Bölcsesség fog terhesen?
Mennyi idős vagy?
Nekem kb 30 éves koromig jöttek ( terhességtől függetlenül nèha beindult. Lázas is voltam)
1db nem jött ki.
Fogorvos szerint nem si fog.(35 múltam)
Viszont röntgen alapjám, ha elindul, akkor irány azonnal sürgősséggel hozzá, mert rossz irányba nő-az állkapocsfelé ( magánorvos)
Szerintem hívd fel őket, ha van rá mód!
de keddig egy általános bölcsessegfignövekedéd kibírja, csak kellemetlen.
Ha mégis fájna( duzzadna) egy paracetamolt bevehetsz, ha annál jobban fáj akkor valóban ügyelet, de fogászati, amennyiben hétvégén mincs az orvosod ( az enyèm
2 hetente délelőtt remdel)
Voltam az ügyeleten, természetesen ferdén akár kibújni, ki kellene műteni :(
Tett rá egy fertőtlenítővel átitatott gèzt. Bár kissé bizonytalansagot láttam rajta, hogy szabad-e terhesen. Sajnos nem tudom mi a neve a gyógyszernek, de ez a protokoll? Szoktak ilyet?
Nekem fogszabim van, a fogászaton használt gyógyszerek többségét a terhesség során bármikor lehet használni. Kivétel a cataflam és egy két más fájdalomcsillapító és antibiotikum. Azért nem szeretik a fogászati beavatkozásokat, mert az első trimeszterben ott a hányinger, és ugye az íny is érzékenyebb.
De fogat húzni pl simán lehet, mindkét terhességem során húztak, most a második során is fognak még egyet. Ne aggódj, jobbulást!
#5: nekem volt begyulladva és ilyen gézlappal kezelték, azt mondták, ezt terhesen is lehet. De kiműteni is ki lehet terhesség alatt is, a lidocain sem árt. Röntgen szigorúan ólomköpennyel, de dokifüggő mennyire vállalja be.
Nekem is terhesen kezdett nőni az egyik bölcsességfogam, már az elején begyulladt. Végül kibújt, azt nem kellett kiszedni.
7
Nekem nem terhesen is mindig tesznek köpenyt..
Ha indokolt kiműtik, így szerintem az lesz.
Hétfőn jelezd a magándokinak, hátha tud úgy kêszülni.
A fogászati kezelések és gyógyszerek nagyrésze simán mehet terhesen. Az első trimeszterben a hányinger miatt nem nagyon szokták, csak ha indokolt (a harmadikban meg leginkább a has mérete miatt, sok kimamának már baromi nehéz nagy hassal abban a székben "feküdni", meg akkor sokan refluxosak mert nyomja a baba). Ezért szokták a halasztható dolgokat inkább a második trimeszterre időzíteni, de ha indokolt simán lehet máskor is.
Nekem kiműtötték, sima lidokain szuri, felvágta, kihúzta a fogat (azzal elpepecselt egy darabig, mert 2 darabban sikerült csak), kitisztította, összevarta és mehettem is. Aztán vissza varratszedésre, ami egy pillanat volt csak.
Én is 9-10 hetesen voltam igaz nem bölcsesség fogat de húzni kellett vagyis szájsebész vágta fel "szedte"ki a maradék fogam.
Szóltam hogy kismama vagyok így kaptam az érzéstelenítőt és utána rá gyógyszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!