Ki hány hetesen esett át az első orvosi vizsgálatokon? (Gondolok it pl. méhszájvizsgálat, hüvelyváladék kenetvétel, rákszűrés?
Szia!
Ez egy nagy butaság, amit a védőnőd mondott! Még hogy azért ne menj orvoshoz nehogy elvetélj! Az orvos pont azért van, hogy észrevegye a rendellenességet, felmérje a vetélés kockázatát, kezelje az esetleges gombás fertőzést stb. stb. stb!!!
Menj el sürgősen nőgyógyászhoz, ha idáig nem voltál!
Nekem 5 hetesen csinálták az első vizsgálatot, rákszűrést. Azóta is minden hónapban egyszer mennem kell és megvizsgál, megbeszéljük a következő teendőket, tanácsot ad bármi kérdésem is van. Nem a védőnő feladata kezelni a hüvelyi gombás fertőzést!!!!
Remélem hamar elmész dokihoz, biztos mások is fogják neked írni!
Üdv! 14 hkm és 21 hónapos kisfiú anyukája
Semmi esetre se használj gombaölöt míg a doki nem mondja biztosan. A terhesség alatt a folyások normálisak, nekem mint a niagar olyan volt.
Ezeket a vizsgálatokat az elsö alkalommal csinálta a doki vagy is nekem a 6-ik héten de a 6-10-ik hét körül mindenki ellátogat orvoshoz, aki megállapítja a terhesség tényét, majd megcsinálja ezeket a vizsgálatokat.
Aztán a következö vizsgálat a 12-14ik héten van. ekkor csinálnak genetikai ultrahangot és megnézik kifejlödtek-e a fö szervek a gyereknek, vérböl is genetikai betegségeket néznek. Aztán nálunk (külföld, eddig otthon is ugyan így folyik) a következö 20-ik héten van majd a 30-ik héten és a 37-ik héten. Igazából az elsö és a 12-ik heti a legonfotsabb, az azt követökön leginkább arra kiváncsiak hogy jó ütemben fejlödik a baba és milyen a fekvése késöbb.
Köszönöm a válaszokat. Holnap este rendel a dokim, mindenképpen terveztem, hogy elmegyek hozzá, csak egy kis megnyugtatatás szerettem volna.
Hüvelyi és hasi ultrahangom volt eddig, azon kívül semmi más. Mondjuk rákszűrűsem tavaly augusztusban volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!