Mi van, ha elájulok terheléses vércukor vizsgálat közben?
Nem tudom nálatok hogy néz ki a vérvételi szoba, de nálunk vannak benn székek a függönyös leválasztort fülkék mellett közvetlenül és ha oda ülsz le tudsz szólni annak a nővérnek aki gyakran van a pultnál. De akár a vért levevő hölgynek is jelezheted és ő tud neked javasolni valamit, ami ott kivitelezhető.
Másik, de ami szerintem a legjobb megoldás, hogy nálunk van egy hölgy aki kijön címre levenni a vért, segít összekutyulni a löttyöt, elmegy és visszajön az idő leteltével. Intézi a minta leadását is, nekem semmit nem kellett. Pont ezért csináltam így mert sokan írták hogy nem jól reagáltak rá, de végül nekem nem lett semmi bajom. A városodban érdeklődj ilyen házhoz menő vérvételi lehetőségről, esetleg a házi orvosodnál vagy fb csoportokban.
En direkt maganban csinaltattam, mert nalunk az sztk-ban kb leulni sincs hely, annyian vannak mindig a laboros reszen.
Maganban pedig volt lehetosegem fekudni is egy kulon szobaban, es nagyon kedvesek voltak. Borszatoan rosszul voltam amugy tole, nem csak abban a par oraban, hanem egesz nap hanyingerem volt, migrenem lett, szedultem, otthon is csak fekudni tudtam.
Az eredmenyem amugy tokeletes lett, pedig azt hittem, ha ilyen hatassal van ram a cukor, akkor valami baj van :D
Nem terhelésnél, valamelyik éhgyomros vérvételnél ájultam el hála a jó rendszernek (sorban kell állni kismamaként éhgyomorral egy órát, köszi). Pont sorra kerültem volna, amikor éreztem, hogy el fogok ájulni, pont a vérvételi hely ajtajával szemben volt egy fél széknyi hely, leültem, rámnézett a nővér és bentről látta, hogy baj van, úgyhogy kijött, kérdezte minden oké e és már nyúlt a hónom alá, bekísért egy helyiségbe, leültetett, fel a lábakat és kb. 5 perc alatt jobban lettem.
Meg volt mégegy szitu, az már 38 hetes terhesen. CTG-re vártam a kórházban, ott igazából nem tudom mi történt, hiába ültem, sétáltam, levegőztem, nem múlt az érzés, hogy ájulni fogok. Bekopogtam az ambulanciára, hogy segítséget kérjek, az volt a válasz, hogy "hát én ezzel mit csináljak? üljön le gyorsan..." Mondtam hogy az nem segít és úgy állva lógattam a fejem, tolattam és leültem egy padra, hogy ne essek össze. Látta, hogy oké, akkor ez komoly. Mondta, hogy gyorsan jöjjek be, lefektettek a ctg-sek közé, ott már volt pár perc amikor érzékeltem, hogy beszélnek hozzám, de nem tudtam reagálni.
Egyiknél sem történt semmi. Jobban lettem és kész, mehetek a dolgomra. :D Annyit kérdeztek, hogy előfordult-e korábban is. Mondtam, hogy igen, ennyi.
Nyugodtan feküdj el, ha rosszul vagy, nem lesz emiatt semmi. Mondanám, hogy mondhatod, hogy csak leesett a vércukrod, de na... XD
Én tini korom óta ájulós vagyok, kivizsgáltak, elvileg semmi bajom. Terhesen is ájulós maradtam. Az az elvem, hogyha érzem, hogy baj van, akkor leülök, ha nem javul, akkor a földre és lógatom a fejem. Ha elájulnék, ne csattanjak, pláne ne várandósan. De szerencsére amióta érzem, hogy mikor jön, azóta nem ájultam el, mert a leülés (akár a földre) általában segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!