ez csak egy jel a sok közül. Ahogy a többiek írták, vannak nem invazív, teljesen biztonságos tesztek, ezek sajnos elég drágák, de 99% pontossággal mérnek. Babagenetika Egyesület honlapját javaslom, ott pozitív történeteket is lehet olvasni.
12/46 anonim válasza:
Lehet hülyesèget írok, nem vagyok szakèrtő, de nem lehet hogy a 12.heti ultrahangon rendben lesz a nyaki redő? 10+5 naposan nem szoktak nyaki redőt mèrni, addig mèg változhat szerintem.
13/46 anonim válasza:
Ilyen értékeknel semmi értelme a nipt teszteknek... Csak az idő megy. Rögtön magzatvíz vételre kell menni de nyilván az orvos is ezt javasolta.
14/46 anonim válasza:
Magzatvíz mintavételt a legtöbb helyen nem csinálnak ilyen korai terhességnél, miért javasoljátok? Chronionboholy biopsziát esetleg, úgy tudom, azt a 11. héttől megcsinálják. Ezeknek ugye van vetélési kockázata, ezért csinálnak sokan inkább NIPT tesztet, még akkor is, ha azt terhességmegszakításhoz nem lehet felhasználni.
15/46 anonim válasza:
Igen. Ennyi idősen cvst csinálnak de a lényege ugyanaz. Nipt pénz és idő kidobás sajnos ilyen eltérésnel.
16/46 A kérdező kommentje:
Most néztem az UH képeket a legelső mérésnél a doktornő NT: 3.2mm írt rá, rá nagyított és arra már 4.70mm-t, a papíromra meg 4.07-et írt… kicsit zavaros
2023. márc. 3. 10:30
17/46 anonim válasza:
Ezèrt szerintem semmi se biztos, bár èn is izgulnèk, a 12.heti lesz a mèrvadó. Ès ha ott is magasabbat mondanának akkor èn azt tanácsolnám hogy azèrt máshová is menjèl el , az a biztos. Nem mèrnek mindenhol egyformán, egy picit arrébb húzzák a kurzort ès már nem valós a mèrt eredmèny.
18/46 A kérdező kommentje:
Nagyon fickándozott amúgy, és nehezen tudott mérni az orvos..
2023. márc. 3. 10:35
19/46 anonim válasza:
Én ma voltam uh-n, 10+2 vagyok, de messze nem ilyen vastag a tarkója 😱
Ezzel mindenképp mennék máris valahova, hogy nézzék meg
20/46 anonim válasza:
Menj a környèk legjobb orvosához, akinek szuper UH gèpe van, az sem mindegy! Ha ott is ìgy mèrnek, biztos csináltatnèk magzatvìzből tesztet. Drukkolunk, majd ìrj mi volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!