Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » SOS. Terhes lettem mit tegyek?

SOS. Terhes lettem mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 éves vagyok, nincs még szakmám és érettségizni is csak pár hónap múlva fogok. Volt kapcsolatom, de a fiú megijedt és elhagyott. Mit tegyek? Félek elmondani a szüleimnek..
2023. febr. 11. 19:40
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

És mégis, hogy szeretnéd eltartani/felnevelni?

Ha meg akarod tartani, akkor minnél előbb beszélj a szüleiddel, hiszen az ő (anyagi/lelki) támogatásuk nélkül nem fog menni.

2023. febr. 11. 21:34
 12/22 anonim ***** válasza:
69%
Sürgősen mennj el abortuszra. Ne tedd tönkre mindkettőtök életét
2023. febr. 11. 23:01
 13/22 anonim ***** válasza:
66%

Sürgősen menj el nőgyógyászhoz és kezd el intézni az abortuszt, nehogy kifuss az időből.

És közben beszélj a szüleiddel

2023. febr. 12. 04:58
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"A szüleim nagyon konzervatívak azt is nehezen fogadták el, hogy a párom nálunk alszik..."

Úgy tűnik, nem véletlenül és végül nekik lett igazuk...!

Tiszteld meg a szüleidet azzal, hogy őszintén elmondod nekik a terhességedet és ha szeretnéd megtartani a babát, akkor a segítségüket kéred!

2023. febr. 12. 18:13
 15/22 anonim ***** válasza:
100%
Ezt elbaltáztátok, tehát nektek is kell vállanatok a felelősséget. Ha megtartjátok, ha nem. És igen, muszáj leszel elmondani az ősöknek, ha felneveled, ha nem.
2023. febr. 12. 21:08
 16/22 anonim ***** válasza:
69%
18évesen lehetne annyi eszetek ha már nem akartok gyereket védekeztek.szólj minnél előbb a szüleidnek nehogy ki fuss az időből..Mi lett azóta?
2023. febr. 17. 19:59
 17/22 A kérdező kommentje:
Szóltam a szüleimnek, felmértük hogyan tovább, úgy döntöttem megtartom a támogatásukkal.
2023. febr. 17. 21:27
 18/22 anonim ***** válasza:
63%
Jól tetted. Sok sikert és boldog babavárást kívánok! :) Remélem, minden jól alakul.
2023. febr. 17. 23:14
 19/22 anonim ***** válasza:
61%

Gratulálok a döntésedhez kérdező, ugyan valószínűleg nehéz lesz eleinte (mindegy hány éves az ember, akkor is nehéz), de pár év múlva a gyermekedre leszel a legbüszkébb a világon. Az anyai szeretetnél kevés erősebb van.

Az életkor pedig abból a szempontból nem számít, hogy bármennyi éves legyen valaki, érkezhet egy baba nem túl ideális helyzetben. Olyan meg sosem lesz, hogy minden végzettség, anyagi helyzet tökéletes egy gyerekhez.

Rokonom 23 évesen szült, ő sem tervezte, így pont nem végezte el az egyetemet (még befejezheti). A párja se fejezte be, hanem talált magának egy jól fizető állást és eltartja a családját rendesen.

Úgyhogy általában meg lehet oldani! :)

2023. febr. 18. 00:45
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gratulációkat és a biztatást is! Remélem minden rendben lesz, igyekszem felnőni a feladathoz ebben a pár hónapban, biztosan menni fog. Amikor meghallottam a szívhangját úgy éreztem ő az én picikém, nem tehetem ezt vele és magammal,elkezdtem hozzá kötődni. Szerencsére anyagiakban amíg ovis nem lesz támogatva leszünk, én pedig kitanulok valamit kihasználva a lehetőséget, hogy itthon vagyok.
2023. febr. 18. 00:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!