Miért van az, hogy régen a terhes nők kevésbé figyeltek oda magukra, mégis kevesebb komplikáció adódott a terhesség során, míg ma sokan betegesen figyelnek mindenre, ennek ellenére sokkal magasabb a vetélések aránya?
Köszönöm a válaszokat, sok igazság van bennük, amikbe nem is gondoltam mélyebben bele. Jó több szemszögből
látni a témát. A mi családunkban is egyik nagymamámnak és két dédmamámnak meghalt 1-1 gyereke még csecsemő korában, amikről tudok. Lehet azért gondolom, hogy kevesebb volt a vetélés, mert arról viszont nem nagyon halottam az ismeretségi körömben lévő idősektől, csak a gyermek halálozásokról, ez persze valóban lehet azért, mert mondjuk szégyellték és nem beszéltek róla.
Én sem Magyarországon élek, hanem Erdélyben. Sok vizsgálat nincs errefele sem, pl nem voltam genetikai uh-n, sem terheléses vércukor mérésen, viszont sima ultrahangra hónaponta járok.
Persze kerdezo, nem beszeltek rola, meg nem is tudtak. 12. het elott minden 4. terhesseg vetelessel vegzodik ( ez mindig is igy volt es lesz is, ez a termeszetes szelekcio), de regen meg terhessegi teszt sem volt, ugy voltak vele, hogy kesik a menzeszuk, aztan ha megjott,az volt a veteles, fogalmuk sem volt rola.
Ma meg latod mi van, meg azelott tesztelgetnek mielott megjonne, aztan kiderul kemiai terhesseg volt, es maris jonnek ide irni, hogy elveteltem.
A nők is többször haltak bele a szülésbe. Nagyon sokáig, ha császárra került sor, akkor azt jó esetben is csak a baba élhette túl.
Én és az egyik nővérem 100%, hogy nem éltük volna túl a szülést egy másik korban. Hálás vagyok azért, hogy most élek. 🙂
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!