Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhes lettem, meddig dolgozha...

Terhes lettem, meddig dolgozhatok így óvodában?

Figyelt kérdés

Óvodapedagógus vagyok. Már régóta dolgozom és szeretnénk a babát, így most nagy az örömöm!

1 hónapos.

Szeretném megkérdezni van -e itt óvodában dolgozó vagy olyan szülő, akinek a gyerekének az óvodájában volt kismama meddig dolgoztak?

Erről annyira vegyes a közvélemény. Nem vagyok veszélyeztetett terhes és ha lesz majd kistesó a nagy úgyis hazahozná nekem, ha terhes leszek egyszer 2.-kal, akkor szerintem semmivel nem lenne rosszabb, nem tudom.

Az is igaz, hogy sokat kell és hangosan beszélni, engem az fáraszt le a legjobban, mert van 30 gyermek és nem hallanák különben.

2022. aug. 8. 14:36
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig akarsz és tudsz.
2022. aug. 8. 14:48
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Ameddig birsz , ha nincsennek mas okok ami miatt nem lehet.
2022. aug. 8. 14:58
 3/11 A kérdező kommentje:
Nincs semmi más ok igazából:) köszönöm a segítséget!
2022. aug. 8. 15:39
 4/11 flora08 ***** válasza:
100%
Először is: gratulálok :) Én is óvónő vagyok, tavaly októberben született a kisfiam. A helyzetem kicsit más, mint a tiéd, mert amikor kiderült hogy babát várok, pár hét múlva bezárták a köznevelési intézményeket a covid miatt. A nyitáskor voltam 12 hetes. Úgy döntöttem, nem megyek vissza. Lehet, le leszek pontozva, de nem fogok hazudni: nem akartam kockáztatni, hogy bármit elkapjak a "csak kicsit taknyos", "egy picikét köhögős", vagy a "tegnap hánytam, de ma már jól vagyok" gyerekektől. Ne gondolj rosszindulatúnak, ez nem a gyerekek ellen szólt, csak a járvány miatt már elég rossz volt a helyzet - a szülők teljesen kiakadva, rengeteget voltak táppénzen/szabadságon, és sokan már nem tudtak újra otthon maradni a beteg gyerekkel. (Az ellenségemnek nem kívánom azt az időszakot, a járványügyi intézkedések miatt a szülők összes feszültsége rajtunk csapódott le. De most nem ez a kérdés.) Nem csak a járvány miatt maradtam otthon: kb. a 20. hétig rosszul voltam (azután kezdett javulni a helyzet), alig ettem, 85-90-es vérnyomással kóvályogtam, felelőtlenség lett volna így a csoportban maradnom (sokszor sajnos szó szerint egyedül, 28 gyerekkel). Bántott volna az is, hogy nem tudom olyan színvonalon végezni a munkámat ahogy szoktam; képtelen lettem volna úgy bejárni, hogy csak éljem túl a napokat (az eleje sajnos tényleg ilyen volt). Anyagilag nyilván nem volt a legjobb, mert veszélyeztetett terhesség esetén nincs betegszabadság, (azonnal táppénz), de megoldottuk. Nem bántam meg, most is így döntenék. Jó egészséget kívánok!
2022. aug. 8. 15:55
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen! Pont évkezdés lesz, így ezmiatt is kicsit el vagyok keseredve, de azt gondolom félévig nem tudnám kihúzni.

Nálunk már beütött a covid. A terhességre meg most derült fény. Én is elkaptam, hálistennek csak egy kis hőemelkedésem volt.

A kolléganőim kovidosan jöttekbe dolgozni, a gyerekek közül csak lézengenek, de nem hiszem, hogy be fogunk zárni mi..

Megmondom őszintén kicsit féltem magunkat, na meg nekem is az a bajom, hogy rengeteg időt vagyok egy magam, megterhelő a folyamatos hangos beszéd nem terhesen is. Mindig összeszorul a hasam mikor próbálok hangosan kiáltani nekik, hogy mindenki meghallja.

2022. aug. 8. 18:17
 6/11 flora08 ***** válasza:
4-es vagyok. Szomorúan olvasom, hogy ilyen sokan betegek, és hogy te is elkaptad. De az nagyon jó, ha nem okozott súlyos tüneteket. Sajnos ebben a szakmában komoly fertőzésveszélynek vagyunk kitéve, a kisgyerektől pedig lehetetlen távolságot tartani. Persze, én is megkaptam az idősebb kolléganőktől, hogy ők milyen sokáig dolgoztak terhesen, de pont nem érdekelt egy olyan helyzetben, amikor a környezetemben (család, barátok) home office-ba küldtek mindenkit, akit csak lehetett. Meg amúgy sem. Ez mindenkinek a saját döntése.
2022. aug. 8. 21:06
 7/11 A kérdező kommentje:

Neked határozatlan szerződésed van? Ide akarsz majd gondolom visszamenni?

Én nekem szerencsére határozatlan. Ez a második munkahelyem, mert az előző sajnos csak határozott volt. Én szeretnék maaaajd másodikat is és nem nagyon várni vele.

Ezt a munkahelynek meg kell értenie. Szeretjük a gyerekeket, a munkánkat, de vágyunk sajátra:)

2022. aug. 8. 22:51
 8/11 A kérdező kommentje:

Szerintem se idegeskedj rajta.

Azóta hallottam egy ismerősömtől, hogy az egyik óvodavezető is egy hónapot dolgozott vezetőként majd teherbeesett. Hatàrozatlan, így legalább biztos az állása, bár ez azért kicsit durván hangzik:):D

De igazából ő tette jól, már nem is tudom mit mondhatnék. Muszáj magunkat is nézni.

2022. aug. 8. 22:53
 9/11 anonim ***** válasza:
Én pont januárban lettem kismama, az egész ovi majdnem karanténban volt, mert a dolgozók nagy része covidos lett. Emellett óvónő ismerősnek volt, hogy korábban egy ovis fertőzés miatt ment el a babája, már a második trimeszterben. Én nem kockáztatnék.
2022. aug. 9. 07:06
 10/11 anonim ***** válasza:

"Azóta hallottam egy ismerősömtől, hogy az egyik óvodavezető is egy hónapot dolgozott vezetőként majd teherbeesett. Hatàrozatlan, így legalább biztos az állása, bár ez azért kicsit durván hangzik:):"

Mi hangzik benne durvan? Nyilván nem óvoda vezetőként kezdte, hanem óvónőként, onnan került át vezetőnek, ergo max q vezetői munkakörben dolgozott egy hónapig. Tudod, amúgy 3 hónap lenne q próbaidő, mielőtt határozatlan lenne a munkaszerzodes

2022. aug. 9. 07:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!