Van itt olyan, akinek terhessége alatt, vagy szülést követően 1 éven belül derült ki, hogy daganatos betegsége van?
Orvos vagyok, sajnos láttam már szar dolgokat.
Legutóbb egy petefészekrákot láttunk terhesség alatt. Szerencsére csak borderline lett a szövettan, és teljesen el lett távolítva, egyelőre követni kell, de azért nem lennék a helyébe.
De a legdurvább az a nő volt, akinek 12 hetesen láttunk egy daganatot a petefészkében. Követtük egy ideig, nőtt, úgyhogy második trimeszterben el lett távolítva, borderline tumor. Aztán bejött 38 hetesen, sárga volt, mint a kikerics. Császár, utána kiderült, hogy epeúti rosszindulatú daganat. És egyébként gyermekkorában volt egy kisagydaganata, amit sugaraztak, aztán meg egy pajzsmirigyrákja. Nem tudom mi lett vele, de szerintem meghalt azóta, mert a Klatskin-tumor nagyon szar prognózisú.
Évfolyamtársamnak szülés után nem sokkal (1 éves volt a gyereke talán) vastagbélrákja derült ki, pedig csak 32 volt.
Borzalmasak ezek :(
11-es, a hátamon jelent meg egy pattanásszerű valami, gyorsan nőtt és nagyon undorító lett. Kivágták, és elküldték szövettanra, az bőr limfómát mutatott. Szülés után PET CT, hála a jó égnek aszerint már nincs sehol daganatos sejt, de kontrollra kell járnom. Szerintem a nagymamád mellrákja miatt nem kell aggódnod. Nálunk soha semmilyen daganatos megbetegedés nem volt, és semmilyen más betegség sem, és látod én meg itt vagyok.
14-es, azt mondta az orvos, hogy a terhesség miatt megbolondult az immunrendszerem, és emiatt fordulhatott elő, és azt is mondta, hogy egy következő terhességnél kiújulhat, akár el is durvulhat.
Olvastam egy kutatásról, hogy a daganatos betegségek kialakulásáért ugyanazok a hormonok a felelősek, amelyek azért felelnek, hogy a magzat egészségesen tudjon fejlődni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!