Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hány hetesen mentetek el tp-re?

Hány hetesen mentetek el tp-re?

Figyelt kérdés
2honapja volt 1vetelesem es most újra kismama vagyok 6hetes, elofordul neha kis barnazas de szedek progeszterone exeltist tablettat.Dolgozom, gyermekotthonba es félek elkapok valami betegseget ott.szerintetek ellehet menni ilyen koran tpre?
2023. febr. 23. 20:42
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Bölcsiben dolgoztam, 2 hónappal előtte vetéltem, egyből tp re mentem
2023. febr. 23. 21:45
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szintén bölcsiben dolgoztam, csak én 3 hónappal előtte vetéltem el. Tartottam a sok gyerekbacitól, meg az újra begyűrűző covidtól, így a 10.héten eljöttem táppénzre.

Nekem a nőgyógyász adott táppénzjavaslatot, azok alapján amuket elmondtam neki, hogy tartottam a betegségektől, görcsöltem, szédültem a picik egésznapos emelgetésétől, stb.

Ezeket ráírta a javaslatos papírra, amivel a háziorvoshoz kellett mennem, és ő tartott táppénzen egészes szülésig.

2023. febr. 23. 22:10
 13/20 anonim ***** válasza:
100%

Szia én 12 hetesen mentem el jol megis bántam miért nem rögtön. Majdnem 2 éve szültem pont covidos idöszakba,de semmi baj nem.volt egyébként

kb 70%asszem a tp neke. Nettó 260 ról 210 et kaptam

2023. febr. 23. 22:32
 14/20 anonim ***** válasza:

Ja amugy kiirnak rögtön :):) csak kérj gyorsan papirt a nőgyógyásztól,mert kell a háziorvosnak.

13# voltam

2023. febr. 23. 22:33
 15/20 anonim ***** válasza:
100%

A 9-es kódú táppénz a bruttó béred 60%-a, amit még leadózol.

Két munkahelyen dolgoztam. A teljes munkaidősről eljöttem 32. héten, a részmunkaidősből 36. héten.

2023. febr. 23. 22:56
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

A 37. héten mentem el, de egyrészt minden rendben volt a terhességgel (a magas kockázatot a vetéléses előzmények miatt kaptam), másrészt a munkatársak is figyeltek arra, hogy ne kelljen egészségre ártalmas dolgot csinálnom (veszélyes vegyszerek használata, cipekedés). Ja és úgy hordta a szobatárs egész a nap az FFP2-es maszkot, mint a kisangyal. A Covid egyik combosabb hulláma alatt szültem. Ha hamarabb eljöttem volna, szerintem nem tett volna jót a mentális egészségemnek a bezártság.

Viszont ha te úgy érzed, hogy inkább mennél tp-re, beszélj az orvosoddal! Valószínűleg segíteni fog. Inkább a tp, mint hogy végigaggód a terhességed!

2023. febr. 24. 00:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Az első 16 hétben tp-n voltam, mert 2szer bevéreztem. Aztán visdzamentem dolgozni és a kiírt nap előtt 1 héttrl mentem táppénzre.
2023. febr. 24. 00:16
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem simán kiirnak, főleg hogy volt egy vetélésed meg barnázás. Nyugodtan szólj a dokinak. Nálunk úgy van hogy a nőgyógyász javaslatára ír ki a házi orvos.

Mindig kérdez engem is, de én bírom még. Május elejére vagyok kiírva de úgy tervezem Március végéig megyek dolgozni.

2023. febr. 24. 04:22
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Nem voltam tp-n, 36 hetesen tgyásra mentem (ápolónő, ito, egyszerűen azt csináltam, ami ment, meg tudtuk oldani, mondjuk akkor még bőven volt ember az osztályon)
2023. febr. 24. 07:10
 20/20 anonim ***** válasza:
87%
Én csak szülési szabira mentem a 37. Héten, addig dolgoztam.
2023. febr. 24. 09:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!