Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Van itt olyan, akinek terhessé...

Van itt olyan, akinek terhessége alatt, vagy szülést követően 1 éven belül derült ki, hogy daganatos betegsége van?

Figyelt kérdés
2023. jan. 31. 06:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező miből jöttek rá? Vagy miből? Én a második válaszoló vagyok és kismama is, megmondom őszintén én is rettegek ettől. Főleg mert mamámnak volt mellrákja.
2023. jan. 31. 13:10
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Orvos vagyok, sajnos láttam már szar dolgokat.

Legutóbb egy petefészekrákot láttunk terhesség alatt. Szerencsére csak borderline lett a szövettan, és teljesen el lett távolítva, egyelőre követni kell, de azért nem lennék a helyébe.

De a legdurvább az a nő volt, akinek 12 hetesen láttunk egy daganatot a petefészkében. Követtük egy ideig, nőtt, úgyhogy második trimeszterben el lett távolítva, borderline tumor. Aztán bejött 38 hetesen, sárga volt, mint a kikerics. Császár, utána kiderült, hogy epeúti rosszindulatú daganat. És egyébként gyermekkorában volt egy kisagydaganata, amit sugaraztak, aztán meg egy pajzsmirigyrákja. Nem tudom mi lett vele, de szerintem meghalt azóta, mert a Klatskin-tumor nagyon szar prognózisú.

Évfolyamtársamnak szülés után nem sokkal (1 éves volt a gyereke talán) vastagbélrákja derült ki, pedig csak 32 volt.

Borzalmasak ezek :(

2023. jan. 31. 15:46
 13/17 anonim ***** válasza:
Úristen, miért alakulnak ezek ki így ? Jól gondolom hogy a hormonok miatt?
2023. febr. 1. 08:56
 14/17 anonim ***** válasza:
Nem amiatt, mert terhesség alatt az immunrendszer nem működik olyan hatékonyan, hogy a test ne kezelje idegen testként a magzatot és ne akarja elpusztítani, tehát emiatt könnyebb a rákos sejtek terjeszkedése?
2023. febr. 1. 09:00
 15/17 anonim ***** válasza:
100%
Az egyik ismerősömnek a 31. héten szétrepedt az egyik veséje, kioperálták, a szövettanon kiderült, hogy rosszindulatú daganat miatt. Megkapta a tüdőérlelőt, a 34. héten császározták, urológus is jelen volt, átnézték az egész hasát, mintákat vettek... minden negatív lett, de mondták, hogy ez annyira alattomos és ritka fajta, eddig csak pár esetet láttak, és mindegyik kiújult elég hamar, és nagyon gyors lefolyású volt. Szegény hiába kapott kemót, még 1 éves sem volt a baba amikor meghalt.
2023. febr. 1. 09:10
 16/17 A kérdező kommentje:

11-es, a hátamon jelent meg egy pattanásszerű valami, gyorsan nőtt és nagyon undorító lett. Kivágták, és elküldték szövettanra, az bőr limfómát mutatott. Szülés után PET CT, hála a jó égnek aszerint már nincs sehol daganatos sejt, de kontrollra kell járnom. Szerintem a nagymamád mellrákja miatt nem kell aggódnod. Nálunk soha semmilyen daganatos megbetegedés nem volt, és semmilyen más betegség sem, és látod én meg itt vagyok.

14-es, azt mondta az orvos, hogy a terhesség miatt megbolondult az immunrendszerem, és emiatt fordulhatott elő, és azt is mondta, hogy egy következő terhességnél kiújulhat, akár el is durvulhat.

Olvastam egy kutatásról, hogy a daganatos betegségek kialakulásáért ugyanazok a hormonok a felelősek, amelyek azért felelnek, hogy a magzat egészségesen tudjon fejlődni.

2023. febr. 1. 10:50
 17/17 anonim ***** válasza:
Köszönöm a választ, jó egészséget mindenkinek, valóban az a legfontosabb!
2023. febr. 1. 15:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!