Ez magasnak számít?
26 hetes vagyok jelenleg .
A január 10.-ei vérvétel eredményem alapján 15,4 magas lett a CRP. Ma voltam nőgyógyásznál, aki szerint ez egy kicsit magas, szóval ismét vért vettek tőlem, pénteken lesz eredmény és a nőgyógyászom szerint ha több lett mint 20 a CRP január óta, akkor antibiotikumra van szükségem. Semmilyen panaszom nem volt amikor januárban vért vettek tőlem, se megfázás, ez azért fura mert ma a nőgyógyaszom azt is megkérdezte tőlem hogy esetleg nem-e voltam kicsit megfázva amikor mentem január 10.-én vérvételre.
Mitől lehetett ilyen az eredmény? És szerintetek ez még a "normális" szintű CRP, vagy eléggé magas lett?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Terhesség alatt nagyon sok kismamának magasabb, bármilyen gyulladás nélkül.
Bakteriális eredetű fertőzés-gyulladás esetén többszáz vagy többezer az értéke. Vírus esetén nem jellemző, hogy ennyire megugrik de ott nem is kell antibiotikum persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!