Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Első méhszájvizsgálat 20 hetesen?

Első méhszájvizsgálat 20 hetesen?

Figyelt kérdés
Nem furcsa, hogy csak most fogja először megnézni a dokim, hogy milyen a méhszáj állapota? Mivel nézi?Nagyon kellemetlen?
2010. okt. 3. 15:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Nekem az első méhszájvizsgálat 30 hetesen volt, aztán 36.héten.

Nem fáj, csak kellemetlen, tudod a szokásos széttárt lábak abban a nőgyógyászati székben. De amúgy semmi különös, csak felnyúl és kész is, nincs 1 perc se az egész.

Első terhességemnél másik dokim volt, az minden hónapban nézegette a méhszájamat, zavart is engem nagyon, nem értettem, hogy minek.

2010. okt. 3. 15:26
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Sima manuális vizsgálat. Ha normálisan csinálja, egyáltalán nem fáj, csak mint minden kézi vizsgálat, kellemetlen. Hogy melyik doki mikortól kezdve nézi a méhszáj állapotát, az a dokikon múlik. Az enyém pl. az első alkalomtól kezdve mindig ellenőrizte..
2010. okt. 3. 15:28
 3/7 A kérdező kommentje:
kicsit aggódok is,hogy mi van ha nincs rendben,mert ugye eddig nem tudok róla semmit.Lehet, hogy vigyázni kéne. Ráadásul olyan ijesztő érzés belegondolni,hogy már ott a baba és úgy nyúlkál oda.Ti nem így vagytok ezzel?
2010. okt. 3. 15:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Nekem ez egy kicsit fura. Én 21 hetes vagyok, és eddig minden hónapban amikor találkoztam a dokimmal, megnézte, hogy zárt-e a méhszáj. Engem ez megnyugtat, hisz ez is egy jel, hogy minden rendben.
2010. okt. 3. 16:17
 5/7 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy azért nem nézték eddig,mert sztk-ba járok.Amúgy meg az ottani dokival is kb. most találkozok először,mindig csak a nővérkével beszélek.
2010. okt. 3. 16:27
 6/7 anonim ***** válasza:
Ne aggódj, nagyon óvatosan vizsgálnak ilyenkor, tényleg sima manuális vizsgálat. Nekem még a pocimat se nyomkodja mindig, csak megtapintja a méhszájat, aztán mehetek is. Eddig 2x nézte a doki, először azért, mert görcsöltem 13 hetesen, aztán 22 hetesen nézte legközelebb. Innentől havonta. Szintén sztk. Ha nincs panaszod, nem kell különben előbb, időben vagy, szóval emiatt se aggódj.
2010. okt. 3. 17:05
 7/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem eddig 3-szor nézték, mikor először voltam 7 hetes, 12 h, 16 h. Én nyugodt vagyok tőle. Manuális vizsgálat pár pillanat csak.

2010. okt. 3. 19:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!