Mikor csinaltatnatok NIPT tesztet?
Én nem csináltatnék kombinált tesztet, csak NIPT-et, de csak a 12 hetes UH után. A kombinált teszt sem akkora hülyeség, mint amennyire lehúzzák, de nekem belefér a nagyobb bizonságot adó NIPT, így azt választanám. Akinek nem fér bele, annak a kombinált is jóval több, mint a semmi.
Viszont tisztában kell lenni ezeknek a vizsgálatoknak a határaival. Nyilván csak azokat a rendellenességeket mutatja ki, amikre szűr, nem mindenfélét. Illetve ezek szűrőtesztek, szóval ha kóros az eredmény, megerősítő vizsgálat kell a terhesség megszakításához.
És azárt csak a 12. hét után csináltatnám, mert egyrészt addig gyakoribb a vetélés, illetve ha a 12 hetesen valami nagyon kóros dolog lenne, akkor inkább rögtön invazív vizsgálatra mennék, nem NIPT-re.
Teljesen egyetértek az első válaszolóval. Ha megtehetitek, akkor érdemes megcsináltatni de genetikai uh előtt semmiképpen sem. Nagyon parázós vagyok, elkövettem azt a hibát, hogy a terhesség elején utánaolvastam mindennek, ami félremehet egy terhesség alatt és sokat segített, mikor megjött a Nifty eredménye. Persze még ezer dolog lehet, nem csak a babával de velem is, viszont 100 gentikai rendellenességgel kevesebb.
Tudtommal vannak kisebb csomagok is, amik a főbb genetikai rendellenességre vizsgálnak + még párra. Érdemes utánanézni ezeknek is.
A fiamnál a 10 hétben csináltattam, hogy ha baj van a 12.hétig tudjuk elvetetni szerencsére minden rendben volt.
A 2.terhességemnél később betöltött 10 héten csináltattam, majdnem 12 hétre lett meg és nem is lett jó, hasba szúrás igazolta.
Az uhn k majdnem tökéletes volt, orrcsont volt, nyakiradő tökéletes, az áramlásnál volt bibi.
Ultrahang nekem kevés lenne a nyugalomhoz.
Meg 12 után leveszik 1 hét az eredmény + igazolni hasba szúrással ha baj van, én nem akartam szülni az abortusz is borzasztó
Hát igen, itt két dolgot kell mérlegelni:
1. Ha korán csináltatod meg a NIPT-et, akkor pozitív eredmény esetén hamarabb jutsz el a megerősítésig és a terhességmegszakításig.
2. Ha korán csinálod meg a NIPT-et, akkor előfordulhat, hogy 12. héten mondjuk nem él a terhesség vagy olyan rendellenességet igazol az ultrahang, hogy a NIPT pénzkidobás.
Egyszer jött 12 hetes UH vizsgálatra egy terhes totálisan negatív PrenaPlussal (talán 250 ezer forint környékén van az ára), és az UH-n meg egy teljesen torz, ránézésr is élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenességes magzat volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!